Läs den officiella beskrivningen

historia

Universidad Cenfotec är ett privat högskolestudium med akademisk, administrativ och finansiell autonomi, vars huvudsakliga syfte är att utforma och genomföra program för utbildning och uppdatering av proffs, samt genomförande av forskningsprogram inom området för digital teknik.

Cenfotec, som ett träningscenter inom informations- och kommunikationsteknologi, skapades i januari 2000 av en grupp av mjukvaruutvecklingsföretag och oberoende investerare för att kunna erbjuda den nuvarande och växande mjukvaruutvecklingsindustrin med personal högt kvalificerad, specialiserad och snabb drift som skulle göra det möjligt att konkurrera internationellt med höga kvalitetsstandarder.

2003 utvecklade och lärde Cenfotec Software Engineering, den första i Costa Rica och Centralamerika. Därefter skapades program inom områdena infrastrukturstöd, databasadministration, cybersäkerhet, telematik och webbdesign och utveckling med utmärkt mottagning inom teknologisektorn.

Detta tillvägagångssätt, som är 100% anpassat till näringslivet, har gjort det möjligt för Cenfotec att få en rekord och erkännande på högsta nivå, både av nationella företagare och internationella arbetsgivare som anställer den personal som genereras över tiden.

Cenfotec upptar en av de fyra högsta lärosätena med högsta kvalitet i landet inom informations- och kommunikationsteknik och på kortast möjliga utbildningstid (enligt en undersökning av Kammaren för informationsteknologi och Kommunikation av Costa Rica till nationella affärsmän, 2008).113450_12.png

mission

Träna människor med en rigorös och etisk utbildning i teknik som ett verktyg för att upptäcka sin egen potential, självbestämma sitt öde och skapa användbar kunskap för att positivt påverka livskvaliteten och konkurrenskraften i samhället.

utsikt

Att erkännas internationellt bland de bästa institutionerna för högre utbildning inom teknik, som ett riktmärke för excellens inom akademiker och etik.

värden

 • Ande av filiation och altruism
 • Integritet, respekt och överensstämmelse i alla aspekter av våra handlingar
 • Sans för prestation tack vare ansträngningen

Kvalitetspolicy

Vi är engagerade i att bilda motiverade och högkvalificerade individer med aktuell teknisk kunskap, värderingar, attityder och färdigheter som gör det möjligt för dem att fungera fullt ut som professionella och övervinna kraven från de organisationer där de ska träna.

För detta ändamål kommer universitetet i sitt dagliga arbete att stimulera samarbeten, ständigt lärande, serviceandan, respekt för värderingar och principer, rationalisering och förbättring av processer, feedback från våra kunder och medarbetare och kvaliteten på akademiska och administrativa tjänster.113451_adolescent-attractive-backpack-1462630.jpg

mål

Känn och förstå tekniska trender och villkoren för deras antagande i vår miljö. Innovera i tekniska och pedagogiska lösningar för att underlätta lärandeprocesser. Utveckla innovativ kunskap inom IKT.

ändarna

Guide uppdatering och utveckling av universitetets akademiska program mot de tekniska områdena av intresse och möjlighet för studenterna.

Ständigt förbättra kvaliteten på vår utbildningsprocess.

Bidra till att lösa specifika IKT-problem för att förbättra deras effektivitet och deras användning i organisationer, för att uppnå en verklig inverkan i länderna i Centralamerikas ekonomiska och sociala miljö.

Typ

Undersökningen kommer att vara av tre typer:

 1. Forskning som utförs av kandidat- eller magisterexamen inom ramen för deras examensarbete, instruerad av universitetshandledare. (I vissa fall är forskning som utförs av studenter inom ramen för projektkurser).
 2. Forskning på begäran av offentliga eller privata institutioner utförs av professorer-forskare vid universitetet (efterfrågan). Professionell forskning
 3. På initiativ av universitetet. Professionell forskning

Vi refererar till den första typen av forskning som akademisk forskning och de två följande som professionell forskning.

