Keystone logo
ARC Academy

ARC Academy

ARC Academy

Introduktion

ARC Academy ligger i framkant när det gäller att fostra talang inom det dynamiska området spelutveckling. Vårt uppdrag är att ge eleverna möjlighet att låsa upp och utöka sin potential inom den kreativa spelindustrin. På ARC Academy får eleverna ovärderliga kunskaper och färdigheter, knyter nya kontakter, interagerar med erfarna proffs från ledande spelstudior och förbättrar sina portföljer. Vår läroplan är utformad med ett praktiskt fokus, vilket säkerställer att den överensstämmer med spelindustrins nuvarande standarder.

Studenter fördjupar sig i en omfattande inlärningsmiljö och behärskar det väsentliga för framtida karriärer inom speldesign, konceptkonst, 3D-konst och spelprogrammering. Kulmen på ARC-upplevelsen är ett praktiskt projekt: skapandet av ett videospel. Detta samarbete förenar 2D & 3D-artister, speldesigners och programmerare, allt under ledning av erfarna mentorer. Tillsammans skapar de sitt debutspel och använder de färdigheter och kunskaper som de förvärvat genom sina studier på ARC Academy.

Varför ARC?

84 % av våra framgångsrika akademiker börjar sina karriärer inom spel och kreativa industrier.

ARC Academy är en plats där studenter skaffar sig värdefulla kunskaper och färdigheter, knyter nya kontakter, träffar proffs från spelstudior och bygger sina portföljer.

Kom till Bulgarien för att studera spelutveckling och film! Läs mer om internationella studenter.

Strävan

Vi strävar efter att lyckas, skapa, förnya, och viktigast av allt – att uppnå lycka i livet. Att bygga en karriär inom det kreativa fältet är tillfredsställande på så många nivåer och det bidrar oerhört mycket till lyckofaktorn. ARC Academy är här för att hjälpa studenter att styra sina ambitioner mot en väg till professionell och personlig tillfredsställelse.

Ansvar

Tid är den mest värdefulla vara var och en av oss kan ha. Grundarna av ARC Academy är framför allt föräldrar. Föräldrar som också har upplevt frustrationen av att veta att deras barns tid slösas bort av en värdelös eller föråldrad akademisk läroplan. Det är därför ARC Academy tar den tid eleverna investerar i lärande på största allvar och vi börjar varje skoldag med en djup medvetenhet om det ansvar vi bär gentemot våra barn.

Kreativitet

Den mest mirakulösa aspekten av kreativitet är förmågan att höja bilder och berättelser ur till synes ingenting. Att bli inspirerad och att den inspirationen ska leda till något – underhållning, design, spel, you name it. Kreativitet och fantasi är kärnan i allt ARC Academy står för. Allt människor behöver är ett utlopp för att uttrycka sina idéer. Vi lär ut de färdigheter som gör det möjligt att frigöra den kreativa potentialen hos våra elever. Vår fantasi sover aldrig riktigt om vi skyddar och matar dem ordentligt.

övertygelser

Vi tror att det är ett mål värt att investera i att föra samman företag och utbildning för att hjälpa framtida ledare.

Vi tror att företag inte kan växa utan kvalificerad arbetskraft, och om verksamheten inte växte skulle det inte finnas högbetalda jobb som skulle tvinga unga människor att stanna i sitt land. Det är en ond cirkel som vi är på ett uppdrag att bryta.

Ackreditering

Studenter som framgångsrikt slutför våra kurser kommer att få ett statligt erkänt "Certificate of Proficiency" och ett certifikat från ARC Academy. Dessa dokument erkänns av spelstudior och bekräftar kompetensen hos akademiutexaminerade, vilket gör det möjligt för dem att utveckla en professionell karriär och vara säkra på sitt valda område.

Antagningar

Ansökningsprocessen för ARC Academy för läsåret 2024/2025 kommer att öppna den 1 november 2023. Sökande som vill studera vid Akademin kan skicka in sina ansökningar under det tidiga eller ordinarie intaget.

ARC Academy Tidig antagning till 31 mars

Kandidater som lämnar in sina dokument senast den 31 mars, för utbildning på campus eller distans, kommer att delta i ARC Academy Preliminary Course gratis.

