Läs den officiella beskrivningen

JavaScript Grunderna

JavaScript är ett programmeringsspråk som driver nätet: från front-end design av användargränssnitt, till server-side programmering backend hittar du JavaScript i varje skede av en webbplats och webbapplikation. På den här kursen får du lära dig de grundläggande programmering begrepp och syntax av programmeringsspråket JavaScript.

Vad du lär dig

  • Vad JavaScript är och där det används
  • Grundläggande programmering begrepp som variabler, datatyper och villkorssatser
  • Vilka funktioner är och varför de är användbara
  • Felsökning programmeringsproblem
  • Den grundläggande syntax programmeringsspråk JavaScript

införande av JavaScript

Läs om de mest populära skriptspråk på planeten. Språket som driver miljontals interaktiva webbplatser, befogenheter snabb webbservrar och kan även användas för att bygga skrivbordsprogram. I detta skede, skapar du din första JavaScript program och lära sig att felsöka program misstag.

Lagra och spåra information med variabler

Lär dig använda variabler för att lagra information som ändras under ett program, som poängen i ett spel, eller en försäljning totalt. Du får också lära sig om olika datatyper i JavaScript som sträng, nummer och booleska värden.

Att arbeta med siffror

Siffror är överallt i programmering. Du använder dem för att spåra en spelares poäng i ett spel, att beräkna kostnaden för sjöfarten en produkt, eller bara för att räkna antalet gånger en "Like" -knappen har klickat på en sida. I denna del av kursen får du lära dig hur man gör grundläggande matematik i JavaScript.

Att fatta beslut med villkorssatser

Villkorssatser låter dig styra "flow" i ditt program. De låter dig köra olika kod baserad på förhållandena i ditt program.

Skapa återanvändbar kod med funktioner

JavaScript-funktioner är ett kraftfullt verktyg som låter dig skapa återanvändbara bitar av kod. De gör programmering snabbare, enklare och mindre felbenägna. De är också en av de viktigaste begreppen i JavaScript programmering.

Läraren

dave McFarland

Dave är en webbutvecklare, O'Reilly författare, och Treehouse lärare. Du kan följa honom på Twitter @davemcfarland

JAVATT
Program undervisas på:
Engelska

Se 4 fler kurser från Treehouse »

Denna kurs är Online
Startdatum
Öppen registrering
Duration
Kontakt Skolan
Deltid
Heltid
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Öppen registrering
Slutdatum
Sista anmälningsdag

Öppen registrering

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum