MSc i matvetenskap och mänsklig näring
University of Illinois at Urbana-Champaign - College of Agricultural, Consumer and Environmental Sciences
Nyckelinformation
Campus läge
Champaign, Amerikas förenta stater
språk
Engelsk
Studieformat
Distansutbildning
Varaktighet
1 - 3 år
Takt
Heltid
Studieavgifter
USD 712 / per credit *
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
Sep 2024
* Per kredit timme (32 kredit timmar krävs för slutförande). Total kostnad 22 784 $
Stipendier
Utforska stipendiemöjligheter för att hjälpa till att finansiera dina studier
Introduktion
University of Illinois Department of Food Science and Human Nutrition är stolta över att kunna erbjuda en online-avhandling Masters of Science examen. Många av studenterna i detta program är yrkesverksamma. Online leveransalternativ gör programmet tillgängligt för studenter på olika platser, som också kan balansera ett resschema för sin karriär.
MS-utbildningsprogrammet utanför campus skapades 1973 och hundratals studenter har fått sina MS-examen genom programmet. Live-leveranssystemet online, som inleddes 2010, upprätthåller det högkvalitativa MS-programmet som detta respekterade universitet är känt för.
Antagning till MS-programmet för livsmedelsvetenskap online
Studenter som är intresserade av att söka online-MS i livsmedelsvetenskapsexamen måste ansöka om antagning till Graduate College vid University of Illinois i Urbana-Champaign. Det är möjligt att gå en specifik online-kurs utan att vara i utbildningsprogrammet eller göra framsteg mot en MS-examen.
COVID-19 tillfälliga ändringar för ansökningsprocessen
På grund av COVID-19-inverkan på testcentra kommer FSHN att tillfälligt avstå från avdelningens GRE-krav för alla sökande under våren / hösten 2021.
Graduate College kommer nu tillfälligt att godkänna examensresultaten från Duolingo English Test för tester som tas mellan 1 februari och 1 augusti 2021. Duolingo English Test kommer att accepteras som ett alternativ till TOEFL och IELTS för bevis på engelska kunskaper för drabbade sökande.
För antagning till Graduate College
En examen krävs på grundnivå. Det är önskvärt, men inte nödvändigt, att denna examen är relaterad till fysikalisk, biologisk, jordbruks- eller ingenjörsvetenskap.
Obligatoriska bakgrundskurser inkluderar allmän kemi, organisk kemi, mikrobiologi, fysik och kalkyl. Om du är bristfällig inom dessa studier kan du ta korrespondenskurser, andra distanskurser eller traditionella klassrumskurser (vid en community college eller fyraårig institution) för att uppfylla de nödvändiga förutsättningarna.
TOEFL krävs av alla studenter som har studerat vid en icke-engelsktalande institution innan de gick på University of Illinois OCH inte har haft två av de senaste 5 åren av heltidsstudier vid en engelsktalande institution eller får en avancerad examen (motsvarande MS eller bättre) från en engelsktalande institution.
Information om ansökan
När du ansöker online, vänligen välj 10KS0037MSU [Food Science and Human Nutrition (Online) -MS].
Allt stödmaterial (transkript från alla deltagande universitet, tre referensbrev och personligt uttalande) måste vara mottagna inom den inlämnade ansökningsfristen för att kunna övervägas för godkännande under den perioden. Stödmaterial som lämnas in efter tidsfristen kan leda till att ansökan försenas till en kommande termin.
Ansökningsfrister: Vår - 1 oktober; Höst - 1 maj
Online kurserbjudanden
Onlinekurser samordnas genom Center for Innovation in Teaching and Learning (CITL). Besök webbplatsen för att lära dig mer om onlinekurser och för att registrera dig för aktuella kurser. Du behöver inte antas till Graduate College innan du anmäler dig till kurser. För att kursen ska räknas till din MS i examen inom livsmedelsvetenskap måste du dock ha antagits till examensprogrammet eller be om att få poängen överförda efter att du har antagits.
Online MS Food Science-programmet erbjuder en till tre kurser varje termin, inklusive sommarterminen. Alla online-kurser är LIVE och studenten måste vara tillgänglig för att delta under den angivna lektionstiden.
