Master of Arts i professionell kommunikation

Allmänt

Programbeskrivning

Översikt

MA i professionell kommunikation är ett 36-årigt, 2 år, blandat program med ett årligt boende på campus i början av varje år. Fakulteten som har en expert, erfarenheter från verkligheten ger en solid grund för avancerade professionella och tekniska färdigheter som underbygger ett effektivt ledarskap i en alltmer kommunikationsdriven värld.

Programmet ger en bred förståelse för kommunikation som en mänsklig aktivitet. Kandidater kommer att kunna fungera i miljöer som kräver effektivt teamarbete, anpassningsförmåga, strategisk planering, interkulturell medling och en sofistikerad förståelse för interpersonell diskurs. Dessutom kommer de att excel i integrationen av skriftlig och verbal kommunikation med digital teknik.

Eleverna kan bedriva ett uppsatsbaserat alternativ eller komplettera ett forskningsarbete som är mindre omfattande men tillåter extra kurs.

Vem det är för

Arbetande proffs som vill excel i integrationen av strategisk skriftlig och verbal kommunikation i en miljö som kräver teamarbete, anpassningsförmåga, interkulturell medling och en sofistikerad förståelse för interpersonell diskurs. Genom vår flexibla upptagningsprocess kan också betydande yrkeserfarenhet i stället för akademiska krav beaktas.

Resultat

Kandidater från MA i professionell kommunikation är yrkesverksamma med en bred förståelse för kommunikation som en mänsklig verksamhet. De är ledare, entreprenörer och innovatörer på arbetsplatsen. De kan fungera i miljöer som kräver effektivt teamarbete, anpassningsförmåga, strategisk planering, interkulturell medling och en sofistikerad förståelse för interpersonell diskurs. Slutligen utmärker de sig i kommunikation som kräver integration av överlägsen skriftlig och muntlig färdighet med digital teknik.

Kandidater från programmet kommer att vara bekanta med myndigheter, sociala och företagsorganisationer och kommer att förstå hur informationsutbyte är grundläggande för deras verksamhet.

Kandidater kommer att ha:

  • Kunskap om både grundläggande och avancerade begrepp relaterade till mänsklig kommunikation och interaktion samt förmåga att kommunicera framgångsrikt (skriftlig och muntlig diskurs).
  • Möjligheten att använda datormedierad teknik för att hantera processer som krävs för informationshämtning och spridning.
  • Kunskap om massmedia och informationssamhället, inklusive informationsteknik, telekommunikation, offentlig politik, förlagsverksamhet och kulturindustri.
  • Kunskap om regerings-, sociala och företagsorganisationer och en förståelse för hur informationsutbyte är grundläggande för verksamheten.
  • Förståelse för förvaltningen av kommunikationsindustrin och intern och extern företagskommunikation (PR, reklam, marknadsföring).
  • En förståelse för kultur, internationell och interkulturell kommunikation, förhandlingar och konflikthantering. En förmåga att kommunicera effektivt i olika och svåra omständigheter.

RRU Grant and Nixon Bldgs

Senast uppdaterad Jun 2019

Om skolan

Located in one of Canada’s most beautiful National Historic Sites, Royal Roads University has a long history of excellence. In 2015, we celebrated 75 years of leadership and learning - 55 years as a m ... Läs mer

Located in one of Canada’s most beautiful National Historic Sites, Royal Roads University has a long history of excellence. In 2015, we celebrated 75 years of leadership and learning - 55 years as a military college and 20 years as a public applied research university. Läs mindre