Keystone logo
IU International University of Applied Sciences – Online

IU International University of Applied Sciences – Online

IU International University of Applied Sciences – Online

Introduktion

Om IU

Med över 100 000 studenter från mer än 153 länder är IU International University of Applied Sciences Tysklands största universitet. De erbjuder statsackrediterade, högkvalitativa kandidat-, master- och MBA-program som undervisas på engelska – med ett helt nytt tillvägagångssätt.

IU:s program är utformade med den upptagna professionella i åtanke: de ger en ny nivå av flexibilitet så att du kan balansera studier och arbete, liv eller familj. Betygsatt 5 stjärnor på QS, deras onlineutbildningar gör det möjligt för dig att tjäna en tysk examen var som helst i världen, heltid eller deltid. Med deras helt integrerade digitala plattform och innovativa lärverktyg som innehåller AI-teknik som ChatGPT och Syntea, kan du skräddarsy din inlärningsresa efter dina egna behov och schema. Det är därför 96 % av deras studenter rekommenderar att studera på IU.

För dem som vill studera och bo i Tyskland erbjuder IU även blandade program på campus på sina campus i Berlin och Bad Honnef. Du kan dra nytta av ett mer strukturerat schema, samtidigt som du kan njuta av viss flexibilitet tack vare blandningen av personliga handledningar och självstudier online. På så sätt kan du fördjupa dig i ett främmande land, bygga upp ditt sociala och professionella nätverk och utforska alternativen för arbete och studier. I slutet av dina studier kommer du också att vara berättigad till ett 18-månaders efterstudievisum för att börja din karriär i Tyskland.

Ta reda på mer om IU.

Vad IU gör annorlunda

IU International University of Applied Sciences tillhandahåller kvalitetsprogram för kandidat-, master- och MBA-grader med ett helt nytt tillvägagångssätt. IU har etablerat campus för studenter som vill slutföra sina studier på plats men erbjuder också program 100% online för distansutbildning. Berättigade studenter kan kombinera både online- och campusstudier och växla mellan de två. På så sätt ska studenterna utvecklas på en personlig och professionell nivå och bidra till att avancera sin karriär genom framtidsinriktade, flexibla studier.

Varför IU?

 • Prisvärt: njut av rabatter på onlinekursavgifter på upp till 67 %
 • Flexibla betalningsalternativ: Månatliga avbetalningar eller betala i sin helhet i förskott
 • All inclusive avgifter: Kursmaterial ingår, inga ansökningsavgifter
 • Flexibel: Börja online direkt utan fasta terminsintag
 • Studera och ta tentor 100 % online, i din egen takt och schema - 24/7 tillgång till IU:s digitala läromedel, var du än är Karriärorienterad
 • IU erbjuder examina inom efterfrågade områden, med inriktningar
 • Kurser kombinerar teori och praktisk tillämpning genom verkliga fallstudier
 • Lär dig av branschfolk som är experter inom sina områden

Lyckas globalt med IU

Med IU kan du öppna dörrar till karriärmöjligheter över hela världen. Deras statligt ackrediterade program kommer att utrusta dig med branschrelevant kunskap och efterfrågade färdigheter så att du kan sticka ut på den globala arbetsmarknaden. Att studera på IU ger dig också tillgång till deras exklusiva karriärtjänster online och evenemang och kopplar dig till deras globala nätverk av akademiska partners så att du kan studera i USA, Kanada eller Australien.

IU:s uppdrag

Det som driver IU är det som driver dig: IU designar sina program för att vara så flexibla och innovativa som möjligt – utan att ge avkall på kvaliteten. De levererar specialistkompetens och innovativt läromedel samt fokuserar på utmärkta studenttjänster och professionell rådgivning. IU:s program levererar ämnesspecifika kunskaper och mjuka färdigheter med ett framtidsorienterat förhållningssätt och digitala verktyg för att förbereda akademiker för det internationella näringslivet.

Gratis webbseminarium och frågor och svar

Webbseminarium: Studera online med IU 15:00 - 15:45 (CEST)

Visumkrav

• Studenter som planerar att genomföra alla sina studier online via IU:s virtuella campus, behöver inte skaffa uppehållstillstånd – oavsett medborgarskap.

• Studenter med EU-medborgarskap som planerar att delta i föreläsningar på campus under en del (eller hela) sina studier, behöver inget uppehållstillstånd för att resa in i Tyskland.*

• Studenter utan EU-medborgarskap som planerar att delta i föreläsningar på campus under en del (eller hela) sina studier måste skaffa ett giltigt uppehållstillstånd för att kunna studera i Tyskland.*

*Detta gäller endast studenter som vill gå en termin eller fler på campus i Tyskland.

Om du har några frågor angående processen för ansökan om uppehållstillstånd, vänligen kontakta IU:s studierådgivningsteam.

Stipendier och finansiering

Förändra din framtid med IU - ansök och spara upp till 67% för onlinestudier!

IU letar alltid efter nya sätt att hjälpa dig att kombinera högkvalitativ utbildning, tillgänglig utbildning, oavsett dina omständigheter. Du har chansen att få upp till 67 % rabatt på dina onlinestudier!

IU:s föreläsningar kommer att erbjuda stor flexibilitet, vilket ger dig en chans att arbeta, umgås och utforska en ny kontinent samtidigt som du arbetar mot din framtid.

Begär gratis information och gå med idag!

Ranking

Ackrediteringar, rankningar och medlemskap

Ackreditering

IU International University of Applied Sciences har fått systemackreditering från EQAR, FIBAA, German Accreditation Council, German Council of Science and Humanities och WES Canada. Detta innebär att deras kurser, fakultet och undervisningsmaterial matchar de rigorösa standarder som har satts upp för dem och att de nu kan ackreditera sina egna program.

Cambridge Assessment International Education / High School Diploma A-Levels

IU är den första onlineuniversitetspartnern till Cambridge Internationals gymnasieexamen A-Levels. Studenter har nu en chans att få ett gymnasieexamen medan de studerar för en kandidatexamen – utan extra kostnad. A-Levels är en unik 12-månaderskurs med 150 timmars arbetsbelastning, som du tar vid sidan av dina kandidatkurser. A-nivåerna avslutas med ett prov som kan göras om ett oändligt antal gånger.

Priser och rankningar

IU är det första tyska universitetet att få 99/100 på QS Stars Report, men de toppade också 6 av 25 kategorier i Tysklands största universitetsranking av CHE. IU:s online MBA-program rankades nyligen på 26:e plats i Europa i den prestigefyllda QS Online MBA-rankingen, en imponerande prestation och ett erkännande på den internationella scenen.

Medlemskap

IU är medlem i Business Graduate's Association, Online Learning Consortium, AASCB och UNESCO:s Global Education Coalition. Dessa medlemskap ger dem kopplingar till andra institutioner, företag och icke-statliga organisationer samt högklassiga utbildningar och utvecklingskurser för livslångt lärande. Genom att utnyttja den senaste tekniken hjälper IU elever i behov att fortsätta sin utbildning och fortsätta livslångt lärande.

Globalt erkännande och akademiska partners

Globalt erkännande

Eftersom IU erkänns av WES Canada och USA, kan deras examina omvandlas till poäng enligt lokala akademiska standarder i Canadian Immigration Point System och American Immigration Assessment Scheme. I april 2023 blev IU det första tyska universitetet att vara medlem i Association of Indian Universities (AIU), den enda offentliga myndigheten i Indien som utreder utländska institutioner. Detta innebär att deras program på campus erkänns av arbetsgivare i Indien och andra Commonwealth Nations.

Akademiska partners

Genom partnerskap med akademiska institutioner från hela världen erbjuder IU ett mer prisvärt sätt för studenter att studera och bo utomlands. IU Study Abroad Alliance låter studenter börja en examen online vid IU och slutföra den vid ett partneruniversitet i USA, Kanada, Australien eller Europa, där karriärmöjligheterna är rikliga.

Platser

 • Berlin

  IU International University of Applied Sciences - Frankfurter Allee,73a, 10247, Berlin

  Frågor