Read the Official Description

Masterprogrammet i Open e-förvaltning ger dig planering, ledning och tekniska färdigheter som krävs för att leda och omvandla offentliga organisationer att vara öppen, inkluderande, innovativ, flexibel och effektiv användning av informations-och kommunikationsteknik (ICT).

Programmet ges som en uppsättning av distanskurser och kan studeras i enlighet med din favorit tidtabell. Därigenom kan studeras i programmet oavsett var du befinner dig i världen, och kan enkelt anpassas till dina studier och arbetssituation. Programmet innehåller också icke-obligatoriska workshops, en per termin, vid campus i Kista, strax utanför Stockholm. Under dessa workshops, kan eleverna träffa andra studenter, lärare och experter inom området e-förvaltning, och besök eGovlab, ett centrum för spetskompetens inom e-förvaltning vid Stockholms universitet.

Programmet ger fördjupade kunskaper, inklusive teorier och metoder, inom områden som e-tjänstedesign och innovation, e-demokrati, e-förvaltning, krav teknik, processhantering och förbättring, säkerhet och integritet i e-förvaltning, IKT arkitektur, IT-systemintegration samt projekt och förändringsarbete. Programmet har också ett särskilt fokus på Business Intelligence, system för beslutsstöd, och öppna och stora datahantering för e-förvaltning.

Masterprogrammet främjar en ny roll som behövs i offentliga organisationer, en e-förvaltning arkitekt, en roll som har de kunskaper och färdigheter som behövs för att driva IKT-aktiverade förändringar inom den offentliga sektorn. Ett e-statliga arkitekt kombinerar kunskap om demokratiska processer, medborgarservice och offentlig förvaltning med kunskaper i att utforma effektiva IKT-system och e-tjänster för e-förvaltning.

Masterprogrammet är inspirerad av den svenska demokratiska modellen samt modeller inom området e-förvaltning som utvecklats i Europa och övriga världen.

Karriär

Utexaminerade kan du arbeta som företag och IT-arkitekter, projektledare och förändringsagenter i offentliga organisationer samt privata och icke-statliga organisationer som arbetar inom området e-förvaltning. Akademiker kan också ange Ph.D. program för en forskarkarriär.

Program kontur

Masterprogrammet i Open e-förvaltning består av affärs-och teknikkurser, alla ges som distanskurser. Vårt program läroplan är utformad för att driva dig längs en framgångsrik karriär inom området e-förvaltning.

Mer information om programmet

Poäng: 120
Språk: Engelska
Studieform: Distans
Varaktighet: 2 år
Börjar: Autumn

Läs mer om programmet på vår hemsida här! http://dsv.su.se/en/education/courses-och-programmes/masters/eGovMaster
Mer info på: www.dsv.su.se/en/

Kvalificerings krav

Filosofie kandidatexamen eller en examen som motsvarar 180 hp

Språkkunskaper

Svenska gymnasieskolan kursen Engelska B eller: IELTS (International English Language Testing Service) - Academic Module: Totalt minst poäng av 6,5 (med någon nedan 5.5).

TOEFL (Test av engelska som främmande språk) Paper Based: Totalt minst poäng av 575 (med minimum 4,5 i det skriftliga provet) Internetbaserad: Totalt minst poäng av 90 (med minimum 20 i det skriftliga provet) University of Cambridge och Oxford: Certificate in Advanced English eller Diploma of English Studies

Val

Urvalet av studenter bygger på kvaliteter av akademiska kurser. Det betyder att du inte behöver lämna in rekommendationsbrev eller personligt brev vid ansökan till detta särskilda program.

Tillämpning

Ansökan görs online på:

www.universityadmissions.se Sista ansökningsdag EU / EES / Schweiz är 15 april och för sökande från andra delar av världen är 15 januari.

Program taught in:
Engelska

See 3 more programs offered by Stockholm University, Department of Computer and System Sciences (DSV) »

Denna kurs är Online
Startdatum
Sept. 2019
Duration
2 år
Deltid
Heltid
Pris
270,000 SEK
Inga studieavgifter för EU / EE-medborgare
Deadline
Kontakt Skolan
Note! The application deadline for all applicants is January 15th.
By locations
By date
Startdatum
Sept. 2019
Slutdatum
Application deadline
Kontakt Skolan
Note! The application deadline for all applicants is January 15th.

Sept. 2019

Location
Application deadline
Kontakt Skolan
Note! The application deadline for all applicants is January 15th.
Slutdatum