Keystone logo
© Credits to Ameena Athab
The University of Iowa

The University of Iowa

The University of Iowa

Introduktion

The University of Iowa är ett av USA:s främsta offentliga forskningsuniversitet.

Grundades 1847 och är statens äldsta lärosäte och ligger vid den pittoreska floden Iowa i Iowa City.

Medlem av Association of American Universities sedan 1909 och Big Ten Conference sedan 1899, The University of Iowa är hem för ett av de mest hyllade akademiska medicinska centra i landet, samt en globalt erkänd ledare inom studier och hantverk av skrivande. Iowa är känt för spetskompetens inom både konst och vetenskap, och erbjuder grundutbildning, doktorand och professionella akademiska program i världsklass inom en mängd olika områden.

Uppdrag

Vid grundandet 1847 anförtroddes The University of Iowa av delstatens lagstiftare ett trefaldigt uppdrag av undervisning, forskning och offentlig service. Genom att fullfölja det uppdraget idag tillhandahåller universitetet exceptionell undervisning och transformativa utbildningsupplevelser som förbereder studenter för framgång och uppfyllelse i en alltmer mångfaldig och global miljö; främjar vetenskapliga och kreativa ansträngningar genom spetsforskning och konstnärlig produktion; och ger inlärning och upptäckt till folket i delstaten Iowa, nationen och världen, vilket förbättrar livet genom utbildning, hälsovård, konst och kultur samt gemenskap och ekonomisk vitalitet.

Syn

The University of Iowa kommer att vara destinationen för förstahandsvalet för en mångsidig och begåvad grupp studenter, fakulteter och personal, som kommer att skapa nya kapitel av utforskning, upptäckt, skapande och engagemang. Tillsammans kommer vi att främja universitetets ställning som ett av de mest framstående offentliga universiteten i landet.

Kärnvärderingar

Våra kärnvärden ramar in både vem vi är och vem vi strävar efter att vara som en universitetsgemenskap. När vi planerar, sätter prioriteringar och fattar dagliga beslut om hur vi ska utföra vårt uppdrag, vägleds vi av dessa fem ömsesidigt beroende åtaganden:

Kreativitet

Vi upptäcker nya sätt att se världen och göra den bättre.

Vi är dedikerade till att eftersträva ny kunskap och konstnärligt skapande och använda dessa upptäckter för att ha en transformativ inverkan på vår stat och i våra lokala, nationella och globala samhällen.

gemenskap

Vi är engagerade i samarbete och aktivt engagemang.

Vi värdesätter varje individs bidrag samtidigt som vi inser att våra största framgångar kommer när vi arbetar tillsammans mot kreativa bidrag – ofta över discipliner och avdelningar och ofta med samhällspartners.

Förträfflighet

Vi förväntar oss det bästa av oss själva i allt vi gör.

Vi mäter oss själva genom höga standarder, hedrar höga ambitioner och prestationer och förväntar oss att alla medlemmar i universitetsgemenskapen strävar efter excellens.

Inclusion

Vi bekräftar och hyllar alla bakgrunder och identiteter.

Vi uppnår excellens genom att attrahera och behålla en mångsidig, begåvad population av studenter, lärare och personal och bygga en välkomnande och tillgänglig miljö där individer känner sig värderade och respekterade och har möjlighet att frodas.

Integritet

Vi är ärliga, rättvisa, respektfulla och etiska.

Vi håller oss till den högsta standarden för professionell och vetenskaplig etik, är ansvariga för våra beslut och handlingar, utövar ett ansvarsfullt förvaltande av de resurser som vi är anförtrodda med och behandlar varandra med ärlighet och rättvisa.

Statistik

 • Totalt 31 206 anmälningar, hösten 2021
 • 23-29 mellan 50 % av ACT-poäng
 • 3,81 median GPA, klass 2025

Anmälan hösten 2021

Typ av elevInskrivning
Grundutbildning21,608
Utexaminerad6,415
Professionell (doktorsexamen)1,886
Forskarutbildning1 297
Total31 206

Anmälan efter ras/etnicitet

Ras/etnicitetAntal anmälningar% av totalt
afroamerikansk eller svart9713,1 %
Alaskan indian eller indian540,2 %
Asiatisk amerikan1 5194,8 %
Hispanic eller Latinx2,3497,4 %
Internationell2,1037,8 %
Infödd Hawaiian eller annan Pacific Islander200,1 %
Två eller flera lopp1 0293,2 %
Vit (icke-spansktalande) eller okänd ras23,68574,6 %
 • 18,3 % Första generationens elever
 • 1st Public School att ta in män och kvinnor på lika villkor
 • Första skolan för att officiellt stödja en HBT-studentgrupp (1970)

  Platser

  • Iowa City

   Iowa City, Amerikas förenta stater

  Program

   Institutionen erbjuder även:

   Frågor