Mat som medicin-kurs - Monash University
FutureLearn
Nyckelinformation
Campus läge
språk
Engelsk
Studieformat
Distansutbildning
Varaktighet
3 Veckor
Takt
Deltid
Studieavgifter
USD 89 / per course *
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
Begär info
* Du kan lära dig det gratis eller uppgradera kursen och ha extra fördelar för $ 94
Introduktion
Upptäck matens roll i hälsan, tillämpa näringsvetenskap och utforska hur mat kan användas som medicin för dig och din familj.
Hur kan vi använda mat som medicin?
Är du intresserad av att lära dig hur mat kan användas som medicin? Om du vill förstå kraften i näring kommer den här 3-veckors kursen att lära dig om matens roll för att förbättra hälsan.
Du kommer att undersöka hur mat kan vara viktigt både för förebyggande hälsa och som ett hjälpmedel vid hanteringen av vissa kroniska sjukdomar idag, i det förflutna och i framtiden.
Varför makronäringsämnen och antioxidanter är speciella
Till att börja med lär du dig vad maten innehåller och vad som gör den speciell. Från makronäringsämnen och mikronäringsämnen till antioxidanter, du kommer att upptäcka hur varje element bidrar till din allmänna hälsa och välbefinnande.
Vi kommer att undersöka hur mat tidigare har använts som medicin och vilken roll maten spelar för att förebygga och behandla sjukdomar. Du lär dig också hur vi kan göra mat till en del av medicinen i framtiden.
Betydelsen av näring för din hjärna och tarm
Under din andra vecka undersöker du de olika förhållandena mellan mat och tarmar, hjärna, aptit och gener. Du får också en förståelse för hur mat påverkar fertilitet och graviditet.
Du kommer att studera exempel på mat som medicin, inklusive FODMAP-dieten för IBS och probiotika för tarmhälsan. Ta reda på hur din kropp kontrollerar din aptit och lär dig mer om det ätmönster som kallas 'matberoende'.
Mindful äta och framtiden för mat
Slutligen diskuterar vi näringsvetenskapens komplexitet, hur den utvecklas och hur näringsfelinformation kan hamna som faktum. Då lär du dig att tillämpa mindfulness på hur du engagerar dig med din mat.
Framtidens mat är spännande, så vi kommer att undersöka hur mat kan användas som medicin i framtiden, och den potentiella roll mat kommer att spela i din hälsa och välbefinnande.
Vilka ämnen kommer du att täcka?
- Matens historia som medicin
- Mat och dess roll i förebyggande och behandling
- Makronäringsämnen, mikronäringsämnen, fytokemikalier och antioxidanter
- Näringskomplexitet och kontroverser och betydelsen av bevis
- Mat och tarmar
- Mat och hjärnan
- Livsmedel, fertilitet och graviditet
- Mat och vikt
- Mat och vårt genom
- Riktlinjer för folkhälsanäring
När vill du börja?
De flesta FutureLearn kurser körs flera gånger. Varje kurs på en kurs har ett fast startdatum men du kan gå med i det och arbeta igenom det efter det att det har startat.
- Tillgänglig nu
Vad kommer du att uppnå?
I slutet av kursen kommer du att kunna:
- Beskriv vad som menas med termen "mat som medicin" och lista ett antal exempel på hur livsmedel tidigare har använts som medicin.
- Identifiera hur och vilka typer av livsmedel som är viktiga för hälsa och välbefinnande, och spela en viktig roll vid behandling / förebyggande av sjukdomar.
- Identifiera nuvarande evidensbaserade, näringsrelaterade riktlinjer för folkhälsa och använd dessa för att förbättra personliga matvanor och näringsintag.
- Identifiera livsmedel / livsmedelskomponenter som påverkar olika kroppssystem, vikt och aptit, fertilitet och graviditet och genomet.
Vem är kursen för?
Denna kurs kommer att ha ett allmänt intresse för alla som är intresserade av mat, näring och hälsa. Men det kommer att vara av särskilt intresse för vårdpersonal som vill ha mer evidensbaserad information, för att hjälpa dem att tillhandahålla livsmedelsbaserade rekommendationer till sina patienter.
AfN-certifierad kurs
Denna kurs har certifierats av Association for Nutrition. Den uppfyller AfN-standarder för näringsträning för individer som arbetar på nivå 1 i kvalifikations- och kreditramen (QCF).
Vad säger AfN-certifiering om den här kursen - besök webbplatsen Association for Nutrition.
Observera att genomgången av den här kursen inte leder till registrering i Storbritannien Voluntary Register of Nutritionists.
BDA godkänd kurs
BDA-godkännande gäller endast utbildningsinnehållet i inlärningsaktiviteten. Genomförandet av denna kurs ger dig inte kvalifikationer för att träna som nutritionist eller dietist.
Vem lär du dig med?
Gary Williamson
Gary är professor och chef för institutionen för näring, dietetik och mat vid Monash University. Han är intresserad av fytokemikalier och hälsa i kosten.
Melissa Adamski
Melissa är en ackrediterad praktiserande dietist och nutritionist som arbetar med forskning och undervisning på Monash, tillsammans med att arbeta i privat praktik. Hon specialiserar sig på näringsgenomik.
Vem utvecklade kursen?
Monash University
Monash University är ett av Australiens ledande universitet, rankat i världens bästa 1% av Times Higher Education World University Rankings. Det grundades i Melbourne 1958.
Lär dig om FutureLearn
Ditt lärande, dina regler
| Gå med i ett globalt klassrum
| Kartlägga dina framsteg
|
Gå med i denna kurs
Fri | Uppgradera | Obegränsat |
Gå med gratis så får du:
| Uppgradera den här kursen så får du:
| Köp obegränsat så får du:
|