Magisterexamen i urban design, arkitektoniska och rörlighet utrymmen

Allmänt

Programbeskrivning

portfolio10_0

Förvärvar kunskap om design utrymme från en tvär perspektiv

Programmet riktar sig till utveckla ledaregenskaper och utformning av stadsrum. Programmet lägger särskild tonvikt på hållbarhet och bygga en tvär vision att uppnå global kunskap om den byggda ecologizante.

Ur en planskild perspektiv som innebär att lära sig olika skalor, är programmet riktar sig till proffs som är specifikt involverade i processen för att skapa offentliga platser och stadsområden.

Detta är den första Masters innehåller fördjupade studier kopplade till Sciences komplexitet. Sciences som främjar ett nytt sätt att närma sig verkligheten och ger oss nya verktyg för att designa städer.

Mycket av innehållet i programmet syftar till utvecklingen av urbana formen och de komplexa sociala, ekonomiska och tekniska processer i sin okuvliga dynamisk form och kontinuerligt omforma våra städer.

Projektutveckling är en viktig del i Masters, eftersom denna process hela förvärvad kunskap syntetiseras. I denna mening, kommer eleverna att utveckla sin förmåga att analysera komplexa sammanhang, sätta upp mål och utveckla strategier för utveckling av frisk och hög livskvalitet och varierande utrymmen.

Idag, mer än någonsin, är Urban Space Design en kollektiv uppgift, så att varje designer bör känna den breda tvärvetenskapliga sammanhang där projektet utvecklas. I denna mening är viktigt bra organisation och projektledning.

Syften

De viktigaste målen för detta program är:

 • Förvärva kunskap om design utrymme konstruerad av en transdisciplinar perspektiv; dvs från en ansluten perspektiv kunna rekonstruera en översikt att övervinna fragmenteringen av kunskap om vår moderna hyper specialiserade samhälle.
 • Läs mer om de senaste framstegen inom design från ecologizante tillvägagångssätt utbud av komplexitetsteori.
 • Förstå stadsrummet som en process, som handlar om att utveckla mönster som bortom planeringen strategiskt tänkande råder.
 • Och ge de teoretiska verktyg som behövs för att utveckla och genomföra en god praxis projekt.
 • Vet strategier och grunderna för de ledande internationella projekt under de senaste åren.
 • Ge kunskap och know-how genom att studera och utföra övningar som tillåter eleverna att konsolidera och genomföra kunskaper.
 • Utveckla kritiskt tänkande elever genom att tillhandahålla konceptuella verktyg som tillåter dem att ge sig själva och bli självkritisk och själv reflexiv designer.
 • Att känna de nya modellerna för förvaltning och projektorganisation specifikt kopplat till detta globala nödsamtal nätverkssamhället.
portfolio15

Läroplan

Master of Urban Design, Architectural Spaces och rörlighet är strukturerad från följande ämnesområden är integrerade i en cross-projekt utvecklats under 10 ämnen:

A Theory of bygg

Proyectuales bygga argument och ställa upp mål från en tvär positionering. Detta innebär att förstå design från ett flerdimensionellt perspektiv (sociala, ekonomiska, kulturella, miljömässiga, ...) Genom komplexitetsteori försöka bygga en komplex design look inbyggda utrymme och offentliggöra de vetenskapliga studier de gör det möjligt för oss att utveckla konstruktioner anpassade till våra behov.

Urban Analys och representations Techniques

Den historiska, ekonomisk och social analys av stadsrummet är en viktig förutsättning för att möta varje bra projekt. Vi känner till verktyg för urban analys och system mer relevant och effektiv representation.

Noder och anslutningar: gatan och torget

Formen av stadsrummet är möjligheten av dess funktionella strukturen. Utvecklingen i deras specifika topografiska, hydrologiska, miljömässiga, ekonomiska och sociala aspekter är inblandade. Gatan och torget är ett paradigm för urbana offentliga rummet. Vi analyserar uppsättningen konsekvenser som måste beaktas i sin design.

Parker och lekplatser

Om parker är lungorna i en stad lekplatser är dess framtida löfte. Barn har också rätt till staden. Ur ett ekologiskt perspektiv kommer vi att studera sätt att göra städerna mer grönt, friskt och gemytlig.

Postindustriella utrymmen och Havs

I postfordistiska eran många av de utrymmen i produktionen av industristad har blivit föråldrade och övergivna. Dessa utrymmen har blivit stora möjligheter för regenerering av staden. Nära vattnet är ofta ett särskilt fall av denna dynamiska. Analys av internationella projekt har blivit ganska det som tidigare var inte platser.

