Läs den officiella beskrivningen

Distansutbildning Master of Health Economics (Mahe) är speciellt utformad för att ge icke-industrin akademiker praktiskt relevant kunskap om sjukvården. Detta gör det möjligt att köpa en nachgefragtes profil med omorienteringen till tillväxtsektor Hälsa framgångsrikt genomförande. Kombinerat med din tidigare arbetserfarenhet du förvärva ytterligare grad, vilket anses i internationella kretsar hög. Den kompletterar befintliga kvalifikationer för hälsoekonomi, företagsledning, kommunikation, organisatoriska och juridiska kunskaper. Så öppnar nya karriärvägar, som välutbildade akademiker behövs i framtidssäker sjukvården.

Akademiker av alla slag få en Master of Health Economics (Mahe) den nyckelkompetens för att överbrygga klyftan till de ledande positioner inom sjukvården.

 • Consulting tekniker för samråd ekonomiska frågor
 • Omfattande Ledarskap för kontroll av vårdinrättningar / projekt som. B.
  • professionella kommunikationstekniker
  • Kvalitet och processledning
  • tvärvetenskapliga strategier för problemlösning
 • Att forska ekonomisk förvaltning och kontrollerande, retorik senaste rönen från forskning och vetenskap samt att presentera dem naturligt

studie innehåll

The Master of Health Economics (Mahe) hjälper dig att få de kunskaper som krävs för att förstå de viktigaste strukturer, mekanismer och politiska innovationer inom branschen. Den teoretiska kursinnehåll kommer att vara nära kombineras med vanliga fall uppgifter med praktiken. De lär sig att typiska problemsituationer sjukvårdsinrättningar, hur marknaden fungerar, vilka aktörer måste beaktas och vilka instrument du kan vara aktiv och kreativ. Med den utvecklade hälsapractitioners läroplan Apollon Universitetet erbjuder alla bransch avlägsna studenter en stark grund för en karriär förändring. Tack vare de valfria du sätter rätt där prioriteringar där du bäst kan bidra dina tidigare kunskaper och styrkor på sjukvårdsmarknaden.

Tekniskt finns för de flesta industrirelevant innehåll i centrum:

 • Hälsa ekonomiska inbördes sambanden
 • Consulting och IT Management
 • Ekonomi och Controlling
 • Struktur expertis inom hälso- och sjukvården och
 • Folkhälso kunskap
 • Tillämpad Hälso- och sjukvårdsforskning

Även mjuka färdigheter spelar en viktig roll. Med denna mix du bygga på dina kunskaper på en akademisk nivå till en profil, vilket är välkommet i fördelningen av ledningsfunktioner i framtiden starka sjukvårdsmarknaden.

behörighet

För att få Master of Health Economics (Mahe), du går igenom en forskarutbildning studier. Du måste examen i Tyskland kandidatexamen eller en examen i en traditionell, enstegs grad (Magister, Diplom, första statliga examen i juridik eller lärarexamen, examen i medicin), och att åtminstone 2 års yrkeserfarenhet. Speciellt för akademiker från andra yrken, Master of Health Economics erbjuder (Mahe) till ett skräddarsytt utbildnings tillgång till den växande sjukvårdsmarknaden.

baslinje

helst

Gradering

De förvärvar den internationellt erkända Master of Health Economics (Mahe) vid Institutionen för hälsoekonomi.

Studielängd

Regelbunden studieperioden är 24 månader eller 32 månader (120 hp).

provstudie

Genom att registrera på APOLLON Hochschule Du kan testa 4 veckor studerar gratis. Inom denna period, kan du logga in när som helst återkalla. då inga kostnader uppstår för dig.

ackreditering

Masterprogrammet Hälsoekonomi (Mahe) är certifierad av den internationella byrån för kvalitetssäkring och ackreditering av utbildningar och institutioner (FIBAA).

Gratis förlängning

Upp till 50% av den valda studie-variant (12 eller 16 månader).

Program undervisas på:
Tysk

Se 4 fler kurser från Apollon Hochschule »

Denna kurs är Online
Startdatum
Öppen registrering
Duration
24 - 32 månader
Deltid
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Öppen registrering
Slutdatum
Sista anmälningsdag

Öppen registrering

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum