Keystone logo
© Credits to Ameena Athab
University of New Mexico - Department of Electrical and Computer Engineering

University of New Mexico - Department of Electrical and Computer Engineering

University of New Mexico - Department of Electrical and Computer Engineering

Introduktion

UNM är ett omfattande, Carnegie-utsett Research 1-universitet och är det enda statliga universitetet i USA som också är en Hispanic Serving Institution (HSI).

Välkommen till avdelningen för elektroteknik och datateknik

På UNM ECE vill vi att du ska lyckas. Vi hjälper dig att hitta ett bra jobb. Vi hjälper dig att få din examen. Vi ger dig alla verktyg och förtroende som du behöver för att uppnå dina drömmar.

Studenter kommer från hela världen för att anmäla sig till University of New Mexicos ECE-avdelning eftersom de vet att de kommer att få en enastående utbildning. Våra små klassstorlekar och våra professorer arbetar en-mot-en med studenter. Våra fakultetsmedlemmars CV talar volymer och är ett bevis på att vi bara anställer de bästa lärarna.

ECE har en dokumenterad meritlista och vi vill att du ska gå med i vår familj.

Gå med i ECE-familjen och din framgång garanteras.

ECE-historia

Populariteten för elektrotekniska kurser 1904, tillsammans med efterfrågan på program inom andra tekniska områden än elektriska, ledde till skapandet av School of Engineering 1906.

Invånare i New Mexico som ville studera teknik 1907 fick gratis undervisning. Utlänningar betalade 10 dollar per termin. Rum och styrelse uppgick till endast 20 dollar i månaden.

Mellan 1904 och 1917 utvecklades institutionen från en två-semesters kurs till ett fyraårigt grundutbildningsprogram.

Förutom det årliga dragkampen utmanade studenter vid högskolorna för ingenjörsvetenskap och konst och vetenskap varandra i högt publicerade basketmatcher, väglopp och till och med simmöten under 1920- och 1930-talet.

1944 fick Pid Urquhart sin BS i elektroteknik vilket gjorde henne till den första kvinnliga examen vid Institutionen för elektroteknik.

1956 inledde elektrotekniska avdelningen ett doktorsexamen-examensprogram.

Institutionen tog det nuvarande namnet Elektroteknik och datateknik 1979.

1986 slutfördes byggandet av den nya ECE-byggnaden. Tjänstemän använde en laser för bandkapningsceremonin. Byggnaden rymmer forskningslaboratorier för saker som robotik, hörapparatforskning och artificiell intelligens. Centennial Science and Engineering Library ligger också i en del av den underjordiska delen av byggnaden med 2 våningar.

1995 fick flera ECE-professorer undervisningsutmärkelser, ett bevis på betoning på undervisning i institutionen.

Idag fortsätter ECE-avdelningen att rikta erkännande och respekt för hela landet - ett direkt resultat av över nittio års historia på University of New Mexico campus.

142622_ECE2.jpg
Internationella sökande beaktas automatiskt för International Amigo Scholarship. De utvalda tilldelas ett undantag från utländsk undervisning (värderat till mer än $ 11 000 per år). Amigo-stipendier är begränsade i antal, så tidiga sökande har större chans att få detta stipendium.

Platser

  • Albuquerque

    University of New Mexico 211 Terrace Street NE ECE Building, Room 125 Albuquerque, NM, 87131-0001, Albuquerque

    Frågor