En fullständig lista med kurser finns nedan. Alla online-kurser är LIVE.
FSHN 414 Livsmedelskemi
Undersöker de kemiska aspekterna av viktiga livsmedelskomponenter: vatten, kolhydrater, proteiner och lipider; egenskaper hos pigment, salter och matdispersioner. Förutsättning: Organisk kemi. 3 timmar.
FSHN 440 Tillämpade statistiska metoder
Statistiska metoder som involverar förhållanden mellan populationer och prover; insamling, organisering och analys av data; och tekniker för att testa hypoteser med en introduktion till regression, korrelation och variansanalyser begränsade till den fullständigt randomiserade designen och den randomiserade fullständiga blockdesignen. Förutsättning: Algebra. 4 timmar.
FSHN 460 Food Processing Engineering
Undersöker tillämpningen av processtekniska principer för omvandling av råa jordbruksmaterial till färdiga livsmedel. Ämnen inkluderar enheter och dimensioner, materialbalanser, energibalanser, termodynamik, värmeöverföring, psykrometri, kylning och mekaniska separationer. Förkunskaper: Fysik och kalkyl. 3 timmar.
FSHN 461 Livsmedelsbearbetning I
Principer, enhetsdrift och tillämpningar av konservering och bearbetning av livsmedel genom högtemperatur-, kyl- och frysprocesser; inkluderar värmeöverföring, kinetik, kemiska och mikrobiella förändringar i livsmedel som ett resultat av bearbetningen; föreläsning. Förutsättning: Livsmedelskemi, mikrobiologi och livsmedelsteknik. 4 timmar.
FSHN 464 Dryckesvetenskap och teknik
Utforskar forskning, vetenskap och teknik för produktion av säkra drycker av hög kvalitet genom tillämpning av livsmedelskemi, livsmedelsmikrobiologi och livsmedelsbearbetning. 2 timmar.
FSHN 469 Package Engineering
Tvärvetenskaplig studie av material, maskiner, forskning, design, tekniker, miljöhänsyn, etik och ekonomi som används i den globala förpackningsindustrin med tonvikt på implementering av förbättrad teknik för de problem som är unika för livsmedelsförpackningar. En betoning på förpackningens breda, systembaserade karaktär kommer att bibehållas under hela kursen. Förutsättning: kemi, fysik, kalkyl. 3 timmar.
FSHN 471 Mat och industriell mikrobiologi
Förhållande mellan mikroorganismer till livsmedelstillverkning och konservering, till industriell jäsning och bearbetning och till sanitet. Förkunskap: Organisk kemi och experimentell mikrobiologi. 3 timmar.
FSHN 517 Fermenterade och destillerade drycker
Produktionsteknik, mikrobiologi och kemi (inklusive kompositionskemi, smakkemi och åldringskemi) av fermenterade och destillerade drycker. Förkunskap: Studerandestatus eller en matmikrobiologikurs och matkemi eller biokemi. 2 timmar.
FSHN 518 Kemi av lipider i livsmedel
Detaljerad undersökning av de kemiska och fysikaliska egenskaperna hos lipider i livsmedel. Förutsättning: livsmedelskemi. 3 timmar.
FSHN 519 Smakskemi & analys
Ger doktorander de verktyg och förståelse som krävs för att studera komplexa matsmakssystem. Studenterna kommer att lära sig: 1) moderna analysmetoder som används vid kemisk utvärdering av matsmaksystem, 2) acceptabla tekniker för sensorisk utvärdering av matsmak, 3) metoder för kombinerad sensorisk-analytisk utvärdering av matsmak och 4) principer för livsmedels smakkemi med tonvikt på vissa välförståda smaksystem. 4 timmar.
FSHN 595 Livsmedelsvetenskap Avancerade ämnen
Detaljerade föreläsningar och / eller laboratoriestudier av utvalda ämnen inom livsmedelsvetenskap. Studien kan vara specialiserade ämnen inom något av följande områden: (A) Livsmedelskemi; (B) Matmikrobiologi; (C) näring; (D) Livsmedelsbearbetning / teknik. 1 till 4 timmar. Ämnen som erbjuds inkluderar (men är inte begränsade till:
Avancerade ämnen inom sensorisk vetenskap
Denna kurs kommer att behandla mer fördjupade och aktuella ämnen inom sensorisk vetenskap utanför omfattningen av en grundläggande inledande sensorisk kurs. Huvudkursämnena som ska diskuteras är den fysiologiska och psykologiska grunden för sensorisk utvärdering, Thurstonian Modeling in Difference Tests, multivariata statistiska metoder för sensoriska studier. Studenterna diskuterar och kritiserar aktuella forskningsdokument inom sensorisk vetenskap och utvecklar ett förslag för sensorisk utvärderingsforskning. 3 timmar.