Forskning vid universitetet kommer att tillämpas mer praktiskt, än grundläggande eller teoretiskt.113452_beard-bonding-community-708440.jpg

områden

För att uppfylla de mål som fastställs i punkt 1 ska universitetets forskning omfatta följande tematiska områden:

 1. Känn och förstå de tekniska trenderna och villkoren för deras antagande i vår miljö
  • Tekniska trender och marknadens behov
 2. Innovera i tekniska och pedagogiska lösningar för att underlätta lärandeprocesser
  • Lärande genom projekt
  • Virtuell utbildning
  • Lärarens utvärdering
  • Kvalitetsbedömning
 3. Utveckla innovativ kunskap inom IKT
  • Informations- och kommunikationsteknik
  • Programutveckling
  • Web- och mobilteknik
  • Teknik och dataanalys
  • cyber
  • Förvaltning av teknik och IT-tjänster
Programmen undervisas på:
 • Spansk

Skolan erbjuder också:

Certifikat

Universidad Cenfotec

El Programa de Ciberseguridad de Universidad Cenfotec en Alcio de Socratic Arts, avgörande av förberedelserna och de grundläggande förutsättningarna för informationstekno ... [+]

Cursos Online, koncessions expertis

Nu är det totalt sett en son, men ingen son är borta och har en hel del. Inga videofilmer finns tillgängliga på din sida. aprenderá haciendo, con la ayuda de mentores expertos que siempre están disponibles para proporcionar consejos significativos y comentarios sobre su trabajo; och det är en del av finansieringen av en del av, och avdelningen för Defensa de los Estados Unidos, som är en av de ledande aktörerna, är en av de ledande företagen i branschen.

Programmen är baserade på projeksioner, som är utrustade med att utöka sina uppgifter, och som inte är en del av den privata konjunkturen, är en förutsättning för att retroaktiva experter och experter kommer att återkomma till de senaste åren. Las tareas están integradas en el contexto realista, pero ficticio, de un empleado de primer nivel trabajando en un departamento de ciberseguridad.... [-]

Costa Rica San Jose
Kontakt Skolan
Spansk
Deltid
1 - 10 månader
Internet
Läs mer på svenska
Universidad Cenfotec

Detta program i Data Analytics / Big Data Certificate erbjuds av Universidad Cenfotec i samarbete med XTOL Corp. är ett fördjupande onlineprogram som lär dig att fatta be ... [+]

Online kurser, med expert mentorer.

Våra kurser är helt online, men de är inte som de online kurser du har sett. Du kommer inte att titta på tråkiga videor och ta test Du kommer att lära dig genom att göra, med hjälp av expert mentorer som alltid är tillgängliga för att ge meningsfullt råd och feedback om ditt arbete.

Data Analytics / Big Data Certificate-programmet är utformat av universitet: Carnegie Mellon, Northwsetern och Yale.

Programmet är utformat för personer som fokuserar på att fatta beslut baserat på data. Studenten ska lära sig att analysera strukturerad och ostrukturerad data, tolka resultaten för att extrahera värde, kommunicera dem till beslutsfattare och andra icke-tekniska publikgrupper.... [-]

Costa Rica San Jose
Kontakt Skolan
Spansk,Engelska
Deltid
1 - 10 månader
Internet
Läs mer på svenska

Postgraduate Diploma

Universidad Cenfotec

I detta onlineprogram utvecklas färdigheter genom realistiska professionella scenarier och projekt. Där du studerar spelar en roll i en professionell arbetshistoria, där ... [+]

Online kurser, med expert mentorer.

Våra kurser är helt online, men de är inte som de online kurser du har sett. Du kommer inte att titta på tråkiga videor och ta test Du kommer att lära dig genom att göra, med hjälp av expert mentorer som alltid är tillgängliga för att ge meningsfullt råd och feedback om ditt arbete.

Hur lär vi oss?

"Människor är inte idealiskt utformade för att förstå logik, de är idealiska för att förstå historier."

- Roger Schank

Vårt program för programutveckling är unikt eftersom vi lär oss de färdigheter som krävs för att utföra jobbet från den första dagen. Vi kallar våra kurser med mentorer i vad vi kallar "djupa nedsänkningar", för från och med dag 1 fördjupa våra studenter sig i en äkta roll i en verklig miljö med alla branschens komplexa utmaningar. Våra program fokuserar på en rik och engagerande historia där studenterna får en realistisk roll i en organisation, arbetar för att uppnå riktiga mål, övervinna verkliga utmaningar och utforska möjligheten att göra verkliga misstag och lära av dem i en trygg miljö. Längs vägen ger din mentor resurser, verktyg och konstruktiv och kritisk information om ditt arbete när du behöver det.... [-]

Costa Rica San Jose
Kontakt Skolan
Spansk,Engelska
Deltid
10 - 10 månader
Internet
Läs mer på svenska