Diplom i kulinarisk ledning (online)
Centennial College
Nyckelinformation
Välj plats
Campus läge
Online Canada
språk
Engelsk
Studieformat
Distansutbildning
Varaktighet
2 år
Takt
Heltid
Studieavgifter
CAD 2 721 / per year *
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
May 2024
* 2-semester undervisningsavgift för kanadensiska studenter; $ 14,502,50: 2-semester undervisningsavgift för internationella studenter
Introduktion
Programdetaljer
- Programkod: 1861
- Skola: School of Hospitality, Tourism and Culinary Arts
- Intyg: Ontario College Diploma
- Programtyp: Eftergymnasiellt program
- Programlängd: 2 år / 4 semestrar
- Startdatum: Höst, vinter, sommar
- Plats: Online
I Culinary Management-programmet kommer du att upptäcka att vare sig det är kreativt att utforma en restaurangmeny eller planera kulinariska evenemang inom stora hotellverksamheter, arbeta med mat för att erbjuda kulinariska upplevelser i världsklass en av de mest givande karriärerna.
Med fokus på att använda lokala Ontario-matprodukter och lära sig om säsongsbetonad matlagning, kommer detta college diplomprogram att lära dig de nödvändiga färdigheterna och kunskapen för att skapa utsökta menyer och rätter inspirerade av globala mattrender och smaker.
Du kommer också att utexamineras med viktiga branschcertifieringar som Smart Serve, Safe Food Handlers och HLR, vilket gör dig jobbklar.
Konsten att laga mat, blandad med skickligheten hos teamledarskap och företagarföretag, kommer att säkerställa att när du examen från detta Culinary Management-program hittar du spännande karriärmöjligheter i den snabba, ständigt föränderliga branschen. Detta fält tar dig vart du vill åka. Allt du behöver är hårt arbete, drivkraft och passion.
Det är ditt Shift-utbildning och medvetenhetsprogram
Programmet kommer att innehålla en innovativ branschutbildning och medvetenhetscertifiering, It's Your Shift. Certifieringen ger dig avgörande kunskap och ger aktuella resurser inriktade på förebyggande av sexuella trakasserier och säkra metoder för intervention som frontlinjearbetare eller chef. Det kommer att stödja dig när du kommer in i besöksnäringen att bli ledande när det gäller att förebygga sexuella trakasserier och bidra till utvecklingen av säkra och välkomnande arbetsmiljöer.
Ocean Wise-programmet
Skolan för gästfrihet, turism och matlagningskonst och det lokala caféet och restaurangen använder läckra och havsvänliga Ocean Wise-produkter. Ocean Wise är ett bevarande- och utbildningsprogram som arbetar med kockar, restauranger och leverantörer av skaldjur för att hjälpa dem med hållbar inköp av fisk och skaldjur.
Feast On®-certifiering
Centennial College 's School of Hospitality, Tourism and Culinary Arts har blivit den första akademiska institutionen som får Feast On® -certifiering för sin inköp av lokala mat- och dryckesprodukter som används i de akademiska programmen och skolans erfarenhetsinlärande livsmedelsservice. Culinary Tourism Alliance etablerade Feast On som ett certifieringsprogram som erkänner företag som är engagerade i att skaffa Ontario -odlad och producerad mat och dryck.
Antagningar
Läroplan
Program översikt
Termin 1 | Termin 2 |
|
|
Termin 3 | Termin 4 |
Viktig terminsnotering: |
Viktig terminsnotering: |
Programresultat
Utbildningsprogram för yrkesmässigt lärande
Programmets yrkesinriktade lärandemål beskriver vad kandidaterna i programmet har visat att de kan göra med den kunskap och färdigheter de har uppnått under sina studier. Resultaten är nära knutna till arbetsplatsens behov. Genom bedömning (t.ex. uppgifter och tester) verifierar eleverna deras förmåga att på ett tillförlitligt sätt utföra dessa resultat före examen.
- Ge avancerad kulinarisk planering, förberedelse och presentation för en mängd olika livsmedelsservicerande miljöer med hjälp av en rad klassiska och moderna tekniker.
- Applicera grundläggande och avancerad mat och baka vetenskap till matberedning för att skapa önskad slutprodukt.
- Bidra till och övervaka andras efterlevnad av tillhandahållandet av en välskött köksmiljö och service av mat- och dryckesprodukter som är fria från skadliga bakterier eller andra föroreningar, i enlighet med hälso-, säkerhets-, sanitets- och livsmedelshanteringsföreskrifter.
- Se till att köket fungerar säkert och alla aspekter av matlagning för att främja hälsosamma arbetsytor, ansvarsfullt kökshantering och effektiv användning av resurser.
- Skapa menyer som återspeglar kunskap om näring och livsmedelsingredienser, främjar allmän hälsa och välbefinnande, svarar på en rad olika näringsbehov och preferenser och tar upp modifieringar för specialkost, matallergi och intoleranser efter behov.
- Tillämpa affärsprinciper och erkända branschkostnads- och kontrollmetoder för livsmedelsservice för att hantera och främja en skattemässigt ansvarsfull verksamhet.
- Tillämpa kunskap om hållbarhet*, etisk och lokal livsmedelsförsörjning och livsmedelssäkerhet på matlagning och kökshantering, med tanke på de potentiella effekterna på livsmedelsproduktion, konsumentval och verksamhet inom livsmedelsindustrin.
- Välj och använd teknik, inklusive modern köksutrustning, för matproduktion och marknadsföring.
- Utför effektivt som medlem i ett mat- och dryckesberednings- och serviceteam och bidra till framgången för en matservering genom att tillämpa självhantering och interpersonella färdigheter.
- Utveckla strategier för kontinuerligt personligt och professionellt lärande för att säkerställa valuta och lyhördhet för nya kulinariska tekniker, regler och praxis inom livsmedelsbranschen.
- Bidra till utvecklingen av marknadsföringsstrategier som främjar en framgångsrik drift av ett livsmedelsföretag.
- Bidra till företagsledningen för en mängd olika livsmedels- och dryckesverksamheter för att främja en engagerande arbetsmiljö som återspeglar servicekompetens.
Karriärmöjligheter
Artikulationsavtal
Kvalificerade kandidater kan vara berättigade att delta i Pathway program med samarbetsinstitutioner. Dessa Pathway program ger dig möjlighet att få examen kredit för lärande som erhållits på Centennial College . Våra partners inkluderar:
- Algoma University, Ontario
- Davenport University, USA
- Laurentian University, Ontario
- SHMS Swiss Hotel Management School
- Wilfrid Laurier University, Ontario
- Vancouver Island University *
Besök vår webbplats på www.centennialcollege.ca/admissions/application/utbildning- Pathways / utgående- Pathways för mer information om artikuleringsavtal.
*Vancouver Island University: Detta program artikulerar direkt till Bachelor of Hospitality Management -programmet vid Vancouver Island University, så att du också kan slutföra en examen på ytterligare 2 år.
Karriärutsikt
- Sous kock
- Kock
- Kökschef
- Cateringchef
- Matentreprenör
Förkunskapskrav
Akademiska krav
- Ontario Secondary School Diploma (OSSD) eller motsvarande, eller mogen studentstatus (19 år eller äldre)
- Engelska Grad 12 C eller U, eller motsvarande (lägsta betyg krävs) eller ta Centennial College engelska färdighetsbedömning för antagning
Ytterligare krav
- Engelska språkkunskaper
English Language Requirements
Certifiera din engelska kunskap med Duolingo English Test! DET är ett bekvämt, snabbt och prisvärt engelska onlinetest som accepteras av över 4 000 universitet (som det här) runt om i världen.