Översikt

Royal Roads University strategin för konfliktanalys och förvaltning är unik eftersom den speglar hela spektret från interpersonell till internationell konflikt. Vi ser konflikt som varken bra eller dåligt, men som ett nödvändigt element i alla relationer. Konflikt finns överallt och möjligheter finns att arbeta med det, ändra det och utnyttja det.

Vårt program fokuserar på både teorin och förståelsen av konfliktens effekter. Vi ger dig färdigheter att arbeta med konflikter och vi hjälper dig att skapa självmedvetenhet om vad din roll är inom konfliktsystemet och hur du kan få konsekvenser för att göra skillnad. Du kommer att introduceras till ett brett spektrum av färdigheter - förenkling, förhandling, medling och andra - och lär dig att uppskatta deras styrkor och begränsningar.

MA i konfliktanalys och -ledning är ett 36-årigt, blandat, ett kandidatprogram som ger eleverna grundval för att identifiera, analysera och hantera konflikter inom grupp och flera parter i olika organisatoriska sammanhang, inklusive inhemska , interkulturella och internationella miljöer. För att uppnå detta betonar programmet ett holistiskt, systemiskt, tvärkulturellt förhållningssätt till konfliktanalys och hantering. Studenterna är utsatta för ett brett spektrum av relevanta praktiska färdigheter, samt modern och innovativ, tillämpad forskning som ger dem möjlighet att bli kritiska, reflekterande utövare som bidrar till det växande området och yrket av konflikthantering.

Ett års Graduate Diploma in Conflict and Analysis Management erbjuds också.

Blandad leveransmodell

Online-lärande

Majoriteten av detta program upplevs genom online-lärande. Online kurser gör att du kan möta kraven på arbete och familj medan du studerar. Med vår webbaserade inlärningsplattform får du tillgång till dina läsmaterial, kompletterar individuella och gruppuppgifter och engagerar dig med resten av dina klasskamrater och instruktörer. online var som helst. Varje kurs på nätet kommer att vara nio veckor i längd, med två veckors mellanrum mellan kurser.

On-campus Residency

Under ditt tvååriga program kommer du att delta i två, två veckor på campus bostäder. Här kommer du att interagera ansikte mot ansikte med dina instruktörer, kohort och team. Du har satt klasstimmar såväl som läxor och möten utanför klass timmar, vilket gör det till en intensiv och givande tid.

Kompletteringsalternativ

Under det första året kommer alla studenter att ta samma uppsättning kurser. Under det andra året kan studenter välja mellan följande alternativ: 1) Avhandlingskurs : Studenter som tar avhandlingsspåret kommer att behöva ta en andra forskarutbildning under sitt andra hemvist; 2) Kursbaserat spår : Studenter som tar kursbaserat spår kan fortsätta sina studier på nätet under det andra året och välja från en uppsättning valmöjligheter som är avsedda att vädja till studenter i alla tre humanitära studiernas kandidatprogram vid Royal Roads University ; 3) Kursbaserat spår med praktik : Inom kursen kan studenter välja att ta en 6-poängs praktikplats. Studenter som väljer en praktikplats kommer att få erfarenhet av fält. Detta erfarenhetslärande lärande hjälper eleverna att tillämpa sin teoretiska kunskap genom att demonstrera sin förmåga i en verklig miljö och dokumentera sina erfarenheter.

Vem det är för

Studenter i detta program kommer från hela Kanada och runt om i världen. Många är eller strävar efter att vara, chefer, förhandlare, facilitatorer eller konsulter i miljöer där gruppkonflikter ofta förekommer. Eftersom konflikter kan uppstå på många områden - inom samhället, regeringen, företag, det civila samhället och internationella inställningar - är våra kandidater beredda att leda förändringar inom arbetsrelationer, samhällsutveckling, miljöledning, internationella icke-statliga organisationer och många andra inställningar .

Sökande som inte har den formella akademiska utbildningen att kvalificera sig för antagning kan bedömas på grundval av både deras formella utbildning och deras informella lärande, i enlighet med flexibelt antagningsprocessen. Ansökningar bedöms från fall till fall.

RRU Hatley Castle Front

Program undervisas på:
Engelska

Se 19 fler kurser från Royal Roads University »

Senast uppdaterad June 1, 2019
Denna kurs är Kombinerat online och på campus
Startdatum
Jan 7, 2020
Duration
2 år
Deltid
Pris
31,240 CAD
Studiekostnaderna är för hela programmet: 31.240 dollar (internationella studenter), 24.790 dollar (inhemska studenter).
Deadline
Aug 31, 2019
2 Years | Blended Delivery
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Jan 7, 2020
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Aug 31, 2019
2 Years | Blended Delivery

Jan 7, 2020

Location
Sista anmälningsdag
Aug 31, 2019
2 Years | Blended Delivery
Slutdatum

How we're different

Paul Robichaud, MA in Conflict Analysis and Management alumnus

MA in Conflict and Analysis Management faculty talk about our unique two-year interdisciplinary graduate program