Läs den officiella beskrivningen

Hur man gör en hemsida

Om du aldrig har byggt en webbplats innan och du har ingen kodning eller design erfarenhet, är detta rätt plats att börja. I detta projekt, lär vi oss hur man bygger en modern portfölj webbplats för stationära datorer, surfplattor och mobila enheter. Vi börjar med grundläggande HTML och CSS syntax. Därefter lär vi oss att skapa anpassade webbsidor med ett bildgalleri och kontaktsida. Slutligen, vi går igenom hur man delar en webbplats live på webben.

Vad du lär dig

  • Hur man skriver grundläggande HTML
  • Hur man utformar webbsidor med CSS
  • Hur man köper en domän och hosting
  • Hur man laddar upp filer

Början HTML och CSS

I denna snabb genomgång kommer vi att kolla in ett exempel på den slutliga webbprojekt vi siktar på att bygga. Sedan ska vi lär oss att koda vår första HTML-element, vilket kommer att bidra till att bilda strukturen på vår webbplats. Slutligen kommer vi att avsluta genom styling vår hemsida med några enkla CSS. Dessa två språk, HTML och CSS, bildar de grundläggande byggstenarna i alla webbprojekt.

HTML första

HTML är ett speciellt datorspråk som beskriver strukturen för ett dokument. Med HTML kan vi bygga webbsidor som innehåller text, bilder, och många andra typer av innehåll. Först ska vi komma igång med en snabb historielektion. Sedan kommer vi att gräva i de senaste framstegen i HTML genom att skapa en enkel sida struktur.

Skapa HTML innehåll

När man bygger webbplatser, är det bäst att skriva så mycket av HTML struktur som möjligt innan vi går vidare till CSS. I praktiken kommer du flytta fram och tillbaka mellan HTML och CSS, men att bygga det mesta av strukturen först kommer att göra det en enklare process. Först kommer vi att börja med att skapa navigering på vår sida. Sedan kan vi gå vidare till att strukturera bildgalleriet och andra sidans innehåll. Slutligen kommer vi att avsluta genom att inkludera en CSS-fil till vår HTML-sidan.

CSS: Cascading Style Sheets

CSS är ett språk som gör det möjligt för oss att göra mönster som är välorganiserat och vacker. Medan HTML beskriver strukturen av information, beskriver CSS hur denna information ska presenteras visuellt. Innan vi börjar kodning av CSS på vår sida kommer vi att spendera lite tid att lära sig om syntaxen för CSS.

Anpassa färger och teckensnitt

Färger i CSS kräver en speciell kodad format som kallas hexadecimal. Vi kommer först lära sig om hexadecimala tal och då kan vi använda dem i våra färgvärden. Sedan ska vi lär oss att hitta licensierade typsnitt samt hur man inkludera teckensnitt i en webbsida.

Styling webbsidor och navigering

De tekniker som krävs för styling ett bildgalleri samt horisontell navigering är faktiskt ganska lika. Först kommer vi lär oss att styla en grupp av bilder och omvandla dem till rader och kolumner för vår bildgalleriet. Då kommer vi att använda en liknande CSS teknik för att skapa horisontell navigering från en oordnad lista.

Lägga till sidor till en webbplats

När flera webbsidor är sammanlänkade, blir sidorna kollektivt kallas en webbplats. Hemsidan kommer att fungera som mall för både vår kontaktsida och om sidan. I båda sidor, kommer vi att lära några nya CSS-tekniker.

Responsive Web Design och Test

Moderna webbplatser är byggda med mobila och stationära användare i åtanke. Genom att bygga vår webbplats med vätske procenttal (i stället för fasta bildpunkter), vi är en bra start. Däremot kan vi lägga till särskilda CSS-regler som kallas mediafrågor för att ytterligare förhöja upplevelsen. Efter att ha lagt responsiv design, kommer vi att testa sajten på några enheter.

Att dela en webbplats

Vi är klar kodning vår hemsida och nu är det dags att distribuera den live på webben så att andra människor kan se den. Först kommer vi att köpa vår domän och hosting. Då kommer vi att använda File Transfer Protocol (FTP) att sätta våra filer på vår server.

Felsökning HTML och CSS Problem

När du skapar webbplatser, problemlösning färdigheter är nödvändiga. Först kommer vi lär oss att få tillgång till utvecklarverktyg för att hitta problem med vår kod. Då kommer vi gå igenom några vanliga HTML och CSS-problem och hur man rättar till dem snabbt.

Läraren

nick Pettit

Nick är en lärare på Treehouse och en oberoende spelutvecklare. Hans Twitter handtag är @nickrp.

Program undervisas på:
Engelska

Se 4 fler kurser från Treehouse »

Denna kurs är Online
Startdatum
Öppen registrering
Duration
Kontakt Skolan
Deltid
Heltid
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Öppen registrering
Slutdatum
Sista anmälningsdag

Öppen registrering

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum