Populära nätbaserade masterprogram

En nätbaserad masterexamen är en avancerad examen man kan ta efter en kandidatexamen och som förser studenter med djupgående kunskap i ett specifikt ämnesområde. Ett nätbaserat masterprogram har de samma fördelarna som ett vanligt masterprogram har, inklusive mängden olika ämnen som erbjuds, plus extra flexibilitet och besparingar.

Med allt från företagsverksamhet till biologi och energi till teknik finns det helt säkert ett masterprogram som passar dig - oavsett vad du studerar. Humaniora, naturvetenskap, juridik och yrkesstudier är bara några av de kategorier man hittar bland nätbaserade masterprogram, med hundratals program och fördjupningsområden.

Mängden olika masterprogram kan vara överväldigande, men inte låt det stoppa dig! Börja söka genom att se igenom de mest populära masterprogrammen nedan.

Nya nätbaserade masterprogram

San Jose State University - School of Information

Magisterexamen i informatik

Januari 16, 2019
Masterprogrammet i informatik på San José State University School of Information förbereder studenter för spännande karriärer som fokuserar på att analysera och hantera data och göra datan säker och användbar för användare inom ett visst område, som hälsa eller sport.

Management Center Innsbruck

MSc Management

Januari 6, 2019
Den tvååriga Executive Master's Degree in Management

Steinbeis School Of International Business And Entrepreneurship (SIBE)

MA i Allmän Management - Online

December 24, 2018
Online-mästaren presenterar en unik möjlighet för kandidater att driva utvecklingen av sina kompetenser i kombination med applikationsbaserad forskning. Programmet skiljer sig avsevärt från andra onlineprogram i interaktion genom intensiv kontakt och samtal mellan studenter och lärare.

Universitet i Sverige

Ändra plats

Nätbaserade masterexamina

Om du är klar med din kandidatexamen och funderar på att fortsätta dina studier inom ett visst akademiskt ämne kan en nätbaserad masterexamen vara just precis vad du letar efter. Dagens nätbaserade masterprogram erbjuder alla fördelar som traditionella masterprogram har, men i ett praktiskt nätbaserat format. Detta är bara en av anledningarna till att så många studenter väljer att studera på avancerad nivå på internet.

Populära nätbaserade masterprogram inkluderar masterprogram i humaniora (M.A.), masterprogram i naturvetenskap (M.S. och MSc) och Master of Business Administration (MBA). Även om dessa kan skilja sig åt i fråga om ämnesområdet som studeras erbjuder de alla en väg till avancerad kunskap tillsammans med definitiv fördel när man sedan ska söka jobb på dagens konkurrensutsatta arbetsmarknad.

Vilka är fördelarna med att ta en masterexamen på internet?

En masterexamen är en investering i din framtid. Inte nog med att de ger en möjlighet att få kompetens inom ditt valda ämnesområde, de ger dig också en rad andra fördelar utöver dem man får med en kandidatexamen. En masterexamen är en säker vinnare när det gäller både att säkra sig ett jobb och att säkra sig ett jobb man faktiskt är nöjd med, förutom att man också får högre lön och mer intressanta arbeten.

Moderna nätbaserade masterprogram växte fram som ett svar på de begränsningar ett traditionellt masterprogram har. Studenter som går på nätbaserade masterprogram har en mängd ytterligare fördelar som gör att de kan optimera sina studier. För det första sätter nätbaserade masterprogram inga geografiska gränser. Oavsett var du bor kan du hitta ett nätbaserat masterprogram inom ditt ämnesområde. Inte bara det, men många nätbaserade program är också billigare än traditionella program. Lägre terminsavgifter, inga pendlingskostnader och mindre behov för dyra läroböcker gör att det sammanlagt blir en mycket mer tillgänglig utbildning.

Dessa nätbaserade masterprogram erbjuder också en otrolig flexibilitet. I stället för att planera sitt schema runt stela kursutbud vid en rigid institution kan studenter som studerar på nätet studera när det bäst passar deras egna behov. Det gör det lättare att skapa en balans mellan skola, arbete och familjeliv. Och sist men inte minst: om du är ute efter att förbättra dina tekniska kunskaper finns det inget bättre sätt att göra det än via ett nätbaserat program. Dessa färdigheter kan du sedan ta med dig till arbetsplatsen och därmed öka ditt värde som arbetssökande.

Vad studerar man på ett nätbaserat masterprogram?

Alternativen är nästan oändliga! Studenter på nätbaserade studieprogram studerar verkligen allt möjligt, bland annat ekonomi och administration; konst; energi; humaniora och samhällsvetenskap; naturvetenskap; lagar och förordningar; ingenjörskonst och teknologi; biologi och livsvetenskap; och yrkesstudier.

Inom varje kategori kan studenterna vidare välja från en mängd olika inriktningar för att utöka sina kunskaper, få kritisk erfarenhet, och senare ta fördel av bättre karriärmöjligheter.

Vilken typ av karriärförbättring kan du räkna med om du tar en nätbaserad masterexamen?

Forskning från USA visar att masterexamina är vanligare nu än någonsin tidigare. I själva verket har antalet amerikaner med masterexamina ökat med otroliga 43 procent sedan 2002, och majoriteten av nya studenter räknar nu med att gå vidare till en masterexamen.

Denna trend är dock långt från isolerad till USA. Studenter från hela världen väljer att gå masterprogram, och nätbaserade program är en av orsakerna till detta.

Om vill skilja dig från massorna med kvalificerade kandidater vid framtida jobbsökande är en nätbaserad masterexamen ett ovärderligt sätt att göra detta på - både för nya studenter och för dem som redan är i arbete. När dagens arbetsgivare går igenom kandidater är en nätbaserad masterexamen något som kan hjälpa just din ansökan att hamna i "Går vidare"-högen. De som har en masterexamen tjänar inte bara mer pengar, de har också säkrare jobb och mer tillfredsställande arbetsmöjligheter.

Hur mycket kostar ett nätbaserat masterprogram?

Hur mycket ett sådant studieprogram kostar varierar från lärosäte till lärosäte. När du går igenom kostnaderna är det viktigt att tänka på andra säker än bara terminsavgiften. Glöm inte att räkna med de pengar du sparar på allt från pendlingskostnader till läroböcker. Dessutom gör flexibiliteten man får med nätbaserade studieprogram det enklare än någonsin för studenter att arbeta och studera samtidigt, vilket sänker sannolikheten för att behöva ta upp stora lån för att betala för sin utbildning.

Varför bör man söka till ett nätbaserat masterprogram?

Det finns lika många orsaker till att studera på nätbaserade masterprogram som det finns tillgängliga nätbaserade masterprogram. Oavsett vilket ämnesområde du studerar är både masterexamen inom humaniora och samhällskunskap (MA) och masterexamen inom teknik och naturvetenskap (MS) vår tids kandidatexamen för kräsna arbetsgivare. En nätbaserad masterexamen visar inte bara att man kan ta initiativ, det är också ett dokument som bekräftar kompetens utöver det grundläggande.

Men samtidigt som det att få ett bra jobb är viktigt erbjuder nätbaserade masterexamina också möjlighet för något annat: en känsla av att ha uträttat något som varar hela livet. Oavsett om du just har blivit färdig med din kandidatexamen och ser efter något specifikt, eller om du redan är en del av yrkeslivet och vill skaffa bättre framtidsutsikter kan en nätbaserad masterexamen hjälpa dig att nå dina personliga och professionella mål.