Keystone logo
International Open University

International Open University

International Open University

Introduktion

OM OSS

Grundare och förbundskansler: Dr. Bilal Philips

Studentkåren: 284.877 Islamiska Online University (IOU) är en skapelse av Dr. Bilal Philips, som föreställde en institution som skulle ge nätet, intensiv, grund- och forskarutbildningen helt undervisning utan.

Mission

"Att göra autentisk islamisk kunskap lätt tillgänglig för världen via Internet enbart för Guds nöje är ett ädelt liv mål och ett uppdrag väl värt att offra alla sina energier och medel för" (Dr. Bilal Philips, grundare och förbundskansler, Islamic Online University).

Den islamiska Online University (IOU) syftar till att ge den globala tillgången till kvalitets grund- och forskarutbildning nivå utbildning för studenter i princip utan kostnad. Dess uppgift är att ". Ändra den muslimska nationen och världen situation genom lämplig utbildning" De principer som IOU bygger är:

Kunskap: Koranen och Sunnah

Gud sade: "Sannerligen är det bara kunniga bland Hans tjänare som verkligen fruktar Allah." (35:28) Den sista profeten frid och välsignelser vara över honom sade, "söka kunskap är obligatoriskt för varje muslim."

Tillgänglighet

Den islamiska Online University ger ett gyllene tillfälle att få tillgång till kvalitets grund- och forskarnivå kurser, där människor kan vara och när de vill, utan att behöva resa utomlands eller ens lämna ramarna för sina hem. Målet är att göra det möjligt för utbildning till vem som helst, från vilken plats som helst.

The Last Profeten sade, "Om någon färdas på en väg i jakt på kunskap, kommer Allah låta honom resa på en av vägarna till paradiset."

Överkomliga

IOU visar sitt kontinuerliga engagemang för spridning av det välgörande kunskap genom att gå från en helt gratis certifikat och diplom nivå kurser till en undervisning fri ackrediterad kandidatexamen i olika ämnesområden och magisterexamen. Därigenom, vilket gör högre utbildning lätt överkomligt hela världen till förmån för de personer, deras samhällen och mänsklighet i allmänhet. Den fria undervisning för alla elever ger lika tillgång till utbildning som få hade råd om de skulle delta i traditionella institutioner för högre utbildning runt om i världen.

Gud sade: "Säg: Kan de som vet likställas med de som inte vet?" (39: 9)

GEMENSKAP

Ingen student kommer att hindras från att studera vid Islamic Online University oavsett hans eller hennes religiösa, etnisk eller social bakgrund. IOU bekräftar att dörrarna kommer att vara öppen för alla, oavsett gränserna som finns i den verkliga världen. Det har redan gett upphov till en global gemenskap av över 180.000 studenter som söker islamiska kunskap från över 224 länder.

Gud sade: "samarbeta med varandra i rättfärdighet och fromhet ... "(5: 2)

islamisk etik

Det är den grundläggande tron ​​på den islamiska Online universitet som den muslimska lärare är väsensskild från en lärare som bara råkar vara en muslim. Likaså bör den muslimska studenten tydligt skiljer sig från en student som så råkar vara en muslim. IOU förväntar sig att alla studenter, lärare, personal, administratörer och volontärer att fungera i sina respektive positioner och fält i första hand som muslimer. Om du gör det kommer naturligtvis att innebära att behålla de högsta kraven på personlig integritet, ärlighet och ansvar.

The Last Profeten sade, "Sannerligen, Allah älskar från var och en av er att när han eller hon gör arbete som utförs i enlighet med den bästa av hans eller hennes förmåga."

Kvalitet och tillämpning

Den islamiska Online University har förbundit sig att ge en hög kvalitet på nätet akademisk erfarenhet, lämplig i sin omfattning och djup, att förmedla den autentiska och praktisk islamisk kunskap, medan samtidigt gör det möjligt för studenterna att möta de samtida utmaningar 21-talet genom att erbjuda andra ämnesområden såsom psykologi, utbildning eller finansiering. IOU kommer att bedöma och omvärdera alla aspekter av sin akademiska modell löpande och kommer inte bara att uppmuntra sina studenter att studera flitigt, men också betona att de måste sträva sitt yttersta för att sätta den kunskapen i praktiken.

The Last Profeten sade, "Den bästa av er är en som lär sig Koranen och lär det till andra." Han sa också: "Den bästa av er är det som mest fördelaktigt för människor." The Last Profetens lärjunge, Ibn Mas "ood, sade:" Vi brukade lära kunskap och dess tillämpning tillsammans. "Imam Sufyaan ATH-Thawree berättade att som en ungdom, när han först började att delta i lektioner, rådde hans mor honom:" Om du skriver ner 10 ord och din tro har inte förbättrats, kolla själv. "

historia

Den islamiska Online University (IOU) är en skapelse av Dr. Bilal Philips, som föreställde en högre inlärnings institution som erbjuder intensiva online grund-och forskarutbildning som är helt undervisning fria.

IOU resa började 2007 med lanseringen av undervisning fria nätet diplom kurser i sitt öppna campus. Under 2010, efter bara tre år, den första undervisning utan Bachelor of Arts (BA) program lanserades också. Universitetet har nu sju högskolor som erbjuder ackrediterade online grad program: College of Education, College of Islamic Economics, College of Banking & Finance, College of Psychology, College of islamiska studier, College of Business Administration, College of Information Technology, och College of arabiska språkvetenskap. Den senare som erbjuder offline kurser i Gambia, Somaliland och Guinea Bissau.In Dessutom IOU The Global Koranen Memo Center erbjuder en unik möjlighet för studenter över hela världen för att studera Koranen på nätet.

Platser

  • Banjul

    Islamic Online University (Gambia) 21 Kanifing Mosque Road, P.O. Box 2340, Kanifing South, KMC, The Gambia, , Banjul

    Frågor