Master of Arts i konfliktanalys och ledning

Royal Roads University

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Master of Arts i konfliktanalys och ledning

Royal Roads University

Översikt

Kungliga vägarnas tillvägagångssätt för konfliktanalys och förvaltning är unik eftersom den speglar hela spektret från interpersonell till internationell konflikt. Vi ser konflikt som varken bra eller dåligt, men som ett nödvändigt element i alla relationer. Konflikt finns överallt och möjligheter finns för att arbeta med det, ändra det och utnyttja det.

Vårt program fokuserar på både teorin och förståelsen av konfliktens effekter. Vi ger dig färdigheter att arbeta med konflikter och vi hjälper dig att skapa en självmedvetenhet om vad din roll är inom konfliktsystemet och hur du kan få konsekvenser för att göra skillnad. Du kommer att introduceras till ett brett spektrum av färdigheter - förenkling, förhandling, medling och andra - och lär dig att uppskatta deras styrkor och begränsningar.

MA i konfliktanalys och -ledning är ett tvåårigt tvärvetenskapligt kandidatprogram som ger eleverna grundval för att identifiera, analysera och hantera konflikter inom grupp och flera parter i olika organisatoriska sammanhang, inklusive inhemska, interkulturella och internationella miljöer. För att uppnå detta understryker programmet ett holistiskt, systemiskt, tvärkulturellt förhållningssätt till konfliktanalys och hantering. Eleverna utsätts för ett brett spektrum av relevanta praktiska färdigheter samt modern och innovativ, tillämpad forskning som ger dem möjlighet att bli kritiska, reflekterande utövare som bidrar till det växande fältet och yrket av konflikthantering.

Ett års Graduate Diploma in Conflict and Analysis Management erbjuds också.

Leveransmodell

ONLINE LÄRNING

Majoriteten av detta program upplevs genom online-lärande. Online kurser gör att du kan möta kraven på arbete och familj medan du studerar. Med vår webbaserade inlärningsplattform får du tillgång till dina läsmaterial, kompletterar individuella och gruppuppgifter och engagerar dig med resten av dina klasskamrater och instruktörer. online var som helst. Varje kurs på nätet kommer att vara nio veckor i längd, med två veckors mellanrum mellan kurser.

RESIDENS

Under ditt tvååriga program kommer du att delta i två, två veckor på campus bostäder. Här kommer du att interagera ansikte mot ansikte med dina instruktörer, kohort och team. Du har satt klasstimmar såväl som läxor och möten utanför klass timmar, vilket gör det till en intensiv och givande tid.

Kompletteringsalternativ

Under det första året kommer alla studenter att ta samma uppsättning kurser. Under det andra året kan studenter välja mellan följande alternativ:

THESIS TRACK

Studenter som tar avhandlingsspåret kommer att behöva ta en andra forskningskurs under sitt andra hemvist.

KURSBASERAD TRACK

Studenter som tar kursen kommer att kunna fortsätta sina studier på nätet under det andra året och välja från en serie valfria som är avsedda att vädja till studenter i alla tre humanitära studiernas examenprogram.

KURSBASERAD TRACK MED INTERNSHIP

Inom det kursbaserade spåret kan eleverna välja att ta en 6-kredit praktik. Studenter som väljer en praktikplats kommer att få erfarenhet av fält. Detta erfarenhetslärande lärande hjälper eleverna att tillämpa sin teoretiska kunskap genom att demonstrera sin förmåga i en verklig miljö och dokumentera sina erfarenheter.

Lärandemål

Royal Roads University arbetar med en resultatbaserad inlärningsmodell. Lärandemål är klara, tydliga språkbeskrivare av kunskap och prestationsuppgifter som studenterna demonstrerar för att lyckas genomföra ett program.

Inom MA i konfliktanalys och -ledning finns fem domäner för domäner med inlärningsresultat:

  1. Kritiskt tänkande
  2. Kommunikation
  3. Forskning
  4. Kunskap
  5. Professionella Färdigheter

Att använda lärandesultat hjälper till att klargöra programmets fokus, hjälper eleverna att koppla sitt program till sin arbetsplats, fokuserar på bedömning och utvärdering, och hjälper arbetsgivare att förstå fördelarna med programmet.

Vem det är för

Studenter i detta program kommer från hela Kanada och runt om i världen. Många är eller strävar efter att vara, chefer, förhandlare, facilitatorer eller konsulter i miljöer där gruppkonflikter ofta förekommer. Eftersom konflikter kan uppstå på många områden - inom samhället, regeringen, företag, det civila samhället och internationella inställningar - är våra kandidater beredda att leda förändringar inom arbetsrelationer, samhällsutveckling, miljöledning, internationella icke-statliga organisationer och många andra inställningar .

Sökande som inte har den formella akademiska utbildningen att kvalificera sig för antagning kan bedömas på grundval av både deras formella utbildning och deras informella lärande, i enlighet med flexibelt antagningsprocessen. Ansökningar bedöms från fall till fall.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska


Senast uppdaterad July 3, 2018
Varaktighet & Pris
Denna kurs är Online och Campus-kombinerat
Start Date
Startdatum
Jan. 7, 2019
Duration
Varaktighet
2 år
Heltid
Price
Pris
31,240 CAD
Studiekostnaderna är för hela programmet: 31.240 dollar (internationella studenter), 24.790 dollar (inhemska studenter).
Information
Deadline
Locations
Kanada - Victoria, British Columbia
Startdatum : Jan. 7, 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Mar. 7, 2021
Dates
Jan. 7, 2019
Kanada - Victoria, British Columbia
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Mar. 7, 2021
Videoklipp

How we're different

Paul Robichaud, MA in Conflict Analysis and Management alumnus

MA in Conflict and Analysis Management faculty talk about our unique two-year interdisciplinary graduate program