Läs den officiella beskrivningen

Programmet distansutbildning för masterHälsoEkonomi (M. A.) är en sammanhängande magisterexamen och bygger förvärvats i ett relevant kandidatexamen kunskap. Helt perfekt för utbildningsprogrammet är utexaminerade kandidatexamen hälsoekonomi (B. A.) eller liknande program. Med vertiefendem expertis inom hälsoekonomi, kan du vara kreativ i att utföra som en respekterad expert på specifika uppgifter i förvaltningen av vårdinrättningar efter det framgångsrika slutförandet av studierna. Kursen syftar till att ge en grundlig professionell vetenskaplig kunskap och analytiska och metodologiska färdigheter inom hälsoekonomi. I slutet tjänar internationellt högt respekterad akademisk examen "Master of Arts", som ligger direkt nedanför doktorsexamen.

Med masterprogrammet kan du bland annat:

  • att använda hälsoekonomisk kunskap som en återspegling av kunskap och instrumentala kunskaper och tillämpa den på att lösa praktiska problem
  • nya insatskoncept för att utveckla (ungefär i intervallet leverans)
  • analysera organisatoriska och ledningsprocesser och konstruktion
  • rådgivning organisationer och vårdinrättningar
  • att ta itu med utmaningar på de olika lednings- och beslutsnivåer inom vårdsektorn och att ta över ledningsansvaret

Studie innehåll

Master Health Economics (M. A.) lär dig kunskap eftertraktade kombination av förmågan att analysera den ekonomiska situationen, att identifiera möjligheter och utveckla individuella strategier - parat med allmänna förvaltningen know-how och personliga färdigheter. Många praktiska innehåll som ska täckas för att ge å ena vetenskapligt sunda analyser och koncept, å andra sidan för att lösa praktiska problem på ett effektivt. Sjukvårdsmarknaden med dess specifika ineffektivitet och kostnader, distribution och kvalitetsproblem kommer att beaktas fullt ut i undersökningen. Tillämpas konsekvent orientering således ges för varje ämne.

Practice relevanta tekniska frågor är:

  • Nya institutionell ekonomi och strategisk styrning
  • Supply management att bedöma framtida styrvägar begrepp och metoder för vård
  • Frågeställningar om finansiering och leverans för att identifiera möjligheter till förbättringar i hälso- och sjukvårdssystemet och att inleda lämpliga förändringar
  • Kostnads-nyttoanalyser inom vården, till exempel. Som hälsoekonomisk utvärdering och metoder för mätning av livskvalitet

Om du siktar högre, då Master Hälsoekonomi (MA) är det logiska valet för kandidatexamen Hälsoekonomi (BA) eller en jämförbar grad.

behörighet

För studiet av Masters Health Economics (M. A.) Du behöver bevis på avslutad kandidatexamen Health Economics (B. A.) eller ett liknande program. Sökande med andra kandidatexamen kan börja med en efterföljande examen (förberedande kurs) med studien. Följande förberedande kurser är tillgängliga för individuell prekvalificering tillgängliga: praktisk kunskap om hälso-industrin eller expertis för sjukvården.

Start: helst utförande: I slutet av kursen kommer du att förvärva internationellt erkänd examen Master of Arts i Department of Health Economics. Med denna examen du tilldelas för en ledande position inom sjukvården kvalificerade.

Studielängd

Regelbunden studieperioden är 24 månader eller 32 månader (120 hp).

provstudie

Genom att registrera på APOLLON Hochschule Du kan testa 4 veckor studerar gratis. Inom denna period, kan du logga in när som helst återkalla. då inga kostnader uppstår för dig.

ackreditering

Masterprogrammet Hälsoekonomi (MA) är av Internationella byrån för kvalitetssäkring och ackreditering av utbildningar och institutioner (FIBAA) certifierade.

Gratis förlängning

Upp till 50% av den valda studie-variant (12 eller 16 månader).

Program undervisas på:
Tysk

Se 4 fler kurser från Apollon Hochschule »

Denna kurs är Online
Startdatum
Öppen registrering
Duration
24 - 32 månader
Deltid
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Öppen registrering
Slutdatum
Sista anmälningsdag

Öppen registrering

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum