Keystone logo

Filter

 • Studier i juridik
 • Dataskyddslag
Studiefält
 • Studier i juridik (3)
 • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

3 Online Program i Dataskyddslag 2024

  Online Program i Dataskyddslag

  Vad är data- och sekretesslag?
  Data- och integritetslagstiftningen avser nationella och internationella lagar som reglerar insamling, lagring, användning och utlämnande av personuppgifter och information. Dessa lagar varierar från land till land, men de kräver vanligtvis att företag erhåller samtycke från individer innan de samlar in eller använder sina personuppgifter. I vissa fall, företag kan också vara skyldiga att ge individer tillgång till sina uppgifter och vidta åtgärder för att skydda dem från obehörig användning eller avslöjande.

  Vilka karriärer finns tillgängliga inom data- och sekretesslagstiftningen?
  Flera olika karriärer faller under paraplyet av data- och sekretesslagstiftningen. Dessa inkluderar dataskyddsadvokater som ger företag råd om efterlevnad av dataskyddslagar; dataskyddsombud som utvecklar och implementerar policyer och förfaranden för att skydda personuppgifter; och informationssäkerhetsspecialister som arbetar för att säkra digitala system och förhindra obehörig åtkomst till känslig information. Professionella med data- och integritetsrättsliga grader kan arbeta för ett stort företag att implementera och upprätthålla dataskyddspolicyer eller gå in i ett advokatbyrå som avser att specialisera sig i fall som handlar om brott mot data- och sekretesslagar.

  Vad ska jag studera under en data- och integritetsrättslig examen?
  Det finns olika utbildningsprogram och kursalternativ tillgängliga för personer som är intresserade av att bedriva en karriär inom data- och sekretesslag. Några möjliga grader inkluderar en kandidatexamen i datavetenskap, en Master of Information Systems Security, eller en Juris Doctor. Kurser kan innehålla ämnen som dataskyddslagar, hantering av informationssäkerhet, och datautvinning och enanalys.