Keystone logo
Silesian University - School of Business Administration

Silesian University - School of Business Administration

Silesian University - School of Business Administration

Introduktion

Vi ger lärande känsla.

På Handelshögskolan möter banbrytande forskning familjär atmosfär av ett regionalt offentligt universitet. Våra campus finns i regionen, men våra idéer begränsas inte av platsen. Med närmare 3 000 studenter tillhör vi ganska mindre lärosäten. Ändå gör förhållandet mellan elev och lärare på 15:1 våra elever att utveckla hälsosamma en-mot-en-mentorrelationer med sina handledare, vilket ger dem insikt och hjälp på sätt som skulle vara omöjliga i ett större klassrum. Inom Business Gate Academy, studenter får värdefulla praktiska och problemlösande färdigheter när de arbetar med verkliga affärsfall. Vid Schlesiska universitetet, vi inspirerar din tillväxt och utvecklar din naturliga kreativitet. Din framgångsrika framtid är vår drivkraft!

Vad är 190437_0I0A98962.jpg

Det schlesiska universitetet i Opava (SU), grundades 1991, har tre fakulteter och två universitetsinstitut:

 • Filosofiska och naturvetenskapliga fakulteten i Opava
 • Handelshögskolan i Karviná
 • fakulteten för offentlig politik i Opava
 • Matematiska Institutet i Opava
 • Institutet för fysik i Opava

Schlesiska universitetet är en legitim medlem av European University Association och innehavare av en prestigefylld HR Excellence in Research Award. År 2022 rankade SU 231-240 i QS EECA University Rankings. Alla erbjudna studieprogram är helt ackrediterade av Tjeckiens utbildningsministerium, Ungdom och sport.

Vi är öppna för världen.

Vill du studera, arbeta eller utföra din forskning utomlands? Internationalisering är en av kärnstenarna i vårt uppdrag, SU SBA samarbetar med mer än 60 universitet främst i Europa men också i USA, Ryssland, Japan eller Kina och ger gott om möjligheter för sina studenter och personal, oavsett om det är via Erasmus+, Horisont 2020 eller ett antal andra utbytesprogram och individuella stipendier.

Kan vetenskap vara kul?

De unga som studerar vid vårt universitet med intresse, kraft och iver efter att avslöja mysterier och upptäcka nya saker ger ett jakande svar på frågan. Studenter på forskarutbildningar samt doktorandprogram kan delta i forskningsaktiviteter och ansöka om ett årslångt stipendium i Student Grant Competition.

Campus funktioner

Vårt campus erbjuder det bästa från två världar, såväl studier som socialt liv. Studenterna kan dra nytta av våra moderna universitetslokaler inklusive sovsalar, bibliotek eller idrottsanläggningar.

Studentboende

Alla våra internationella studenter har en garanterad plats i vår universitetshem Na Vyhlídce som ligger bara 10 minuters bussresa från fakultetsbyggnaden. Studenter kan hyra dubbelrum som är fullt utrustade med Eduroam wi-fi, möbler, lakan eller köksredskap. Det delade fullt utrustade köket finns på varje våning, samt tvättservice. Receptionen är öppen dygnet runt. Förutom boende är campus Na Vyhlídce hem till vårt universitetsbibliotek, professionellt centrum för turism, avdelningen för turism och fritidsaktiviteter, kontor för internationella relationer, gym och till och med några klassrum. Boendet för studenterna är mycket rimligt från €133 per månad.

  Antagningar

  En ansökan om ett masterprogram i ekonomi och management (helt undervisat på engelska) kan lämnas in online inom några minuter. Inga obligatoriska dokument som certifikat på engelska krävs att bifoga ansökan. Så enkelt är det! Inom en vecka efter ett lyckat inträdesprov, som hålls online, utfärdas ett antagningsbrev.

  Obligatoriska dokument (vid fysisk registrering i Karviná, CZE):

  • Officiellt bestyrkta kopior av ett examensbevis som styrker examen från kandidat- eller uppföljande masterprogram eller masterprogram.
  • Sökande som har genomfört en examensutbildning utomlands ska styrka den bestyrkta kopian eller originalet av beslutet om erkännande av utländsk högre utbildning i Tjeckien , om inte annat anges i ett internationellt avtal.

  Stipendier och finansiering

  Studiestipendier

  För att belöna enastående prestationer och för att locka studenter av högsta kaliber från hela världen, är Handelshögskolan glada att kunna erbjuda ett system med stipendier för studenter som är inskrivna i masterprogrammet i ekonomi och ledning. Varje läsår kan dekanus för SU SBA tilldela ett engångsstipendium på maximalt 50 000 CZK (ca 2 000 EUR) till högst 8 begåvade utländska studenter. Masterstudenter kan också få ett meritbaserat stipendium för studieresultaten för deras första år från 10 000 CZK till 50 000 CZK (ca 400 EUR - 2 000 EUR) beroende på deras vägda studiemedelvärde som inte överstiger 1,70.

  Statliga stipendier

  Tjeckiens regering erbjuder årligen stipendier inom ramen för sitt bistånd för utländsk utveckling. Dessa så kallade statliga stipendier stödjer studenter från Bosnien och Hercegovina, Etiopien, Georgien, Kambodja, Moldavien, Ukraina och Zambia som skulle vilja studera vid offentliga universitet i Tjeckien. Tjeckien tillhandahåller stipendier för studier som genomförs både på tjeckiska och på engelska (i uppföljande master- och doktorandprogram). Sista ansökningsdag för läsåret 2023/2024 är den 30 september 2022 . Mer information finns här .

  Visegrad-stipendier

  Medborgare i V4-länder ( Tjeckien, Ungern, Polen och Slovakien ) och medborgare i Albanien, Armenien, Azerbajdzjan, Vitryssland, Bosnien och Hercegovina, Georgien, Kosovo, Nordmakedonien, Moldavien, Montenegro, Serbien och Ukraina är berättigade till upp till fyra terminer -stipendium under Visegradfonden. Visegrad-stipendier stödjer kandidat-, master- och doktorander och forskare vid universitet i Visegrad-gruppens länder, inklusive Tjeckien. Ansökningar är öppna sedan februari och sista ansökningsdag är 15 mars varje år. Mer information om detta stipendium finns här .

  Ranking

  Silesian University är en legitim medlem av European University Association och innehavare av en prestigefylld HR Excellence in Research Award . År 2022 rankades SU 231-240 i QS EECA University Rankings . Alla erbjudna studieprogram är fullt ackrediterade av Tjeckiens ministerium för utbildning, ungdom och idrott.

  Platser

  Platser
  • Silesian University in Opava School of Business Administration in Karviná Univerzitní nám. 1934/3, 73340, Karvina

  Frågor