Keystone logo
Universidad Panamericana de Guatemala

Universidad Panamericana de Guatemala

Universidad Panamericana de Guatemala

Introduktion

Vem vi är

På Universidad Panamericana har vi ett komplett system för högre utbildning . Vi bidrar till utvecklingen av landet genom innovativa utbildnings- och professionaliseringsalternativ med hög standard för akademisk kvalitet.

Idag har vi sju Metropolitan Campus och 106 platser, belägna i Guatemala City och i det inre av landet. Vi har mer än 17 000 studenter inskrivna och undervisar mer än 75 karriärer mellan tekniker, lärare, kandidatexamen, magisterexamen och doktorsexamen, i ansikte-till-ansikte, semi-face och virtuella modaliteter.

121394_adults-communication-cooperation-2422294.jpg

utsikt

Att vara ett relevant alternativ för högre utbildning på nationell och internationell nivå med kristen kvalitet, principer och värderingar.

mission

Bidra till en hållbar integrerad utveckling och bilda kompetenta yrkesmän med kristna principer och värderingar .

Rättslig grund

Pan American University godkändes av CEPS: s högre privata utbildningsråd, den 2 oktober 1998, enligt Civilregisteret i Guatemala City, under rubrik nr. Trehundratåttiotre (383). Registrerad med juridisk status Nr fyrtio-nio (49).

Han började sin akademiska verksamhet i januari 1999.

121395_adult-asian-caucasian-1153213.jpg

historia

Universidad Panamericana inleder sin verksamhet som ett förprojekt 1993 under ledning av styrelsen för Christian Foundation for the Development of Education in Latin America (FUNDACEDE). Under det första året fastställs verksamhetsplanen och det första utkastet kallat ”Utkast för skapandet av Christian University of Guatemala” presenteras. Det första samrådet med professionella görs för att presentera visionen den 7 januari 1994 och sedan fortsätter vi att integrera arbetsuppdrag för förberedelserna för projektet, deras karriärer och fakulteter med deltagande av mer än 50 yrkesverksamma i olika specialiteter.

Som ett resultat av olika samråd förbereds ett preliminärt utkast och presenteras för rådet för högre privat utbildning den 2 augusti 1996 . Projektet godkändes inte vid den tidpunkten, vilket tyder på att även om det akademiska projektet avslutades gav kommissionen för formella och juridiska frågor inte sitt godkännande, vilket meddelades den 11 februari 1997 . Efter en serie tekniska och juridiska förhandlingar presenteras den för andra gången under namnet Skapningsprojektet från " Universidad Panamericana de Guatemala " den 12 december 1997.

Slutligen, i ett möte den 2 oktober 1998, beslutar rådet för högre privat utbildning att godkänna inrättandet av Pan American University och därmed avsluta förvaltningsfasen. Utföringsfasen genomförs från och med den 17 november 1998 , det datum då skapningsavtalet publiceras i Journal of Central America i enlighet med landets lagar.

121396_academy-celebrate-celebration-267885.jpg

Den 25 januari 1999 äger den inledande handlingen vid Pan American University under ledning av universitetets styrelse. Det deltog av företrädare för universiteten i San Carlos de Guatemala, Mariano Gálvez, Rafael Landívar, Francisco Marroquín, del Valle och Rural de Guatemala, samt medlemmarna i CEPS: s högre utbildningsråd, regeringsmyndigheter och gäster från andra institutioner.

Under öppningsceremonin nämndes ett särskilt erkännande av tre grundare av detta projekt, som dog utan att se det gjort: Herr Rafael Pantoja Herrera, Herr Renan Quiñónez och Dr. Guillermo Forno.

Universidad Panamericana tar sitt huvudkontor för att påbörja sitt akademiska arbete de anläggningar som ligger på vägen till San Isidro, Aldea Acatan-zon 16, som ägs av FUNDACEDE och överförs i nyttan till universitetet. I dessa byggnader har Christian Verbo College arbetat på morgonen sedan 1990 . I början av sin verksamhet har Universidad Panamericana haft infrastrukturen, möblerna och utrustningen för Verbo Christian College samt Verbo Christian Church.

Den första invandringskursen, av Rektor Ing. Abel Girón, hålls i auditoriet på universitetscampuset den 13 februari 1999 . Universidad Panamericana börjar erbjuda utbildningstjänster inom sina fem fakulteter: teologi, kommunikationsvetenskap, juridiska vetenskaper, utbildningsvetenskap och företagsadministration.

Platser

 • Guatemala City

  8a. Avenida, zona 8 de Mixco Guatemala, , Guatemala City

  • Cahabon

   Instituto Básico por Cooperativa Barrio San Pablo, Santa María Cahabón, Alta Verapaz (frente a Ermita de Colonia El Rosario), , Cahabon

   • Rabinal

    1a. Av. y 3a. Calle esquina Zona 3, Escuela Urbana para Varones No. 1, Rabinal, Baja Verapaz, , Rabinal

    • Chimaltenango

     4a. Avenida 7-48, Zona 1, Quinta Los Aposentos (Edificio Nuevo) Alameda Chimaltenango, , Chimaltenango

     • Chiquimula

      Colegio Sagrada Familia, , Chiquimula

      • San Agustín Acasaguastlán

       Asocociacion moises Lira serafin., , San Agustín Acasaguastlán

       • San Antonio Huista

        Canton Central, Colegio Evangélico Bethel., , San Antonio Huista

        • Puerto Barrios

         4a. calle y 15 avenida, colonia san agustín, aldea santo tomás de castilla, Puerto barrios, Izabal., , Puerto Barrios

         • San Luis Jilotepeque

          Instituto Mixto de Educación Básica por Cooperativa Barrio el Centro, San Luis Jilotepeque., , San Luis Jilotepeque

          • Jutiapa

           Campus Universitario Jutiapa, Calle 15 de Septiembre 8-13 zona uno bo. Latino Jutiapa (Media cuadra arriba del Hospital Nacional de Jutiapa)., , Jutiapa

           • Sayaxché

            Escuela Oficial Rural Mixta Xé chevex Cantón Ilom Municipio de Chajul, , Sayaxché

            • Sibilia

             Instituto Imprimisi 5ta. Calle 2-22 Zona 1. Barrio el Progreso, , Sibilia

             • Playa Grande Ixcan

              IMEBCI 1a. Calle 1a. Avenida colonia La Paz zona 1 Playa Grande., , Playa Grande Ixcan

              • Retalhuleu

               Colegio Centro Americano, en la colonia el Pedregal, 5a. calle 5-05 zona 6, Reu., , Retalhuleu

               • Antigua Guatemala

                Colegio Americano Superior Calle de Los Nazarenos No. 28, Antigua Guatemala., , Antigua Guatemala

                • Pajapita

                 Colegio Evangelico Nueva Vida 4ta. Av. Zona 2., , Pajapita

                 • Santiago Atitlán

                  Cantón Pachicaj, Centro Integral Santiaguito, frente al campo de futbol de Santiago Atitlán., , Santiago Atitlán

                  • Mazatenango

                   Colegio Nueva Familia ubicado en el Km. 1 carretera a San Francisco Zapotitlán, departamento de Suchitepequez., , Mazatenango

                   • Totonicapán

                    Colegio Centro de Estudios Avanzados Totonicapán 9na Calle A 08-043 zona 3, Totonicapán., , Totonicapán

                    • Zacapa

                     Instituto Mixto de Educ. Básica por Cooperativa Prof. Victor Manuel Juarez Obando Barrio El Centro El Chal, Petén., , Zacapa

                     Frågor