Certifikat i bakning (online)
Centennial College
Nyckelinformation
Välj plats
Campus läge
Online Canada
språk
Engelsk
Studieformat
På Campus
Varaktighet
1 år
Takt
Heltid
Studieavgifter
CAD 2 721 / per year *
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
Begär info
* undervisning 2 terminer kanadensiska studenter; 15 693 CAD - undervisning 2 terminer Internationella studenter
Introduktion
- Programkod : 1860
- Skola : School of Hospitality, Tourism and Culinary Arts
- Behörighet : Ontario College Certificate
- Programtyp : Eftergymnasialt program
- Programlängd : 1 år/ 2 terminer
- Plats : Online
Baking Skills-programmet har utformats speciellt för att möta branschens krav på professionella bagare. Oavsett om du strävar efter att arbeta inom ett stort företag eller vill bedriva din egen bakverksamhet, kommer de grundläggande bakkunskaperna du kommer att lära dig i det här kulinariska programmet att ta dig dit.
Från att täcka fina dekorations- och efterbehandlingsfärdigheter till stora produktionstekniker, kommer detta program att göra dig redo att arbeta efter examen. För att ytterligare öka din anställningsbarhet lämnar du Baking Skills-programmet med viktiga branschcertifieringar som Smart Serve, Safe Food Handlers och CPR.
Den kommersiella baksektorn är en av de mest expansiva och dynamiska industrierna i världen, med obegränsade karriärmöjligheter.
Det är ditt skiftutbildnings- och medvetenhetsprogram
Detta program inkluderar innovativ branschutbildning och certifiering för medvetenhet, It's Your Shift. Certifieringen kommer att utrusta dig med avgörande kunskap och tillhandahålla aktuella resurser fokuserade på förebyggande av sexuella trakasserier och säkra metoder för intervention som frontlinjearbetare eller chef. Det kommer att stödja dig, när du går in i besöksnäringen, att bli ledande inom förebyggande av sexuella trakasserier och bidra till utvecklingen av säkra och välkomnande arbetsmiljöer.
Ocean Wise-programmet
School of Hospitality, Tourism and Culinary Arts och The Local Cafe and Restaurant använder läckra och havsvänliga Ocean Wise-produkter. Ocean Wise är ett bevarande- och utbildningsprogram som samarbetar med kockar, restauranger och skaldjursleverantörer för att hjälpa dem med hållbar inköp av fisk och skaldjur.
Feast On®-certifiering
Centennial College's School of Hospitality, Tourism and Culinary Arts har blivit den första akademiska institutionen att få Feast On®-certifiering för sin inköp av lokala mat- och dryckesprodukter som används i de akademiska programmen såväl som för skolans upplevelsebaserade matserviceverksamhet. The Culinary Tourism Alliance etablerade Feast On-certifieringsprogrammet för att uppmärksamma företag som är engagerade i att köpa Ontario-odlad och -producerad mat och dryck.
Antagningar
Läroplan
Semester 1
- BAKE-105 Teori för bakning och konditorier I
- BAKE-111 Färdigheter för bakning och konditori I
- BAKE-122 Commercial Bakery Operations I
- COMM-160 / COMM-161 College Communications 1
- COOK-101 Principer för näring
- GNED Allmän utbildning Valfri
- HOSP-101 Introduktion till datorer (online)
- HOSP-102 Hälso- och säkerhetscertifieringar för gästfrihet
- HOSP-115 Matematik för gästfrihet
Semester 2
- BAKE-205 Bakning och bakverksteori II
- BAKE-211 Färdigheter för bakning och konditori II
- BAKE-212 Bake Sensory Exploration
- BAKE-222 Commercial Bakery Operations II
- COMM-170/171 Högskolekommunikation 2
- COOK-210 Kitchen Management I
- COOK-250 Valfri mat och turism
- HOSP-320 principer för kontroll av livsmedel, drycker och arbetskraftskostnader
Programresultat
Programhöjdpunkter
- Utexaminerade från Baking Skills-programmet kan övergå direkt till andra året på Baking and Pastry Arts Management-programmet
Utbildningsprogram för yrkesmässigt lärande
Programmets yrkesinriktade lärandemål beskriver vad kandidaterna i programmet har visat att de kan göra med den kunskap och färdigheter de har uppnått under sina studier. Resultaten är nära knutna till arbetsplatsens behov. Genom bedömning (t.ex. uppgifter och tester) verifierar eleverna deras förmåga att på ett tillförlitligt sätt utföra dessa resultat före examen.
- Identifiera ingrediensernas funktion och effekter på varandra och förutsäg hur slutprodukten kommer att påverkas.
- Utför problemlösnings- och felsökningsrecept.
- Utför grundläggande tekniker involverade i den dagliga produktionen av ett bageri och konditori.
- Känn igen och producera både klassiska och moderna bakverk.
- Tillämpa principer och metoder för livsmedelssäkerhet som identifierats av den lokala hälsoenheten.
- Tillämpa grundläggande matematiska principer och receptomvandlingar, bageriformuleringar och procentsatser.
- Öva färdigheter som används i den dagliga driften av ett bageri, inklusive kostnadskontroller, matkostnader, procentsatser, arbetskostnader och lagerkontroller.
Karriärmöjligheter
Karriärutsikt
- Kommersiell bagare
- Produktionsbagare
- Cake Decorator
- Livsmedelstillverkare
English Language Requirements
Certifiera din engelska kunskap med Duolingo English Test! DET är ett bekvämt, snabbt och prisvärt engelska onlinetest som accepteras av över 4 000 universitet (som det här) runt om i världen.