ÖVERSIKT:

Erbjuder som ett gemensamt initiativ med IOSD (Internationella organisationen för hållbar utveckling), den banbrytande EUCLID MBA / SD är fortfarande referensen när det gäller förvärv av grundläggande MBA kompetenser och globaliserat grepp om tillämpad hållbarhet.

År 2016 anmäldes EUCLID officiellt att dess MBA i Sustainable Development-program har rankats # 1 av den oberoende http://www.bestcollegereviews.org/ webbplatsen. Artikeln med titeln "De 23 bästa online-MBA-programmen i hållbarhet" bedömde olika program på grundval av överkomlighet, flexibilitet och akademiskt rykte. Andra rankade program inkluderar University of Colorado-Denver, UMass Dartmouth, Marylhurst University, Walden University och Presidio Graduate School.

PROGRAMMÅL:

Detta masterprogram fokuserar på tillämpning av teoretisk kunskap för att stödja och stödja en hållbar ekonomisk utveckling, snarare än att främja akademisk kunskap för egen skull.

Läroplanen var främst utformad för att utbilda statlig personal som redan arbetar inom fältet, men det är också lämpligt att förbereda andra yrkesverksamma och utestående studenter för karriär med nationella myndigheter, icke-statliga organisationer, multinationella företag och internationella organisationer som Europeiska unionen, Afrikanska unionen , ECOWAS, etc.

På grund av sina låga undervisnings- och institutionella relationer är det av särskilt intresse för studenter i europeiska, afrikanska, små och östeuropeiska länder och OIC-länder.

EUCLID MBA / SD är ett unikt program i den meningen att det är det enda masterprogrammet för hållbar utveckling som faktiskt erbjuds av en mellanstatlig organisation med ett specialiserat institut för detta område (Internationella organisationen för hållbar utveckling). Detta förhållande underlättar direkt interaktion med utövare och öppnar sällsynta praktikmöjligheter vid diplomatiska uppdrag och evenemang.

UPPLYSNINGSKRAV:

Sökande måste ha en kandidatexamen eller dess internationella motsvarighet, utfärdad av en institution som anges i den senaste upplagan av UNESCO IAU-handboken / WHED-databasen.

Regeringssponsorerade sökande (som redan är statligt anställda) kan komma in utan bachelorgrad om deras utbildningsnivå och erfarenhet anses tillräcklig. EUCLID kan kräva att deltagarna slutför brokurser före inskrivning i MBASD.

Flytande engelska (talat och skriftligt) krävs och testas.

Studenter förväntas vara i stånd att ägna 10 till 15 effektiva timmar av studie på veckovis basis.

VALG SPECIALISATIONER:

I samråd med sin tilldelade handledare kan studenten genomföra riktade studier till ett värde av 2 6 UCH / 3 9 ECTS inom följande områden av forskning och koncentration:

  • Politiken för ekonomisk utveckling
  • Islamisk ekonomi och finans
  • Internationella relationer och diplomati
  • Energistudier

SPRÅKSKRAV:

Alla elever måste vara flytande engelska och borde vara bekant på franska, spanska, arabiska, kinesiska eller andra stora världsspråk förutom engelska.

RESULTAT:

Det är rättvist att säga att EUCLIDs program bättre beskrivs som "avstånd" snarare än "online" studieprogram. Det innebär att eleverna inte behöver ansluta på en viss dag och tid för att delta i diskussionsdiskussioner, vilket ofta är fallet med "online" -program.

Våra program betonar istället förmågan att absorbera en stor mängd material på ett personligt sätt, vilket gör dem lämpliga för snabba läsare som på egen hand har en rekord av intensiv bokavläsning och passionerat intresse för sitt ämnesområde. EUCLID utvärderar sökandes interpersonella och samarbetsförmåga som är nödvändiga för personlig och professionell framgång - på grundval av tidigare erfarenhet bekräftad genom en omfattande personlig intervju. Eftersom EUCLID grundades för att tjäna aktiva diplomater och andra tjänstemän, förväntas dessa yrkeskunskaper ha förvärvats och demonstrerats under sökandens karriär.

I vissa fall kan EUCLID föreslå specifika kurser (som inte ens kan listas som valfria) för att få personliga färdigheter (inklusive offentliga tal) till verkställande nivå.

Efter avslutad utbildning förväntas varje student ha blivit en ämnesexpert i en praktisk diplomati.

Studenter som planerar att fortsätta sina studier med doktorsavhandling borde begära den fullständiga magisteruppsatsen som utökar kreditbehovet för MBA / SD till 40 (istället för 36).

INSKRIVNINGSFÖRSÄLJNING:

EUCLID har pågående registrering (intag) för detta program. Det är acceptabelt att tillämpa flera månader i förväg men det rekommenderas att pågå 60-40 dagar i förväg. Allmänna slots är allokerade på förstklassig basis.

Program undervisas på:
Engelska

Se 13 fler kurser från EUCLID (Euclid University) »

Denna kurs är Internet
Startdatum
Öppen registrering
Duration
12 - 36 månader
Deltid
Heltid
Pris
6,650 USD
Totala undervisning: Inledande antagningsavgift + (40 x USD145) = USD 6 650
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Öppen registrering
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Startdatum
Öppen registrering
Slutdatum
Sista anmälningsdag

Öppen registrering

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum