Keystone logo
© Credits to Ameena Athab
The University of Texas Permian Basin Online

The University of Texas Permian Basin Online

The University of Texas Permian Basin Online

Introduktion

Om UT Permian Basin Online

Upptäck vad som skiljer UT Permian Basins online-program från andra.

UT Permian Basin förstår de utmaningar som studenterna står inför idag. Som ett resultat har universitetet blivit ledande inom onlineutbildning, känt för att inspirera studentens framgång genom ackrediterade online-program, kostnadseffektiv undervisning och en samarbetsvillig online-inlärningsmiljö där studenter kan tjäna en UT Permian Basin-examen var som helst i världen.

UT Permian Basin Online ger dig en konkurrensfördel:

 • Bekvämt - Programmen är 100% online och kan slutföras i din egen takt.
 • Prisvärd - Våra program är kostnadseffektiva, med lägre kostnader per kredit än andra liknande program runt om i landet.
 • Flexibel - Programspecifika kurser är så kort som åtta veckor långa med sex startdatum under året.
 • Rykte - Våra onlineprogram är helt ackrediterade.
 • Tillgänglig - Fakulteten består av hyllade affärspersoner och doktorer.

Om Permian Basin

Där den gamla västern möter det nya århundradet.

Det finns ingen plats ganska som Permian Basin - en vild, orörd skönhet prickad med fickor av modern utveckling. Robust möter det västra Texas chic.

Vi älskar våra oändliga blå himmel, men vi vet att West Texas är så mycket mer än en bild perfekt solnedgång. Permian Basin är hem för vänliga, hårt arbetande, optimistiska människor som aldrig har träffat en främling.

Om du vill skapa din egen framtid är det här du tillhör.

Om bassängen

Ett "bassäng" är en enkel geologisk term för ett dopp eller fördjupning i jordytan - vanligtvis orsakad av erosion ovanför marken och jordbävningar djupt under.

Sträcker sig från östra New Mexico och täcker större delen av West Texas (Lubbock i norr, Rio Grande Valley i söder), är Permian Basin faktiskt en samling mindre bassänger. Sammantaget täcker Permbassängen 75.000 kvadratkilometer, vilket gör det till en av de större bassängerna i Nordamerika.

Men det är geologi. Ur lekmannens perspektiv är Permian Basin faktiskt en fantastisk sträcka av amerikansk mark med en unik skönhet helt egen. Du känner att du faktiskt kan se jorden möta himlen på avstånd.

Permian Basin har något för alla.

Odessa & Midland: Urban Country

I generationer har människor från hela världen tagit sig till västra Texas och letat efter frihet, äventyr och förmögenhet i oljefältet. Städerna som de byggde har vuxit uppåt och utåt och skapat moderna urbana centra prickade över Permiska bassängen - inklusive de två som UTPB kallar hem.

Hem för UT Permian Basins huvudcampus, Odessa är en av de största städerna i västra Texas. En mångsidig stad med en rik historia som går tillbaka till 1880-talet och Odessa har genomgått stora förändringar under de senaste två decennierna. För inte så länge rankade tidningen Forbes Odessa som en av de snabbast växande små städerna i USA.

Och bara 15 minuter ner I-20 sitter Midland. UTPBs Midland-campus rymmer våra musik- och teknikskolor och Center for Energy and Economic Diversification. Som hem för tidigare president George HW Bush och stora globala företag som Chevron och Concho erbjuder Odessa ett djup av prestige och möjligheter som få städer som det kan matcha.

Varje dag växer kulturen i dessa speciella städer djupare.

Sitter på toppen av framtidens energi

I början av 2000-talet verkade Permian-bassängen - som en gång varit källan till stora oljeförsörjningar - ha försvunnit i betydelse.

Men ny teknik avslöjade just det motsatta: Det fanns mer petroleum som fångades i marken under Permian Basin än någon kunde ha gett. Tack vare framstegen inom energiförsökning utsågs Permian-bassängen snabbt till den största oljereserven på planeten. Vår trädgård förväntas driva de amerikanska och globala ekonomierna i åtminstone de kommande två decennierna.

Med denna upptäckt har vår hals på skogen sett en explosion i ekonomisk aktivitet. Eftersom allt mer energi hämtas har andra industrier dykt upp bredvid den - inklusive affärs- och finans-, hälso-, sjukvård-, utbildnings-, konstruktions-, digital teknik, transport och jobb inom offentlig sektor.

Med andra ord har den senaste "oljeboomen" lett till en större "ekonomisk boom" som redan betalar stora utdelningar till studenter och yrkesverksamma som utnyttjar denna möjlighet en gång i generationen.

The Academic Heart of West Texas

Vi skryter inte när vi kallar UT Permian Basin "det akademiska hjärtat i West Texas." Men vi är säkert stolta över det arbete vi får göra varje dag.

För varje dag får vi hjälpa några av världens finaste studenter att utnyttja sina passioner och planera sina lukrativa karriärer. Vi får leverera en modern utbildning till en överkomlig kostnad. Och vi hittar innovativa sätt att leverera den mest kompletta, mångsidiga och direkt roliga collegeupplevelsen var som helst.

Vi hoppas att du kommer att gå med oss.

Uppdrag, vision och historia

Var vi kommer ifrån, vart vi ska.

Vårt uppdrag

University of Texas Permian Basin, som en regional och omfattande institution, serverar en mångfaldig grupp av studenter från regionen, staten och därefter. Genom spetskompetens inom studentcentrerad undervisning, lärande, forskning och offentlig service, odlar universitetet engagerade medborgare och påverkar liv samtidigt som de främjar tekniken och allmänna intressen i West Texas.

Historien om UT Permian Basin

Vi började som ett experiment. 1969 beslutade Texas lagstiftaren att skapa ett ”högre nivå” universitet i Odessa - dvs. en högskola som endast accepterade juniorer, seniorer och doktorander.

Men innan byggandet av den nya skolan kunde komma igång helt, avbröt en stämning saker. Klaganden ifrågasatte giltigheten av universitetets fastighetsgärder. Arbetet stannade.

Så småningom grep Texas högsta domstol och beslutade till universitetets fördel. Bulldozrarna sköt upp igen, och i april 1972 bröt UT Permian Basins nya campus mark.

Lite mer än ett år senare - den 4 september 1973 - öppnade universitetet för klasser. Konstruktionen var dock inte fullständig, så de 1112 studenterna i den första klass studerade i tillfälliga byggnader och släpvagnar. Det skulle ta nästan ytterligare ett år innan UT Permian Basins permanenta anläggningar var färdiga.

Spola framåt 18 år: Texas lagstiftaren beslutade återigen att ändra UTPBs bana genom att godkänna en lagförslag som gjorde skolan till en fyraårig institution. Den första nybörjarklassen - känd på campuslära som Pioneer Freshmen - gick med hösten 1991.

Från vår ödmjuka, experimentella början har UT Permian Basin vuxit i nästan alla riktningar.

Ingen skola är som UT Permian Basin. Det är kanske därför ingen skola har en historia som vår.

Tillsammans är vi Falcons.

Antagningskrav för programmet

Visa ditt engagemang och din vilja att lyckas i handelshögskolan genom att ta GMAT-provet – det mest använda provet för antagning som mäter ditt kritiska tänkande och resonemang.

Ladda ner GMAT-miniquizet för att få en smak av frågorna du hittar i provet.

Platser

 • Odessa

  4901 East University, 79762, Odessa

  • Midland

   1310 North F.M. 1788, 79707, Midland

   Frågor