Keystone logo
The University of Zambia ECAMPUS

The University of Zambia ECAMPUS

The University of Zambia ECAMPUS

Introduktion

Zambias universitet har producerat mer än 100 000 akademiker och bidragit till forskning och teknisk utveckling för lokala och internationella samhällen. Det har mer än 100 samarbetsavtal med kända universitet världen över.

akademiker

Grundutbildning

Grundutbildningarna är främst utformade för arbetande vuxna som inte kan kompromissa med sina andra åtaganden.

Magisterexamen

Är du redo att ta din karriär till nästa nivå? UNZA erbjuder för närvarande masterexamen program som sträcker sig från affärs- till utbildningsämnen.

Fortbildning

Certifikaten för verkställande utbildning är utformade för att hjälpa yrkesverksamma att förvärva nya färdigheter med tonvikt på verkliga applikationer.

UNZA: s historia

University of Zambia (UNZA) grundades genom parlamentets lag nr 66 från 1965. Det första intaget av studenter ägde rum den 17 mars 1966. Mottoet för universitetet, service och excellens har styrt universitetets utveckling sedan starten .

UNZA ligger i Lusaka på två campus. Huvudcampuset är Great East Road Campus och det ligger på Great East Road, 6 km från stadens centrum. Den andra campus är Ridgeway Campus catering för Medical School. Det ligger på John Mbita Road, 4 km sydost om Lusaka, mittemot University Teaching Hospital.

I oktober 1965 gav hans excellens presidenten för republiken Zambia sitt samtycke till lag nummer 66 1965, och dess inledande den 12 november 1965 samma år förde universitetet i Zambia till juridisk existens.

Under ett rekonstituerat provisoriskt råd hade rekryteringen av personal gått fort mot den tidsfrist som fastställdes för det första intaget av studenter, nämligen 17 mars 1966. Den dagen började den första akademiska sessionen på Ridgeway Campus.

Presidenten, Dr. Kaunda, installerades som kansler den 12 juli 1966 i närvaro av företrädare för mer än femtio andra universitet och cirka två tusen gäster. Följande dag. Kanslern lade grundstenen för universitetet i Zambia på Great East Road Campus.

Ledningsfilosofi

Universitetet kommer att anta en deltagande ledarstil som kommer att motivera anställda, ge en arbetsmiljö som bidrar till hög produktivitet, lagarbete där ledarskap är som exempel, ge effektiv kommunikation och vägledning som kommer att vara tillgänglig för alla och främja individuell tillväxt.

Våra kärnvärden

 • Akademisk frihet
 • Ansvarighet
 • Rättvisa
 • Förträfflighet
 • Grön miljö
 • Innovation
 • Integritet

Vårt uppdrag och Vision

 • Vision: Ett framväxande universitet som drivs av strävan efter kunskap, innovation och social respons
 • Uppdrag: Att tillhandahålla relevant, innovativ och efterfrågestyrd högre utbildning för socioekonomisk utveckling.

Platser

 • Lusaka

  Great East Road, 10101, Lusaka

  • Lusaka

   John Mbita Road, Medical School, , Lusaka

   Frågor