Keystone logo
San Jose State University - School of Information Master i bibliotek och informationsvetenskap
San Jose State University - School of Information

Master i bibliotek och informationsvetenskap

San Jose, Amerikas förenta stater

1 Years

Engelsk

Request pace

Request application deadline

Aug 2024

USD 20 382 / per year

Distansutbildning

Stipendier

Utforska stipendiemöjligheter för att hjälpa till att finansiera dina studier

Introduktion

Översikt

Master of Library and Information Science på San José State University School of Information förbereder studenter för spännande karriärer som informationspersonal som arbetar i myriad informationsmiljöer och professionella positioner.

Anpassad läroplan

Med många valmöjligheter och olika naturligtvis ämnen som är tillgängliga i MLIS-programmet kan doktorander anpassa sina studier för att passa deras intressen och karriärmål.

Praktikmöjligheter

Våra MLIS-studenter har en unik möjlighet att delta i ett innovativt praktikprogram. Vår skola arbetar direkt med praktikplatsövervakare för att behålla en databas med mer än 200 praktikplatser varje termin, inklusive virtuella praktikplatser. Tänk dig att interning på ett högteknologiskt Silicon Valley-företag utan att någonsin gå fot i San José, Kalifornien.

Bekväm 100% Online Learning

MLIS-programmet levereras uteslutande online, vilket innebär att allt erbjuds på nätet, inklusive kurser, praktikplatser, akademisk rådgivning, fakultets kontorstimmar, presentationspresentationer, forskningsassistentmöjligheter, sammankallning och mycket mer!

Det finns inga orienteringar på campus eller andra erforderliga händelser. Våra studenter interagerar med kamrater och instruktörer genom webbkonferenser, sociala nätverksplattformar, ett webbaserat inlärningssystem och andra interaktiva miljöer.

Det mesta kursinnehållet levereras asynkront och ger eleverna frihet att få tillgång till kursen när som helst de väljer, från vilken plats som helst. Vissa kurser innehåller också tillfälliga "live" synkrona sessioner.

Programkrav

MLIS-programmet kräver en framgångsrik slutförande av 43 enheter, inklusive arbete som uppfyller kravet på en kulminerad erfarenhet (e-portfolio eller avhandling) i enlighet med San José State University Regulations och School of Information Policy.

Lär dig med bäst

MLIS-programmet har en rik historia vid San José State University, med de första biblioteksvetenskapskurserna undervisade 1928. Gradprogrammet har varit 100% online sedan 2009.

American Library Association Committee on Accreditation har granskat MLIS-programmet 2014 och beviljat re-ackreditering för maximalt sju år med Fortsatt status. Nästa omfattande granskningsbesök är planerat till våren 2021.

5 fördelar med vår skolas helt online-leveransmodell

1. Kursarbete och instruktioner är utformade för online-lärande. Våra instruktörer är experter på online-undervisning och endast undervisar online-kurser.

2. Teknologin ligger i framkant av allt vi gör, med dedikerade resurser för att stödja antagandet av ny teknik som främjar vår online inlärningsmiljö.

3. Alla våra studenter är online studenter, som kan leva över hela stan eller på andra sidan jordklotet, vilket ger en mångfald av perspektiv som berikar deras lärande resa.

4. Alla våra skolors resurser är inriktade på att stödja onlinestudenter, bland annat vår karriärrådgivning, akademisk rådgivning och tekniskt supportteam.

5. Vår fakultet kan fokusera all sin tid, energi och kreativitet för att möta våra online-studenter. Våra program erbjuds bara online.

Förkunskapskrav - MLIS

Sökande som uppfyller följande krav kommer att övervägas för antagning i programmet Master of Library and Information Science:

 • En kandidatexamen från någon regionalt ackrediterad institution i någon disciplin med en GPA på minst 3,0 på kandidatexamen eller inom de senaste 60 terminen eller 90 kvartsenheter. Kursarbetet avslutat efter kandidatexamen ingår i beräkningen; Därför, om postbachelorns yrkesskolor leder till att GPA faller under 3,0, kommer det att orsaka förnekelse. (GPA kan höjas genom att ta klasser vid någon regionalt ackrediterad institution. Klasserna måste användas i ett examensprogram vid den institutionen. De kan inte vara professionella eller personliga utvecklingsklasser.)

 • En allmän förståelse för datorer och teknik. Se krav på teknisk litteratur.

 • Tillgång till en dator med Internetanslutning och lämplig programvara. Se hemkompatibilitetskrav.

 • Internationella sökande måste ha ett TOEFL-poäng på 600 (pappersversion), 250 (datorversion) eller 100 (Internetbaserad); eller en IELTS-poäng på 8.

Obs! Vi behöver inte ett GMAT- eller GRE-test, rekommendationsbrev, ett uttalande om syfte eller ett CV. Varför inte inkludera någon av dessa i din ansökan.

Om skolan

Frågor

Liknande kurser

 • Master of Library and Information Science
  • Syracuse, Amerikas förenta stater
  • Online USA
 • Online magisterexamen i biblioteks- och informationsvetenskap
  • Denver, Amerikas förenta stater
 • MA i biblioteks- och informationsvetenskap - Online
  • Online