Read the Official Description

En världsklass forskningsuniversitet

Drivs av intellektuell kreativitet och kritiskt tänkande sedan 1479 har forskare och studenter vid University of Copenhagen utvidgat horisonter och bidragit till att flytta världen framåt. Universitetet har med sina 5000 forskare och 39 000 studenter en internationell forsknings- och studiemiljö och är högt rankad på de ledande rankinglistorna på världens bästa universitet.

Universitetet erbjuder forskare och studenter möjlighet att utveckla sin talang och lanserar ambitiösa tvärvetenskapliga initiativ för att stödja sina starka akademiska samhällen. Genom forskningsbaserad undervisning - och involverar dem i forskning - är eleverna utrustade för att möta samhällets utmaningar och behov.

University of Copenhagen arbetar för att bli en av världens grönaste campusområden, vilket ger så lite miljö- och klimatfotavtryck som möjligt. Universitetet underlättar samarbete mellan olika organisationer, kontakter med näringslivet och hjälper studenter att hitta relevanta program och projekt inom hållbarhetsområdet.

Universitetet fokuserar också på jämställdhet och ser mångfald som en styrka.

109623_clinic-doctor-health-hospital.jpg

I korthet

University of Copenhagen grundades 1479 av den danska kung Christian 1, och har idag ca. 39 000 studenter och 9 000 anställda - varav ca 5000 är forskare - och intäkter på 8,6 miljarder kronor.

Nio Nobelpriser har tilldelats forskare vid universitetet.

allianser

University of Copenhagen är medlem i två internationella allianser av högskolor:

  • International Alliance of Research Universities (IARU)

och

  • League of European Research Universities (LERU)

Alumni

Universitetet vill stödja livslånga relationer med sina alumner. Om du har examen från University of Copenhagen är du välkommen att gå med i alumni-nätverket. Medlemskapet är gratis.

Programs taught in:
Engelska

Skolan erbjuder också:

Kurser

University of Copenhagen

Labvet Europe-programmet syftar till att kvalificera utvalda veterinärer inom laboratoriedjur till den nivå som krävs enligt EU-direktivet från 2010 om skydd för djur som ... [+]

Utbildningsprogrammet för den behöriga veterinären på laboratoriedjur

Labvet Europe-programmet syftar till att kvalificera utvalda veterinärer inom laboratoriedjur till den nivå som krävs enligt EU-direktivet från 2010 om skydd för djur som används för vetenskapliga ändamål och efterföljande riktlinjer. Det ska ses som en fortsättning på de kompetenser som erhållits genom att följa de tidigare FELASA-kategori D-programmen, men det är enbart dedikerat till de tusentals veterinärer som arbetar världen över som utsedda veterinärer inom laboratoriedjur.

Programmet är 100% online och det är ackrediterat av Federation of European Laboratory Animal Science Associations (FELASA). Det är strukturerat för att erbjuda dig kunskaper och färdigheter som du kan använda i ditt dagliga arbete som utsedd veterinär.... [-]

Danmark Copenhagen
Öppen antagning
Heltid
Online
Läs mer på svenska