The London School of Economics and Political Science

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

109555_button_read-more-about-this-program-on-the-schools-website.png

The London School of Economics and Political Science (LSE) är ett av de främsta samhällsvetenskapliga universiteten i världen.

Grundat 1895 var LSE hjärnskölden till Sidney Webb (1859-1947) med stöd av sin fru, den sociala utredaren Beatrice Webb (1858-1943), statsvetaren Graham Wallas (1858-1932) och författaren G Bernard Shaw (1856 -1950) var alla fyra medlemmar i Fabian Society. William Hewins (1865-1931), en ekonomisk historiker, utnämndes till den första direktören.

Från början var skolan öppen för män och kvinnor och välkomnade elever från utlandet. Skolan var fast besluten att ge sina studenter "vetenskaplig utbildning i metoder för utredning och forskning" och resurser för forskning, och 1896 grundade den biblioteket, känt från 1928 som British Library of Political and Economic Science.

Idag har LSE vuxit till att bli ett av de främsta samhällsvetenskapliga universiteten i världen, tillsammans med Harvard, UC Berkeley och Stanford. Med 23 akademiska avdelningar, 22 forskningscentra och mer än 4 miljoner tryckta biblioteksföremål rankade LSE 2: a i världen för samhällsvetenskaper (QS World University Ranking 2017-2018). 50 procent av LSE: s forskning, en högre andel än något annat universitet i Storbritannien, har konsekvent tilldelats den högsta 4 * -klassningen, klassad som 'världsledande'.

Med mer än 300 offentliga föreläsningar och föreläsningar har våra offentliga evenemangskalender inkluderat talare som Nelson Mandela, Dalai Lama, Sheryl Sandberg, Angela Merkel, Bill Clinton, Juan Manuel Santos, borgmästare i London Sadiq Khan, Vivienne Westwood och andra framstående personer av samhället och politik.

LSE-upplevelsen är skamlös stads- och storstadsområde; vi är kärnan i saker, både intellektuellt och fysiskt. Vårt centrala London-campus ligger bredvid Royal Courts of Justice-byggnaden medan det finansiella distriktet, Westminster och parlamentets hus och Covent Garden alla ligger inom räckhåll.

LSE: s räckvidd som ett specialiserat universitet med internationellt intag sträcker sig från dess centrala London-campus till hela världen. Skolan har en kosmopolitisk studentorganisation, med cirka 11 800 heltidsstudenter från 133 länder och mer än 100 språk som talas på campus. Vår globala Alumni-community räknar 148 000 aktiva alumner i 200 länder över hela världen och 100 länder och specialintresseorganisationer som erbjuder nätverkande och professionella utvecklingsmöjligheter. Dessutom är ungefär 46 procent av vår personal på drygt 3 300 hämtade från länder utanför Storbritannien.

Våra vägledande principer

Vår vision är klar, men det finns utmaningar att övervinna: vår värld står inför ekonomisk osäkerhet, politiska uppdelningar, sociala förändringar och en tidvattnet av anti-intellektuell känsla. I detta sammanhang är våra vägledande principer avgörande och kommer att forma vårt beslut under de kommande åren.

Håll utmärkt genom ett inkluderande och mångfaldigt samhälle

Vi kommer att samla talanger från alla platser och bakgrunder, diversifiera vår fakultet och bredda tillgången för studenter för att säkerställa LSE är en livlig och stimulerande plats att arbeta och studera, där olika perspektiv trivs genom en robust men respektfull debatt.

Förläng vår inverkan och räckvidd

Vi kommer att använda vår sammankallande kraft för att föra globala ledare, innovatörer och förändringsskapare för att ta itu med svåra frågor och ge meningsfull nytta för individer och samhällen i alla delar av världen. Vi kommer att samarbeta med lokala, nationella och internationella partners för att skapa nya kontakter och utmana gamla tankesätt som involverar våra alumner, vänner och partners i debatten.

Säkerställa en hållbar framtid

Vi kommer att leda vägen när det gäller att bygga en hållbar framtid för samhällsvetenskapen, genom att upprätthålla strikta utredningsstandarder, säkerställa finansiering för forskning och stipendier, diversifiera våra inkomster och utnyttja våra resurser på bästa sätt.

LSE 2030

Vår strategi fastställer de vägledande principerna och åtagandena som hjälper oss att forma världens framtid och uppnå vår ambition att vara den ledande socialvetenskapliga institutionen med den största globala effekten.

LSE öppnade sina dörrar 1895 med tre rum och 200 studenter. Idag studerar mer än 11 000 studenter för examina på vårt centrala London campus, medan mer än 40 000 fler lär sig på campus eller på distans. Men medan mycket har förändrats, förblir en sak konstant: vårt engagemang för den ursprungliga visionen om LSE, som "ett samhälle av människor och idéer, grundat för att veta orsakerna till saker, för att förbättra samhället".

När vi ser på framtiden gör vi det som en internationellt känd institution, med ett rykte för spetskompetens i undervisning, forskning och samhällsvetenskapligt engagemang. Det som händer på skolan har potential att förändras i världen - och i dessa turbulenta tider behövs samhällsvetenskapen mer än någonsin.

Som en stolt LSE-alumner är jag otroligt hedrad att ha ansvaret för att leda skolan och hjälpa till att forma sin framtid. Jag tycker om möjligheten för LSE att leda med exempel genom de kommande åren och att använda våra unika styrkor för att aktivt bidra till en positiv förändring i världen.
Minouche Shafik
LSE-direktör

Campus livet

LSE har ett campus i centrala London nära Themsen, Covent Garden och Theatreland, Royal Courts of Justice och många andra sevärdheter i London. Alla våra byggnader ligger inom samma få gator vilket innebär att campuset har en verklig samhällskänsla. Det finns också gott om supporttjänster för att se till att du får ut mesta möjliga av din LSE-upplevelse.

Platser

Holborn

Address
Houghton Street
WC2A 2AE Holborn, england, Storbritannien