Det kommer att hållas under tre månader (från 25.04. till 4.07.), och klasserna kommer att vara online. Varje vecka kommer deltagarna att få uppgifter och feedback från föreläsarna. De kommer också att få möjlighet att träffa några av sina framtida kollegor.

Studenter som antas under den tidiga ansökningsperioden och klarar kursen kommer att få nya kunskaper, förbättra sina färdigheter och lättare kunna anpassa sig till inlärningsmiljön i oktober.

Tidig antagning Gå med i förkursen för läsåret 2024/2025

På ARC Academy tror vi på ungas talang och strävar efter att utveckla den och förvandla den till ett drömyrke. Våra läroplaner är utvecklade enligt bästa praxis från spel- och filmindustrin, och våra föreläsare är beprövade proffs inom dessa områden. Över 84 % av studenterna som hittills har tagit examen från akademin har hittat sin anställning inom spel- och underhållningsindustrin.

ARC Academy utbildning är dynamisk och praktisk. Inom 4 terminer lär du dig nödvändig programvara och arbetar med praktiska projekt – individuellt och i grupp – relaterade till ett av fem områden: Speldesign, Konceptkonst, 3D-konst och Spelprogrammering.

Fördelar med tidig applicering:

  • Att lära sig och förbättra grundläggande färdigheter
  • Kännedom om gränssnittet och funktionaliteten hos kärnmjukvaran
  • Att lära känna några av talarna på det tvååriga programmet
  • Få feedback från proffs på området
  • Nätverk med framtida klasskamrater
  • Enklare anpassning till lärmiljön
  • Tillägg: Deltagande i en personlig mästarklass i maj tillsammans med studenter vid Akademin

Mer information om tidig ansökan

Ansök senast 31 mars 2024 och gå med i vår Preliminärkurs för läsåret 2024/2025. Att ansöka tidigt ger dig möjlighet att bekanta dig med metodiken och dynamiken i våra program innan läsåret börjar. Du kommer att träffa några av fakulteten som kommer att ge dig specifika uppdrag och feedback. Du kommer att lära känna den huvudsakliga programvaran som används inom respektive område (Photoshop, Blender, etc.) Detta gör att du kan börja dina studier på ARC Academy mer förberedd och självsäker.

Rutiner för att ansöka till våra program för utbildning på campus och distans

För att nå antagningen hos oss behöver du gå igenom följande steg:

Steg 1: Ansökningsformulär

Bifoga ditt CV, en länk till din portfölj och ett personligt brev. Fyll i alla fält och bifoga nödvändiga filer/länkar. Ansökan innehåller personlig information, ditt CV, portfolio och motivation för att studera på Akademin. Du bör också bifoga ditt intyg om engelska språkfärdighet*.

*Du kan bevisa din nivå genom ett certifikat, ett språkskolediplom eller ett test på ARC Academy . Godkända certifikat är TOEFL, IELTS, Cambridge English Qualifications examen och PTE (Pearson Test of English)

När ansökan har skickats in kommer ARC Academy teamet att skicka ett e-postmeddelande till dig för att bekräfta att ansökan har tagits emot och du kommer att kunna välja en plats för en intervju.

Steg 2: Intervju

Intervjun är din chans att kortfattat presentera dig själv som en kvalitetskandidat för ARC Academy . Vi går igenom din ansökan och dina praktiska uppgifter. Vi pratar om din motivation att lära dig och hur du ser dig själv som artist/speldesigner/spelprogrammerare. Du kommer att kunna utveckla nyckelpunkterna i din ansökan och vi kommer att svara på alla frågor om din läranderesa på ARC.

Steg 3: Praktisk uppgift

Som ett sista steg får du en uppgift med specifika förutsättningar, beroende på vilket program du har valt. Du måste slutföra uppgiften inom en tidsram som fastställts av antagningsteamet.

Stipendier och finansiering

Om du är intresserad av att studera speldesign, konceptkonst, 3D-konst eller spelprogrammering, antingen på campus eller distans, tillhandahåller ARC Academy stipendier för att studera med spelstudior.

I år kommer vi att ha tre stipendietävlingar, som kommer att vara värda 30% av undervisningen .

Frågor