Keystone logo
© Eli Haney, Northwest University photographer
Kentucky Wesleyan College

Kentucky Wesleyan College

Kentucky Wesleyan College

Introduktion

Om Wesleyan

Kentucky Wesleyan At-a-Glance

 • Plats: Vi är belägna i Owensboro, Kentucky - en stad på Ohio River. KWC ligger bara 40 minuter öster om Evansville, Indiana, 2 timmar norr om Nashville, Tennessee, 2 timmar väster om Louisville, Kentucky och 4 timmar öster om St. Louis, Missouri. Daviess County är hem för 94 000 invånare.

 • Akademiker: Kentucky Wesleyan College erbjuder 29 majors och 13 pre-professionella läroplaner. Vårt förhållande mellan studenter och lärare är 12: 1.

 • Genomsnittlig färskmanprofil för hösten 2015: ACT = 22, SAT = 980 (kritisk läsning och matematik), GPA = 3,27. Över en tredjedel rang i topp 25 procent av sin gymnasiet examen klass.

 • Fakultet: Mer än 88 procent av vår fakultet har en doktorsavhandling eller terminal examen.

 • United Methodist Relationship: Kentucky Wesleyan College är godkänd av universitetss senat vid Allmänna styrelsen för högre utbildning

 • Atletik: Kentucky Wesleyan Panthers tävlar i NCAA Division II och är medlemmar i Great Midwestern Athletic Conference . Intercollegiate manslag inkluderar baseball, basket, längdåkning, spår och fält, golf, fotboll och fotboll. Kvinnor tävlar i basket, längdåkning, spår, golf, fotboll, softball, tennis och volleyboll.

Vårt uppdrag

Här är vårt uppdragsutlåtande: Kentucky Wesleyan College , i samarbete med United Methodist Church, främjar en liberal artsutbildning som närmar sig och förbereder eleverna intellektuellt, andligt och fysiskt för att uppnå framgång i livet.

Så vad betyder det? Det betyder att vi i mer än 150 år har tjänat studenter i liberal arts tradition och för de närmaste 150 åren vid Kentucky Wesleyan kommer eleverna att lära sig att tänka kritiskt, kommunicera effektivt och leva etiskt i ett komplex och snabbt förändra världen.

Framgången för varje elev är vår högsta prioritet. Varje kurs vi erbjuder och varje erfarenhet på campus leder dig till ett mål - examen.

Som ny student börjar du en personlig resa på dagen du kommer fram på campus. Vi hjälper dig att skapa en unik färdplan för högskoleframgång med akademiska, sociala och extracurricular mål.

Inom och utanför klassrummet upplever du uppmuntran till ett nära samhälle som är engagerat i ditt välbefinnande och långsiktiga framgångar. Vårt livliga, välkomnande campus erbjuder dig spännande sociala, service och ledarskapsmöjligheter.

Wesleyan Way

Vid Kentucky Wesleyan tror vi på en utbildning som går långt bortom läroboken, datorskärmen eller den skriftliga tentamen. Ledare för nästa generation är de som har utbildats med en bred bild av hur förhållanden är viktiga för världens övergripande framgång.

Därför tror vi på "Wesleyan Way" att lära och leva. Wesleyan Way bygger på fyra principer som vi införlivar i varje enskild sak som vi gör:

 1. Vi gör allt med HONOR .

 1. Vi stöder alltid varandra .

 1. Vi kommer att konkurrera med INTEGRITET.

 1. Vi älskar varandra i Kristus.

Läs mer om Wesleyan Way.

Ackreditering

Kentucky Wesleyan College är ackrediterad av Southern Association of Colleges and Schools Commission på högskolor för att tilldela baccalaureate grader.

Kontakta kommissionen på högskolor, 1866 Southern Lane, Decatur, Georgia 30033-4097, telefon 404-679-4500, på http://www.SACSCOC.org för frågor om ackreditering av Kentucky Wesleyan College .

Platser

 • Owensboro

  Frederica Street,3000, 42301, Owensboro

Frågor