Master i transportvetenskaper genom distansutbildning

Allmänt

2 tillgängliga platser

Programbeskrivning

Ett masterprogram för utövare med en unik internationell profil

I vårt masterprogram har du två alternativ: studera heltid på Hasselt universitet eller kombinera dina masterstudier med ett jobb i vårt flexibla distansprogram.

Master of Transportation Sciences genom distansutbildning är speciellt anpassad till behoven hos utövare som vill tjäna en specialiserad kvalifikation och bredda sin kunskap och arbetslivserfarenhet inom det snabbt växande transportområdet. Programmet har en uttalad internationell inriktning. Studenter från hela Europa kommer med i detta program och utbyte av erfarenheter och kunskaper mellan den internationella studentgruppen ger mervärde till kursen.

Programmet lärs av internationellt kända professorer från Hasselt Universitets Transportforskningsinstitut (IMOB) och andra ledande europeiska universitet, t.ex. kursen "In-Depth Crash Investigation" undervisas i samarbete med dr. Andrew Morris och dr. Richard Frampton vid University of Loughborough (UK) och kursen "Intelligent Transport Systems" lärs i samarbete med University of Maribor (Slovenien).

Ett guidat studiebesök utomlands (som år 2013 till Danmark och Sverige) är också organiserat för att uppleva första hand några av de bästa metoderna för trafiksäkerhetsåtgärder och mobilitetsplanering över hela världen.

Gjord för att mäta för yrkesverksamma som vill kombinera jobb och studier

Innehållet och graden av programmet är lika med heltidsprogrammet, men kurser är organiserade på ett sådant sätt att studenterna kan kombinera ett jobb med sina studier . Kurserna är grupperade så att utövare endast måste delta i en vecka av lektioner per termin på campus . Praktik och magisterexamen kan genomföras på din anställningsort, så du kommer redan att ha nytta av dina studier i praktiken samtidigt som du tjänar din examen.

Distansprogrammet kan slutföras i din egen takt och för varje modul som du fyller i kan ett certifikat begäras. Det fullständiga programmet kan slutföras på 3 och ett halvt år, inklusive förberedande program, praktik och masterprojekt.

Viktigaste fördelarna

Master of Transportation Sciences vid distansutbildning är skräddarsydd för yrkesverksamma som vill specialisera sig i trafiksäkerhet och transport:

 • Det är ett tvärvetenskapligt masterprogram , som kommer att vara uppmärksam på ekonomiska, sociala, stads-, miljö- och infrastrukturella aspekter.
 • Det tar hänsyn till hållbar utveckling .
 • Det fokuserar på transporter , liksom på trafiksäkerhet i ett internationellt sammanhang.
 • Det lärs av internationellt kända professorer från ledande universitet, specialiserade på trafiksäkerhet och transport.
 • Den innehåller en 4-dagars studieresa utomlands under vilken eleverna lär sig om och ser dagens bästa praxis för att lösa transportproblem i Sverige och Danmark.
 • Programmet är organiserat i moduler och kan kompletteras i egen takt i kombination med arbete och / eller familjeliv. Standardstudiebanan tar ungefär 3,5 år inklusive praktik och magisteruppsats.
 • erfarna yrkesverksamma från olika områden och länder utbyter information om trafik- och trafiksäkerhetsproblem, lösningar och strategier;
 • en hel termin är avsedd att göra en praktikplats . Praktikplatsen kan utföras på din anställningsort så att du redan kommer att dra nytta av dina studier i praktiken medan du fortfarande tjänar din examen.

inriktningar

Studenter kan välja mellan en specialisering i:

 • Traffik säkerhet
 • Mobilitetshantering

Studieprogram

Innehållet och graden av programmet är lika med heltidsprogrammet, men kurser är organiserade på ett sådant sätt att studenterna kan kombinera ett jobb med sina studier.

Kurserna lärs under bostadsblock (RB). Studenterna deltar endast i en vecka av lektioner per termin på campus. Residential Block-schemat följer en 2-årig cykel.

Praktik och magisteruppsats kan genomföras på din anställningsort, så du kommer redan att ha nytta av dina studier medan du fortfarande tjänar din examen.

Distansprogrammet kan slutföras i din egen takt och för varje kurs som du fyller i kan du få ett certifikat. Det fullständiga programmet kan slutföras på 3 och ett halvt år, inklusive förberedande program, praktik och magisteruppsats.

Särskilda villkor för antagning

Målgruppen för Civilingenjörsprogrammet vid distansundervisning är utövare: personer som vill kombinera ett jobb (inom trafiksäkerhet och / eller transport) med ett masterprogram.

För att få utbildningsstatistiken vid Hasselt universitet måste studenten lämna in en av nedanstående under anmälan (senast den 15 oktober):

 • Bevis på anställning av min. 80 timmar / månad;
 • Bevis för anställning i en självständig stadga för min. 80 timmar / månad;
 • Bevis för att vara en arbetssökande som har rätt till förmåner.

Arbetsstudentens stadga gäller inte studenter som går igenom college (t.ex. helgarbete), studenter i forskarutbildning och doktorsexamen. studenter.

Om du inte är anställd eller söker arbete, hänvisar vi dig till det vanliga campus-masterprogrammet i Transportation Sciences. För mer information om det vanliga masterprogrammet, klicka på följande länk: Master of Transportation Sciences

Karriärmöjligheter

Som master i transportvetenskap kan du arbeta i ett varierat antal organisationer eller yrken. Trots allt behövs transportexperter både av statliga organ, privata företag och i ideella sektorer. Letar du efter ett spännande jobb med många karriärmöjligheter, då är en mastergrad i Transportation Sciences det rätta valet för dig!

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Hasselt University is a young, dynamic centre of expertise for teaching, research and service provision. It regards it as its social responsibility to contribute actively to a sustainable and innovati ... Läs mer

Hasselt University is a young, dynamic centre of expertise for teaching, research and service provision. It regards it as its social responsibility to contribute actively to a sustainable and innovative region. It aspires to be a hub in this innovation web. Läs mindre
Hasselt , Diepenbeek + 1 Mer Mindre