Master of Arts i maskinteknik

Allmänt

Programbeskrivning

All ära till Gud, var institutionen inrättades i september 2004/2005 Academic session i College of Science and Technology vid universitetet. Programmet är att ge goda kunskaper i alla aspekter av maskinteknik (samt ge) fördjupade kunskaper som skulle (lätta) specialisering inom de fyra områdena maskinteknik: Thermo-Fluid, Machine Design, produktion och metallurgi och material. Till stor del på grund av vikten av informationsteknik, särskilt inom områdena ritning, datahantering och simulering, läroplanen har nyligen varit helt över och innehållet i programmet har ökat.

Vision

För att producera en total examen befogenhet med de normer och praxis maskinteknik inom och utanför som kommer att passa ordentligt i Afrikanska Industri och tillverkningsindustrin.

Aktiviteter för avdelningen

Avdelningen har deltagit i vissa aktiviteter såsom seminarier presentation och forskar Seminarier leverans.

FILOSOFI

Filosofin för avdelningen för maskinteknik kommer från det övergripande målet för förbundet University, som kan sammanfattas som "föra upp en ny generation av afrikaner som kommer att flytta kontinenten framåt inom alla områden av strävan" filosofi avdelningen är att gifta teori med praktiska effektivt och därmed producera akademiker som kommer att befogenhet att stärka svaga eller obefintliga industriella basen av afrikanerna och ändra status för våra industrier från att vara "förpackning" till `tillverkning".

Mål

För att åstadkomma filosofi institutionen och i linje med entreprenörskap och total man koncept mål konventionen University, kommer tyngdpunkten att läggas på följande mål:

  • För att underlätta bra grepp om ett brett spektrum av tekniska principer
  • För att underlätta förvärv av praktik
  • Att inskärpa företagande, marknadsföring och företagsledning
  • Att engagera i stor utsträckning i maskinteknik forskning och utveckling.
  • Att träna och producera män och kvinnor som kommer att vara uppmärksam på tekniska behoven i deras miljö och vara mycket villiga och ivriga att möta dessa behov.
  • Att träna och producera män och kvinnor som är utrustade med alla nödvändiga verktyg (teoretiska, andliga, fysiska och intellektuella) att konstruera och tillverka maskiner och komponenter till förmån för sin omgivning och mänskligheten i allmänhet.
  • Att ta fram det bästa i eleverna genom lämplig exponering för teori, aktuella trender och toppmoderna laboratorier och industrianläggningar.

Affärsidé

Att lära modern maskinteknik med hjälp av trendiga resurser nämligen-a-viz människan makt, maskiner och informations- och kommunikationsteknik (IKT). Huvudfokus är att utnyttja alla tillgängliga resurser för att uppnå en tryggad livsmedelsförsörjning genom design / utveckling av tropiska maskiner för bearbetning och utveckling av teknik som syftar till att öka energi.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Covenant University is a part of the Liberation Commission that God gave to the Presiding Bishop of the Living Faith Church Bishop David Oyedepo, (Ph.D.) some years ago. The appropriate forms of inten ... Läs mer

Covenant University is a part of the Liberation Commission that God gave to the Presiding Bishop of the Living Faith Church Bishop David Oyedepo, (Ph.D.) some years ago. The appropriate forms of intent to establish a private university was submitted to the National Universities Commission (NUC) in March 2000 and by July 15th 2001, the verification team of the National Universities Commission came for the inspection of facilities and programmes. Läs mindre
Nigeria Online