Design och konstruktion av Urban Elements

Designen har att göra med kroppen och känslig, eftersom genom vårt arbete, designers föreslå ett sätt att "touch" världen. Vi känner till material, design och konstruktionsproblem och olika tillverkningssystem för utveckling av vårt projekt i detalj.

Intelligens och Effektivitet: paradigm för Smart City

För att uppnå en effektiv design, städernas behov ses strategiskt och ur ett perspektiv (eko) logiskt. Ny teknik som Big data och processer möjliggör monitorizajes aktiv reglering av staden (digitala städer). Denna revolution har bara börjat ...

Rörlighet och tillgänglighet

Stadsrummet är en sannolikhets nätverk av inbördes relationer. Utvecklingen av transportmedel att alla urbana projekt bör ta hänsyn till de problem med rörlighet som genereras i detta nätverk (tillgänglighet, riskförebyggande, interaktion fordons fotgängare). Hur kan vi integrera moderna passiva system och aktiva styrsystem (Smart City och Big Data) i utformningen av vårt projekt?

Elasticitet och hållbarhet

För några år hållbarhet har blivit en viktig del i utformningen av stadsrummet. Parallellt, är motståndskraften förmågan att motstå och övervinna katastrofer och miljöstörningar. Som biologi lär oss varje god design måste vara adaptiv (och förhoppningsvis intelligent) och därför måste ta hänsyn till problemet med osäkerhet.

bygga prognoser

Urban utrymmet inte ensam ansvarig för en person, är ett kollektivt projekt som bör sträva efter att bygga mer inkluderande städer. I nätverkssamhället allt de vinner mer mark den nya decentraliserade besluts planering Peer to Peer (P2P) system.

Final mästerverk

Tutorizada beredning av en slutlig examensarbete där studenten måste syntetisera kunskaper i tidigare undervisat olika ämnen. Temat för projektet kommer att vara olika i varje upplaga av Master och kommer att bestå av att utarbeta ett omfattande projekt med en fördefinierad tema. Studenten måste visa att man har förvärvat en fungerande metod för att utveckla projektet i alla dess faser.

Läroplanen är uppdelad i fyra moduler.
De material som ingår i läroplanen fördelar sig enligt följande:

ÄMNEN ECTS
A Theory of bygg 5
Urban Analys och representations Techniques 5
Noder och kontakter: Street och Plaza 5
Parker och lekplatser 5
Postindustriella utrymmen och Havs 5
Design och konstruktion av Urban Elements 5
Intelligens och effektivitet: paradigm för Smart City 5
Rörlighet och tillgänglighet 5
Elasticitet och hållbarhet 5
bygga prognoser 5
Final mästerverk 10
TOTALT hp 60

Krav

Rekommenderad profil

Denna Master vänder sig till personer som har följande profil:

 • arkitekter
<li>  landskapsarkitekter</li>
<li>  Utexaminerade i design</li>
<li>  byggnadsingenj&ouml;rer</li>
<li>  Fine Arts akademiker</li>

I de fall där studenten visar tidigare högskolestudier till ett förfarande för godkännande av högskoleexamen, kommer Akademiska kommittén utvärdera kandidatens CV och portfölj och avslutade läroplanen, som måste upprätthålla en rimlig likvärdighet med befintliga studier examen samma område.

Examen

Människor som passerar utvärderingsprogrammet kommer att få en dubbel examen: Course at ESdesign - Superior School of Design Barcelona Course på den internationella universitetet i Valencia, som kredit dem som professionella i specialitet studerade.

Karriärmöjligheter

Studenter som läser denna Master kan utveckla sin karriär inom följande områden:

 • designstudier
<li>  arkitekturstudier</li>
<li>  studier Urbansismo</li>
<li>  engineering</li> 
<li>  Offentliga och privata f&ouml;retag med anknytning till planering och Urban Mobility</li>

Senast uppdaterad juni 2017

Om skolan

Conoce la Escuela Superior de Diseño de Barcelona Formamos a profesionales para convertirles en motor del cambio que les permita la trasformación del entorno y la generación de nuevos espacios, desarr ... Läs mer

Conoce la Escuela Superior de Diseño de Barcelona Formamos a profesionales para convertirles en motor del cambio que les permita la trasformación del entorno y la generación de nuevos espacios, desarrollando la creatividad y la innovación. Läs mindre