
MSc Food, Nutrition & Health
Online Ireland
VARAKTIGHET
2 Years
SPRÅK
Engelsk
TEMPO
Deltid
ANSÖKNINGSTIDEN
Sista ansökningsdag för begäran
TIDIGASTE STARTDATUM
Sep 2025
STUDIEAVGIFTER
EUR 125 / per credit *
STUDIEFORMAT
Distansutbildning
* EU/icke EU-avgift
Introduktion
MSc Food, Nutrition and Health riktar sig till akademiker från olika discipliner och programmet är lämpligt för både naturvetenskapliga och icke-vetenskapliga akademiker. Studenter kommer att utbildas i grunderna för matvetenskap och nutrition, varefter läroplanen gör det möjligt för eleverna att välja ämnen för mer detaljerad fokus.
Detta program levereras och bedöms helt online. Minsta registrering till MSc är två år; studenter har dock fyra år på sig att slutföra programmet, vilket ger flexibilitet. Programmets flexibla och onlineformat gör det möjligt för majoriteten av de studenter som registrerar sig att kombinera studier medan de är i anställning.
Programmet Food, Nutrition and Health, som är värd för UCD School of Agriculture and Food Science, samlar akademisk personal och forskarpersonal från hela UCD inom hälsorelaterade aspekter av livsmedelsforskning, inklusive livsmedelsvetenskap, näringslära för människor och folkhälsa, livsmedelsproduktion, biosystem teknik, livsmedelslagstiftning, konsumentbeteende och livsmedelssäkerhet.
Eleverna ska få en förståelse för matens natur, hur den produceras, hur den påverkas av bearbetningen, varför vi äter, vad som händer med maten när vi äter den och hur matkomponenter kan interagera med människans funktion. Efter avslutad MSc kommer akademiker att kunna tillämpa denna kunskap för att ta itu med näringsrelaterade problem i olika grupper, kulturer och samhällen.
Utexaminerade kommer att utbildas till en hög nivå i vetenskapen om mat när det gäller mänsklig näring och hälsa.
Vad ska jag lära mig?
- Vara skicklig på att föreslå och utveckla lösningar på näringsrelaterade problem när de relaterar till människors hälsa och sjukdomar och kommunicera dessa till intressenter, på en professionell och lämplig nivå, med hjälp av informationsteknologi och en rad olika tillvägagångssätt.
- Visa en kritisk medvetenhet om principer relaterade till vetenskaplig integritet och etiska frågor inom mat, nutrition och hälsa
- Demonstrera kompetens att inhämta, organisera, analysera, integrera och kritiskt granska information från ett brett spektrum av källor som rör frågor inom mat, nutrition och hälsa och konstruera och försvara motiverade slutsatser
- Visa effektiv tidshantering och organisationsförmåga
- Ha en praktisk kunskap om de strukturer och teoretiska verktyg som möjliggör effektivt lagarbete, för att generera innovativa idéer och kunskap för att närma sig deras efterföljande urval för vidareutveckling
- Integrera och tillämpa kunskap om nyckelprinciper som ligger bakom mat, kost och hälsa
- Tänk självständigt, visa initiativ, utvärdera och välj lämpliga och motiverade tillvägagångssätt för att lösa problem
- Använd principerna för vetenskaplig undersökning för att undersöka en viss mat-, närings- och hälsofråga som förtjänar en detaljerad forskningsundersökning.
Galleri
Idealiska studenter
Vem ska ansöka?
Deltidsalternativ som passar för:
- Inhemska (EES) sökande: Ja
- Internationella (icke-EES) sökande som för närvarande är bosatta utanför EES-regionen. Ja
Programmet är lämpligt för akademiker utan formell utbildningsbakgrund i livsmedelsvetenskap eller nutrition, som vill förbättra sina färdigheter och bli kompetenta och anställningsbara inom detta allt viktigare och snabbt växande område.
Det vänder sig till akademiker från olika discipliner och programmet är lämpligt för både naturvetenskapliga och icke-vetenskapliga akademiker.
Antagningar
Stipendier och finansiering
Observera att UCD erbjuder ett antal forskarstipendier för heltid, självfinansierande internationella studenter, som har ett erbjudande om en plats på ett UCD forskarutbildningsprogram. För mer information vänligen kontakta vårt antagningsteam!