Food Enzymology
Principer för enzymatiska reaktioner, faktorer som påverkar enzymaktivitet och användning av enzymer i analytiska applikationer och livsmedelsbearbetning. Diskuterar påverkan av parametrar som koncentrationen av substrat och enzym, pH, temperatur och hämmare på enzymatisk aktivitet. Tillhandahåller specificitet och verkningsmekanism för enzymer i samband med deras roller i livsmedel genom att överväga exempel valda från enzymer som är viktiga för livsmedelsvetenskap. involvera föreläsningar och övningar som vanligtvis används i grundläggande och tillämpad forskning inom matens enzymologi. Regelbundna diskussioner av nyligen genomförda peer-reviewed artiklar som handlar om stora klasser av enzymer. Förutsättning Biokemi. 3 timmar.
Livsmedelssäkerhet för global livsmedelssäkerhet
Hur kan livsmedelssäkerhet främja tillgänglighet och tillgång till kulturellt lämpliga livsmedel för alla människor? Studenterna kommer att utforska den frågan genom att engagera sig i litteraturen om bördan av livsmedelsburna sjukdomar, riskbedömning och hanteringsteknik och råvaruspecifika livsmedelssäkerhetsrisker.
Nutrition for Health & Fitness
Studenterna kommer att undersöka makro- och mikronäringsämnesbehov, energisystem, näring och sporttillskott, viktkontroll, hälsoförbättring och förebyggande av sjukdomar. Kursen kommer att betona näringsämnen och livsmedelskomponenter som är tillgängliga eller under utveckling för att förbättra hälso- och idrottsprestanda med fokus på hur denna information kan integreras i livsmedelsvetenskapliga industrier. Producera & grönsaksteknik. Studenterna kommer att utforska säkerheten och användningen av frukt- och grönsaksråvaror från skörd till införande i ett slutligt förbrukningsvaror.
Vattenförhållanden i livsmedel
Avancerad studie av beteendet hos vatten och fasta ämnen i ingredienser och verkliga livsmedelssystem, särskilt i förhållande till livsmedelssäkerhet och stabilitet. Viktiga ämnen som omfattas inkluderar egenskaper hos vatten, vattenaktivitet, vattenrörlighet och fasthetsrörlighet (till exempel glasövergången). Praktiska tekniker för att mäta dessa parametrar, inklusive sorptionsisotermer, kärnmagnetisk resonansspektroskopi och avbildning, och differentiell scanningskalorimetri, diskuteras i detalj. 4 timmar.
FSHN 598 Avancerade specialproblem
Handledd forskning om speciella problem inom livsmedelsvetenskap. Projektet måste godkännas av ämnesrådgivaren före terminens början.
Programkrav
För att få en MS-examen utan examensarbete online måste studenterna genomföra 32 timmars kurser och klara ett muntligt prov. Studenter som har tjänat upp till 12 timmars examen medan de är inskrivna som icke-examenstudenter vid University of Illinois i Urbana-Champaign kan göra en ansökan om dessa timmar och upp till 12 timmars examen vid en annan institution. Alla studenter måste få betyget B eller bättre för att överföra en kurs mot en examen.
I genomsnitt tar studenterna en kurs per termin, vilket översätter till ungefär 11 terminer. Den muntliga tentamen ges efter att en student har avslutat alla 32 timmar av kurserna, och det rekommenderas starkt att en student förbereder sig i cirka 2-3 månader innan den muntliga tentamen.
Således, för studenter som tar en kurs i taget, tar examen ungefär fyra år att slutföra. Studenter kan registrera sig för mer än en klass varje termin; det är dock institutionens rekommendation att en student inte deltar i mer än två klasser under en termin.