Keystone logo
© Domus Academy
International University of Languages and Media

International University of Languages and Media

International University of Languages and Media

Introduktion

Historia och Mission

"Vet, vet hur man ska vara, vet hur man gör". Det är på dessa tre hörnstenar som IULM University har grundat sin undervisning uppdrag, med inspiration från principerna i Unesco. Tar styrka från sin kallelse att integrera kulturell kunskap och yrkeskvalifikationer, har universitetet från mycket starten över 40 år sedan alltid presenterade sig som en mötesplats mellan den akademiska världen och arbetsmarknaderna.

Istituto Universitario di Lingue Moderne (IULM) grundades 1968 av Fondazione Scuola Superiore per Interpreti e Traduttori under inspiration av senator Carlo Bo och professor Silvio Baridon. Från allra första början idén bakom projektet var att tillfredsställa kraven från arbetsmarknaden bygger på analyser av aktuella trender.

70

IULM, som det då kallades, koncentrerat sin uppmärksamhet på språkstudier, ett absolut krav för att komma in alltmer internationella marknader och sammanhang med fokus på förbättrad konst och kultur marknader.

80-talet

Universitetet var den första i Italien för att uppfatta hur en värld av kommunikation och konsumtionssamhället var utvecklas, och följaktligen såg behovet av att uppdatera sina kurser genom att tillhandahålla en viss serie verktyg. Det är under denna period som den grundar Scuola Speciale di relazioni pubbliche.

90-talet

Decenniet som markerar den slutgiltiga förstärkningen av läget vid universitetet i kommunikationsområdet: fakulteten för kommunikation och underhållning Studies inrättas vid sidan av universitetets första fakulteten Främmande språk och litteratur. 1998 tar universitetet på sitt nuvarande namn: Libera Università di Lingue e Comunicazione IULM.

Från 2000 till nutid

Samtidigt som man fortsätter att ägna stor uppmärksamhet åt dynamiken i arbetslivet, är IULM University också bestämd i sitt mål att ge sina studenter med kulturell utbildning genom innovativa utbildningar. Grundades som en referenspunkt för undervisning inom sektorerna språk och kommunikation, har det nu också blivit ett kompetenscentrum inom turism och utnyttjande av kulturarvet. Med sina 4 fakulteter, grundnivå utbildningar, avancerad nivå utbildningar, många masterkurser och efter erfarenhet kurser, erbjuder universitetet ett komplett utbud av kurser på alla nivåer.

Mission

Uppdraget för IULM universitet är att utbilda och undervisa yrkesverksamma som kan ta sig an de utmaningar och utnyttja de möjligheter som fram internationella marknader och scenarier, samtidigt forma män och kvinnor medvetna om sin egen välfärd och värt.

IULM garanterar sina studenter djup kulturell medvetenhet och en fast universitetsutbildning - en blandning av teori och praktik: det antar en integrerad strategi, som har visat sig vara mycket användbar inte bara för att hjälpa eleverna komma in i arbetslivet, men också för att hjälpa dem hitta personlig tillfredsställelse i sitt liv.

IULM universitet har alltid sett sig som en pionjär: genom åren har det kunnat förutse trender och anpassa sig till förändringar, som fungerar som en dynamisk samtalspartner i en ständigt föränderlig system. Idag är det en väl etablerad institution i de socioekonomiska mekanismer för sitt influensområde: en privilegierad tillstånd som gör det möjligt att närma sig viktiga icke-akademiska organ och institutioner i syfte att föreslå gemensamma projekt som kan ge mervärde för undervisning och forskning.

IULM i korthet

Inte bara ord. Värdet på IULM University ligger också i sina siffror.

internationella relationer

Känna världen att bygga framtiden. Detta är internationalisering politik IULM. Universitetet uppmuntrar utbyten med utländska universitet och företag för studenter, akademiker och lärare.

IULM välkomnar många utländska studenter samt gästprofessorer och organiserar aktiviteter inom ramen för Europeiska gemenskapens projekt eller i samarbete med nätverk mellan universitet för att utveckla utbildnings- och forskningsinriktade projekt.

Detta leder till ökade möjligheter för studenter att delta i lektioner och ta examen utomlands, uppmuntra dem att prova nya och utmanande upplevelser och där utöva samma anrikning som kommer från ett möte med andra kulturer. Det ger också akademiker och studenter en chans att dra nytta av dyrbara och professionellt kvalificerade arbetserfarenheter. För detta ändamål har IULM också deltagit i flera relevanta projekt och beviljar stipendier för tre- eller sexmånaders arbete upplevelser i olika entreprenörs områden i Europa.

För att underlätta studenternas rörlighet och akademiskt erkännande av studier utomlands har IULM antagit European Credit Transfer System (ECTS). Ursprungligen utformades för tillgodoräknande har ECTS utvecklats till en ansamling system som ska användas på alla nivåer: institutionella, regionala, nationella och europeiska.

Ett annat resultat av dessa aktiviteter är konsolideringen av universitetets nätverk av relationer med andra ledande universitet i Europa och med många institutioner och företag som sysslar med att erbjuda arbetserfarenheter.

Platser

  • Milan

    Via Carlo Bo, 1 , 20143, Milan

Program

    Institutionen erbjuder även:

    Frågor