ÖVERSIKT:

Erbjudet som ett gemensamt initiativ med ICCI (nu ICCIA, den islamiska handelskammaren, industri och jordbruk), en institution inom organisationen av islamiskt samarbete, EUCLID MBA / IF är den gyllene standarden för omfattande forskarutbildning i islamisk finans, bank och Global ekonomi. Det är det enda programmet av den här typen som erbjuds av en mellanstatlig institution i samarbete med en OIC-byrå.

EUCLID / MBAIF (MBA i islamisk finansiering) är ett distans, icke-bosatt studieprogram som kan bedrivas på deltid eller heltid.

Målet är att förbereda forskarutbildade yrkesverksamma på hög nivå i det stora och snabbväxande riket i islamisk finans, bank, ekonomi och försäkring.

Inskrivningen är öppen för både muslimer och icke-muslimer.

PROGRAMMÅL:

Denna magisterexamen förutsätter inte en stark bakgrund i näringsliv och ekonomi.

Det förutsätter emellertid följande: - En förmåga att förstå de viktigaste verktygen för kvantitativ (matematisk) ekonomi - En förmåga att läsa, förstå och memorera stora mängder material eftersom läsuppgifterna är betydande - intresse och respekt för islamisk ekonomi och Underliggande principer för islam.

Denna MBA är ett dual-purpose program som erbjuder en grundläggande MBA-grund med en stor koncentration i islamisk finans.

EUCLIDs MBA i islamisk ekonomi erbjuder en fördjupad granskning av det stora området för Business, Finance, Banking, Economic Development placerad i det bredare sammanhanget av islamiska principer och tillämpningar.

Programmet utformades för att utbilda statlig personal som har intresse för detta område, men också för att förbereda allmänheten för karriärer med statliga organ, internationella organisationer och finansinstitut.

Tack vare sin låga utbildning och privilegierade institutionella relationer är det av särskilt intresse för studenter i europeiska, afrikanska och "små öar".

Denna EUCLID MBA är också ett unikt program i den meningen att det är det enda MBA-programmet i islamisk finansiering som faktiskt erbjuds av en mellanstatlig organisation som har ett direkt partnerskap med den islamiska handelskammaren och därigenom möjliggör direkt interaktion med utövare Öppnar internationella praktikmöjligheter.

BEHÖRIGHETSKRAV:

 • Sökande måste ha en kandidatexamen eller dess internationella motsvarighet, utfärdad av en institution som är upptagen i UNESCOs IAU-handbok / WHED-databas.

 • Regeringssponsorerade sökande (som redan är statlig personal) kan komma in utan bachelorgrad om deras utbildningsnivå och erfarenhet anses vara tillräcklig. EUCLID kan kräva att deltagarna slutför brokurser innan de går in i programmet.

 • Flytande engelska (talat och skriftligt) krävs och testas.

 • Studenterna förväntas vara i stånd att tilldela 10-15 effektiva studietimmar varje vecka.

METODIK:

Detta program erbjuds på asynkron och öppen inskrivning med tillfällig sekvensering i kohortgrupper.

Läroplanen är personlig för varje elev och består av en serie kurser som levereras med följande metoder / medieformat:

 • Standard läroböcker
 • DVD-föreläsningar
 • MP3-podcaster och webbsändningar
 • Interna EUCLID kurspaket
 • Modererade konferenssamtal

En kurs består vanligtvis av en serie tilldelade material som måste studeras individuellt. Kurser uppdrag innefattar sammansättningen av akademiska uppsatser baserade på läroböckerna och skapandet av frågesport som ska visa studentens grepp om ämnesomfattning och uppgifter.

Eleverna är ofta kopplade i "par" eller "trios" som gör att de kan interagera och utbyta sina kurser samtidigt som de flyttar i programmet i sin takt.

Varje kurs är begränsad av en omfattande 45-minuters muntlig tentamen som gör det möjligt för övervakningsinstruktören att gå in i kompositens slutbetyg.

Sammantaget betonar detta program förmågan att förstå systemiska interaktioner såväl som att uttrycka logiska, respektfulla och övertygande argument genom publicerbara akademiska uppsatser.

Möjligheten att skriva professionella journalpapper är ett av de viktigaste målen för detta program. Alla studenter måste slutföra programmet efter att ha förvärvat och demonstrerat forskarutbildningskompetens inom en specifik aspekt av ekonomisk utveckling som kommer att ha varaktig intresse för akademin, regeringen eller den privata sektorn.

Läroplanen kräver också möjlighet att presentera muntliga rapporter eller föreläsningar (webbsändningar), levereras till kursledaren i ljud (MP3) eller video (YouTube eller Vimeo).

VALG SPECIALISATIONER:

I samråd med sin tilldelade handledare kan studenten genomföra riktade studier till ett värde av 2-6 UCH / 3-9 ECTS inom följande områden av forskning och koncentration:

 • Islamisk ekonomi
 • Offentlig förvaltning i islamiska länder
 • Globalt entreprenörskap i ICCI-länderna
 • Halal Food Production

INSKRIVNINGSFÖRSÄLJNING:

EUCLID har pågående registrering (intag) för detta program. Det är acceptabelt att tillämpa flera månader i förväg men det rekommenderas att pågå 60-40 dagar i förväg. Allmänna slots är allokerade på förstklassig basis.

Program undervisas på:
Engelska

Se 13 fler kurser från EUCLID (Euclid University) »

Denna kurs är Internet
Startdatum
Öppen registrering
Duration
12 - 36 månader
Deltid
Heltid
Pris
6,650 USD
Totala undervisning: Inledande antagningsavgift + (40 x USD145) = USD 6 650
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Öppen registrering
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Startdatum
Öppen registrering
Slutdatum
Sista anmälningsdag

Öppen registrering

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum