ÖVERSIKT:

Denna specialiserade och prisvärd MBA, som erbjuds som ett gemensamt initiativ med IOSD, är ett coachat Oxford-stilprogram som sätter in baren när det gäller kärnkunskap, tematiskt omfång och djup samt global tillämplighet. Det bör noteras att EUCLID även erbjuder en icke-MBA-kandidatexamen i energi- och förnybar energi.

Programmets MBA-kärna är samma vid MBA / SD som rankas # 1 av BestCollegeReviews.

EUCLID MBA är ett högt specialiserat och praktisk examenprogram som främst är utformat för aktiva tjänstemän och statliga tjänstemän. Det är inte "USA" eller "EU" eller "Storbritannien" eller "Kina" centrerade men snarare återspeglar en verkligt global och mellanstatlig vision. Det är också mycket lämpligt för allmänhetens studenter som vill förvärva både en solid MBA-kärna och kompetens inom energifältet för att uppnå verkställande karriärer.

PROGRAMMÅL:

Detta MBA-program förbereder framtida chefer och chefer som avser att utveckla sin karriär inom den globala energibranschen, både på den privata och offentliga sidan av denna kritiska ekonomiska faktor.

Läroplanen var främst utformad för att utbilda statlig personal som behöver en övergripande översikt över detta stora område, men det är också lämpligt att förbereda studenter och yrkesverksamma för karriär med statliga organ, internationella organisationer och multinationella företag.

Tack vare sina låga undervisnings- och institutionella relationer är det av särskilt intresse för medborgare och invånare i EUCLID och Ecowas deltagande stater.

EUCLID MBA / Energiprogrammet är också unikt i den meningen att det är det enda masterprogrammet som behandlar energiprojekt som faktiskt erbjuds av en mellanstatlig organisation, vilket möjliggör direkt interaktion med utövare och öppnar sällsynta praktikmöjligheter vid diplomatiska uppdrag och evenemang.

CURRICULUM:

Kärnkurser:

 • ACA-401 (International Academic Writing)
 • TPH-499 (Argumentation and Critical Thinking)
 • MBA-MGMT (MBA Management Core Module)
 • MBA-ECO (MBA Economics Core Module))
 • DIP-606 (MBA-uppsats eller projekt)

Val (dellista):

 • NRJ-SIT (globala energiproblem)
 • NRJ-REN (förnybar energi modul)
 • NRJ-ALT (vind och alternativ energi)
 • NRJ-BIO (biobränslen och biomassa)
 • NRJ-PETRO (Olje- och petrokemisk modul)

UPPLYSNINGSKRAV:

Sökande måste ha en kandidatexamen (eller dess internationella motsvarighet) på ett relevant område, utfärdat av en institution som är erkänd eller ackrediterad av lämplig offentlig myndighet.

Regeringssponsorerade sökande (som redan är statlig personal) kan komma in utan en kvalificerad examen om deras utbildningsnivå och erfarenhet anses tillräcklig. EUCLID kan kräva att deltagarna slutför brokurser innan de går in i denna MBA.

Flytande engelska (talat och skriftligt) krävs och testas.

Studenterna förväntas vara i stånd att ägna 10 till 15 effektiva studie timmar på veckovis.

KREDITVÄRDEN:

Kreditvärden uttrycks både när det gäller USCH (US credit hour) och ECTS (European Credit Transfer System). Vanligtvis representerar 14 timmars klassrumsundervisning under en termin en 1 USCH eller 1,5 ECTS (plus självstudietid), som omvandlas till motsvarande studieantal inom ramen för ett distansprogram.

Det totala kreditvärdet för det avslutade EUCLID MBA-Energy-programmet, enligt internationella standarder, är 36 USCH / 60 ECTS.

AKADEMISKA DETALJER / UTGÅNG:

Academic approach

Det är rättvist att säga att EUCLIDs program bättre beskrivs som "avstånd" snarare än "online" studieprogram. Det innebär att eleverna inte behöver ansluta på en viss dag och tid för att delta i diskussionsdiskussioner, vilket ofta är fallet med "online" -program.

Våra program betonar istället förmågan att absorbera en stor mängd material på ett personligt sätt, vilket gör dem lämpliga för snabba läsare som på egen hand har en rekord av intensiv bokavläsning och passionerat intresse för sitt ämnesområde.

EUCLID utvärderar sökandens interpersonella och samarbetsförmåga som är avgörande för personlig och professionell framgång - på grundval av tidigare erfarenhet bekräftad genom en omfattande personlig intervju. Eftersom EUCLID inrättades för att tjäna aktiva diplomater och högre tjänstemän förväntas dessa yrkeskunskaper ha förvärvats och demonstrerats under sökandens karriär.

I vissa fall kan EUCLID föreslå specifika kurser (som inte ens kan listas som valfria) för att få interpersonella färdigheter (inklusive offentliga tal) till verkställande nivå.

Språkkrav

Alla elever måste vara flytande engelska och ska vara bekanta på franska, spanska, arabiska, kinesiska eller andra stora världsspråk.

Utfall

Efter avslutad utbildning förväntas varje student ha blivit en ämnesexpert inom ett relevant område av energipolitik eller teknik (inklusive förnybar energi).

Detta onlinelevererade program syftar till att "förbereda expertledare för internationell civil tjänst och globala karriärer." Karriärerna inkluderar:

 • Energihantering i privata företag och icke-statliga organisationer
 • Energi marknadsföring
 • Energiinvesteringar
 • Global energikonsulting
 • akademiska världen.

INSKRIVNINGSFÖRSÄLJNING:

EUCLID har pågående registrering (intag) för detta program. Det är acceptabelt att tillämpa flera månader i förväg men det rekommenderas att pågå 60-40 dagar i förväg. Allmänna slots är allokerade på förstklassig basis.

Program undervisas på:
 • Engelska

Se 13 fler kurser från EUCLID (Euclid University) »

Denna kurs är Internet
Startdatum
Öppen registrering
Duration
12 - 18 månader
Deltid
Heltid
Pris
6,650 USD
Totala undervisning: Inledande antagningsavgift + (40 x USD145) = USD 6 650
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Öppen registrering
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Startdatum
Öppen registrering
Slutdatum
Sista anmälningsdag

Öppen registrering

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum