Läs den officiella beskrivningen

OM OSS

Grundare och förbundskansler: Dr. Bilal Philips

Studentkåren: 284.877 Islamiska Online University (IOU) är en skapelse av Dr. Bilal Philips, som föreställde en institution som skulle ge nätet, intensiv, grund- och forskarutbildningen helt undervisning utan.

Mission

"Att göra autentisk islamisk kunskap lätt tillgänglig för världen via Internet enbart för Guds nöje är ett ädelt liv mål och ett uppdrag väl värt att offra alla sina energier och medel för" (Dr. Bilal Philips, grundare och förbundskansler, Islamic Online University).

Den islamiska Online University (IOU) syftar till att ge den globala tillgången till kvalitets grund- och forskarutbildning nivå utbildning för studenter i princip utan kostnad. Dess uppgift är att ". Ändra den muslimska nationen och världen situation genom lämplig utbildning" De principer som IOU bygger är:

Kunskap: Koranen och Sunnah

Gud sade: "Sannerligen är det bara kunniga bland Hans tjänare som verkligen fruktar Allah." (35:28) Den sista profeten frid och välsignelser vara över honom sade, "söka kunskap är obligatoriskt för varje muslim."

Tillgänglighet

Den islamiska Online University ger ett gyllene tillfälle att få tillgång till kvalitets grund- och forskarnivå kurser, där människor kan vara och när de vill, utan att behöva resa utomlands eller ens lämna ramarna för sina hem. Målet är att göra det möjligt för utbildning till vem som helst, från vilken plats som helst.

The Last Profeten sade, "Om någon färdas på en väg i jakt på kunskap, kommer Allah låta honom resa på en av vägarna till paradiset."

Överkomliga

IOU visar sitt kontinuerliga engagemang för spridning av det välgörande kunskap genom att gå från en helt gratis certifikat och diplom nivå kurser till en undervisning fri ackrediterad kandidatexamen i olika ämnesområden och magisterexamen. Därigenom, vilket gör högre utbildning lätt överkomligt hela världen till förmån för de personer, deras samhällen och mänsklighet i allmänhet. Den fria undervisning för alla elever ger lika tillgång till utbildning som få hade råd om de skulle delta i traditionella institutioner för högre utbildning runt om i världen.

Gud sade: "Säg: Kan de som vet likställas med de som inte vet?" (39: 9)

GEMENSKAP

Ingen student kommer att hindras från att studera vid Islamic Online University oavsett hans eller hennes religiösa, etnisk eller social bakgrund. IOU bekräftar att dörrarna kommer att vara öppen för alla, oavsett gränserna som finns i den verkliga världen. Det har redan gett upphov till en global gemenskap av över 180.000 studenter som söker islamiska kunskap från över 224 länder.

Gud sade: "samarbeta med varandra i rättfärdighet och fromhet ... "(5: 2)

islamisk etik

Det är den grundläggande tron ​​på den islamiska Online universitet som den muslimska lärare är väsensskild från en lärare som bara råkar vara en muslim. Likaså bör den muslimska studenten tydligt skiljer sig från en student som så råkar vara en muslim. IOU förväntar sig att alla studenter, lärare, personal, administratörer och volontärer att fungera i sina respektive positioner och fält i första hand som muslimer. Om du gör det kommer naturligtvis att innebära att behålla de högsta kraven på personlig integritet, ärlighet och ansvar.

The Last Profeten sade, "Sannerligen, Allah älskar från var och en av er att när han eller hon gör arbete som utförs i enlighet med den bästa av hans eller hennes förmåga."

Kvalitet och tillämpning

Den islamiska Online University har förbundit sig att ge en hög kvalitet på nätet akademisk erfarenhet, lämplig i sin omfattning och djup, att förmedla den autentiska och praktisk islamisk kunskap, medan samtidigt gör det möjligt för studenterna att möta de samtida utmaningar 21-talet genom att erbjuda andra ämnesområden såsom psykologi, utbildning eller finansiering. IOU kommer att bedöma och omvärdera alla aspekter av sin akademiska modell löpande och kommer inte bara att uppmuntra sina studenter att studera flitigt, men också betona att de måste sträva sitt yttersta för att sätta den kunskapen i praktiken.

The Last Profeten sade, "Den bästa av er är en som lär sig Koranen och lär det till andra." Han sa också: "Den bästa av er är det som mest fördelaktigt för människor." The Last Profetens lärjunge, Ibn Mas "ood, sade:" Vi brukade lära kunskap och dess tillämpning tillsammans. "Imam Sufyaan ATH-Thawree berättade att som en ungdom, när han först började att delta i lektioner, rådde hans mor honom:" Om du skriver ner 10 ord och din tro har inte förbättrats, kolla själv. "

historia

Den islamiska Online University (IOU) är en skapelse av Dr. Bilal Philips, som föreställde en högre inlärnings institution som erbjuder intensiva online grund-och forskarutbildning som är helt undervisning fria.

IOU resa började 2007 med lanseringen av undervisning fria nätet diplom kurser i sitt öppna campus. Under 2010, efter bara tre år, den första undervisning utan Bachelor of Arts (BA) program lanserades också. Universitetet har nu sju högskolor som erbjuder ackrediterade online grad program: College of Education, College of Islamic Economics, College of Banking & Finance, College of Psychology, College of islamiska studier, College of Business Administration, College of Information Technology, och College of arabiska språkvetenskap. Den senare som erbjuder offline kurser i Gambia, Somaliland och Guinea Bissau.In Dessutom IOU The Global Koranen Memo Center erbjuder en unik möjlighet för studenter över hela världen för att studera Koranen på nätet.

Programmen undervisas på:
  • Engelska
  • Ryska
  • Arabiska

Skolan erbjuder också:

BBA

Islamic Online University

The Bachelor of Business Administration-programmet är ett 4-årigt program som öppnar dörren till det spännande område administrerings verksamheten. ... [+]

Bachelor of Business Administration (BBA)

The Bachelor of Business Administration-programmet är ett 4-årigt program som öppnar dörren till det spännande område administrerings verksamheten. Tonvikten läggs på att utveckla elevernas kommunikationsförmåga och affärsbeslut kapacitet med etiskt resonemang. Studenter som fullföljer detta program kommer att lära sig att arbeta självständigt med en hög kompetens i omvärlden. Denna grad ger rikliga lukrativa karriärmöjligheter inom ett brett spektrum av branscher; väljer denna typ av studie har blivit en mycket populär trend bland både muslimer och icke-muslimer.

Profeten Muhammed, må frid och välsignelser vara över honom, sade: "Sannerligen köpmännen kommer att uppstå på dagen av domen med de onda, utom den som har taqwa av Allah, som beter sig charitably och är sanningsenlig." (Hasan , Jami` at-Tirmidhi 1210/03/12) Typiskt företagsekonomi program är utformade för att ge studenterna omfattande kunskaper om de grundläggande funktionella affärsområden och deras sammankoppling, samtidigt som den tillåter specialisering inom ett visst område. Emellertid är detta ämne ofta lärs ut helt från en sekulär perspektiv. Därför eleverna fortfarande omedvetna om rika arvet från de islamiska principer inom områdena redovisning, administration, ekonomi, entreprenörskap och ledarskap.... [-]

Gambia Banjul
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
4 år
Internet
Läs mer på svenska

BSc

Islamic Online University

Den islamiska Online University presenterar världens första undervisning utan kandidatexamen program i Islamic Banking och ekonomi. ... [+]

B.Sc. i islamisk ekonomi, bank och finans (B.Sc. IBE)

Den islamiska Online University presenterar världens första undervisning utan kandidatexamen program i Islamic Banking och ekonomi. Denna grad öppnar dörren för en eventuell karriär i en spännande, expanderar och välgörande fält, och är en språngbräda för vidare studier.

"Allah har tillåtit handel och har förbjudit intresse." (Koranen, 2: 275) I dagens värld översvämmad med intressebaserade transaktioner, olagliga bankavtal och investeringar behovet av islamisk bankverksamhet ökar. Många länder har nyligen sett en ökad efterfrågan på islamiska banktjänster. Analytiker räknar med att vid nuvarande expansionstakten, under de närmaste åtta till tio år den islamiska banknätet i Förenade Arabemiraten kommer att gå det konventionella banksystemet.... [-]

Gambia Banjul
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
4 - 12 år
Internet
Läs mer på svenska
Islamic Online University

Att hjälpa andra är mycket uppmuntras i islam och arbetet med terapeut eller kurator är mycket fördelaktigt för hela samhället. ... [+]

"... Och han som befriade en muslim från svårigheter Allah skulle befria honom från det lidande som han skulle sättas på Domedagen ..." (Sahih Muslim, 32/6250) För terapeuten eller rådgivare för att lyckas med muslimska klienter, är det viktigt att han har en äkta kunskap om och förståelse av islamiska läror, eftersom det är vad han ytterligare kommer att vidarebefordra till kunden för att ändra sitt sätt att tänka och hjälpa honom ur svåra situation. IOU: s BSc i psykologi är en underbar kombination av islamiska läror och moderna terapier som kommer att göra en elev en dag en mycket effektiv terapeut. I sha Allah.

"Den som gör rättfärdighet, vare sig man eller kvinna, medan han är en troende - Vi kommer säkert få honom att leva ett gott liv, och vi kommer säkert att ge dem deras belöning [i Livet] enligt det bästa av vad de brukade göra . "(Koranen 16:97)... [-]

Gambia Banjul
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
3 - 12 år
Internet
Läs mer på svenska

Kandidatexamen

Islamic Online University

Kandidatexamen i pedagogik från Islamic Online University kommer att gynna eleverna i det här livet och i livet efter detta. ... [+]

Kandidatexamen i Education (Lärarexamen)

"Den bästa av människor är de som är mest fördelaktigt för människor." (Al-Mujam Al-Awsat hadith, 5787) är en lärare är mycket hedrande och enastående läge. Det är en position som kan ha en stor inverkan på personens framtid. Islam har betalat stor uppmärksamhet åt lärare eftersom de är de första tegel i strukturen av social utveckling. De är orsaken till att styra och utveckla beteenden och sinnen individer och samhällen. De är bland de mest fördelaktiga personer i samhället och därmed bland de bästa av människor.

Därför är det viktigt att lärare kommer att följa sanna islamiska läror och förstå dem på rätt sätt.... [-]

Gambia Banjul
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
4 - 12 hitta din juris doktor
Internet
Läs mer på svenska

MA

Islamic Online University

Den islamiska Online University (IOU) har lanserat världens första undervisning utan magisterexamen i islamiska studier program, som erbjuds helt online och i engelska so ... [+]

MA i islamiska studier (MAIS)

Den islamiska Online University (IOU) har lanserat världens första undervisning utan magisterexamen i islamiska studier program, som erbjuds helt online och i engelska som undervisningsspråk. Detta är ett utmärkt tillfälle för BA studenterna att fortsätta vidare och öka deras förståelse och kunskap om religionen.

Detta forskarutbildningen består av 18 kurser, tre terminer av sex personer vardera, och magisteruppsats i den fjärde terminen. Den regelbundna programmets löptid är två år. Icke desto mindre kan eleverna fylla det inom ett och ett halvt år minimum. Man kan ta upp till sex år att slutföra programmet.

I allmänhet kommer högre utbildning ge studenterna möjlighet att utöka sina kunskaper och färdigheter, och bli mer effektiva och vältalig i tal och skrift. För dem som vill komma in i arbetsområdet, är högre utbildning en stor tillgång att förvärva värdefulla och respekterade positioner.... [-]

Gambia Banjul
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
2 - 6 år
Internet
Läs mer på svenska

Dr. Bilal Philips, founder of IOU, shares his story on finding Islam