Läroplan
Alternativ för steg 1 - A) Min 1 av: Kärnmoduler
- Näringsämnenas kemi
- Principer för biokemi
- Introduction to Nutrition
- Forskningsdesign och statistik
- Projekt FNH O/L
Alternativ för steg 1 - B) Min 0 av: Tillvalsmoduler för grupp 1
- Livsmedelsmikrobiologi och säkerhet
- Växtmat
- Pathways till hälsa (O/L)
- Food Regulatory Affairs (O/L)
- Nutritional Assessment
- Public Health Nutrition O/L
- Food Chemistry
- Matprocessteknik
- Matmarknadsföring (O/L)
- Principer för sensorisk vetenskap
- Animal Foods
- Näringsämnen i livscykeln
- Omic Strategies in Nutrition
- Food Quality and Safety (O/L)
- Professional Practice
- Klinisk nutrition O/L
- Nutritional Physiology
- Sport and Exercise Nutrition
- Främja konsumentnäring
Steg 1-alternativ - C) Min 0 av grupp 2-tillvalsmoduler
- Livsmedelsmikrobiologi och säkerhet
- Pathways till hälsa (O/L)
- Food Regulatory Affairs (O/L)
- Nutritional Assessment
- Public Health Nutrition O/L
- Food Chemistry
- Principer för sensorisk vetenskap
- Näringsämnen i livscykeln
- Omic Strategies in Nutrition
- Food Quality and Safety (O/L)
- Professional Practice
- Klinisk nutrition O/L
- Nutritional Physiology
- Sport and Exercise Nutrition
- Främja konsumentnäring
Programresultat
Vad ska jag lära mig?
- Vara skicklig på att föreslå och utveckla lösningar på näringsrelaterade problem när de relaterar till människors hälsa och sjukdomar och kommunicera dessa till intressenter, på en professionell och lämplig nivå, med hjälp av informationsteknologi och en rad olika tillvägagångssätt.
- Visa en kritisk medvetenhet om principer relaterade till vetenskaplig integritet och etiska frågor inom mat, nutrition och hälsa
- Demonstrera kompetens att inhämta, organisera, analysera, integrera och kritiskt granska information från ett brett spektrum av källor som rör frågor inom mat, nutrition och hälsa och konstruera och försvara motiverade slutsatser
- Visa effektiv tidshantering och organisationsförmåga
- Ha en praktisk kunskap om strukturer och teoretiska verktyg som möjliggör effektivt lagarbete, för att generera innovativa idéer och kunskap för att närma sig deras efterföljande urval för vidareutveckling
- Integrera och tillämpa kunskap om nyckelprinciper bakom mat, kost och hälsa
- Tänk självständigt, visa initiativ, utvärdera och välj lämpliga och motiverade tillvägagångssätt för att lösa problem
- Använd principerna för vetenskaplig undersökning för att undersöka en viss mat-, närings- och hälsofråga som förtjänar en detaljerad forskningsundersökning
Studieavgift för programmet
Karriärmöjligheter
Det finns utmärkta jobbmöjligheter för utexaminerade inom mat, nutrition och hälsa med utexaminerade som arbetar i en rad roller inom livsmedelsindustrin, folkhälsa och tillsynsmyndigheter. Utexaminerade har den distinkta fördelen att ta med ett närings- eller hälsoperspektiv till sina roller.
Inom livsmedelsindustrin kommer kandidater att arbeta inom områden som produktinnovation, teknisk försäljning, produktkvalitetsförbättring, närings- och hälsofrämjande eller reglering av livsmedelsmärkning.
Utbudet av roller och karriärer som våra akademiker har avancerat till har varit mycket brett. Detta beror främst på de olika bakgrunder som våra studenter kommer från – inklusive medicin, omvårdnad, sjukgymnastik, idrottsnäring, undervisning, juridik, etc.
Utexaminerade har gått vidare till ytterligare studier inklusive doktorandforskning och kliniska dietetiska doktorandprogram.
Utexaminerade har också gått vidare till Nutritionist-roller för att säkra personlig ackreditering hos AfN (Association for Nutrition).
Graduate Roller inkluderar
- Produkt innovation
- Teknisk försäljning
- Förbättring av produktionskvalitet
- Hälsofrämjande
- livsmedelsförordningen
Studentberättelser
Antagningskrav för programmet
Demonstrera ditt engagemang och din vilja att lyckas i handelshögskolan genom att ta GMAT-provet – det mest använda provet för antagning som mäter ditt kritiska tänkande och resonemangsförmåga.
Ladda ner GMAT-miniquizet för att få en smak av frågorna du hittar i provet.