Med det här innovativa onlineprogrammet kan du studera för doktorsexamen på ett av världens mest prestigefyllda universitet, i en takt som passar dig och passar ditt pågående arbete och dina personliga engagemang. Vi samlar världsledare inom filosofi, vetenskap och teologi för att ge dig en grundlig grund för relationen mellan vetenskap och religion.

Detta inkluderar:

 • nyckelvetenskaplig utveckling inom områden som kvantmekanik,
 • evolutionär biologi och neurovetenskap; grundläggande teologiska problem, såsom skapande, ondska och själen; och de filosofiska analysverktygen behövde för att förstå förhållandet mellan dem. Programmet är ett unikt tvärvetenskapligt samarbete mellan University of Edinburghs filosofiska institution och Divinity School.

Tack vare vår toppmoderna e-learningprogramvara och omfattande digitala resurser kan du få en världsklass akademisk kvalifikation utan kostnad för att flytta. Du kommer också att dra nytta av programmets flexibla struktur, vilket gör det möjligt för dig att balansera dina studier med arbets- och familjeåtaganden och utveckla ditt eget specialintresse enligt expertguiden för våra framstående akademiker.

Vårt program är unikt tvärvetenskapligt: ​​du kommer att undervisas i filosofi, vetenskap och teologi av världsledande forskare inom dessa tre områden, vilket ger både bredd och djup till din utbildning.

Du kommer att dra nytta av kunskapen vid universitetet i Edinburghs fakultet, samt kända gästföreläsare från hela världen.

 • Filosofins forskning vid Edinburgh rankas 2: a i Skottland och 7: e i Förenade kungariket i THE ranking enligt ämnet REF 2014.
 • Skolan av gudomlighet är 1: a i Skottland och 8 i Storbritannien för teologi och religionsstudier i 2014 Excellence Framework (REF) baserat på forskningens kvalitet och volym
 • Ett online-program med en flexibel struktur gör det möjligt för dig att balansera dina studier och utveckla dina egna specialintressen med hjälp av expertrådgivning från utsedd akademisk personal

Du kommer att få en solid grund i kärnämnena inom vetenskap och religion, samtidigt som du specialiserar dig på områden som du vill driva vidare på

Det finns fyra alternativ beroende på vad som passar dina behov, du kan välja mellan följande:

 • MSc antingen heltid (ett år) eller deltid (mellan två och sex år).
 • Diplom antingen heltid (9 månader) eller deltid (mellan två och fyra år).
 • Deltid på forskarutbildningen (mellan ett och två år).
 • En enskild kurs (en termin).

Varje kurs är värd 20 hp, och en MSc-avhandling är värd 60 hp. MSc, Diploma och Postgraduate Certificate innebär att du tar minst 20 och högst 60 poäng per termin. MSc är värd 180 hp, Diploma 120 hp, och doktorsexamen 60 hp.

Det finns två kärnkurser:

 • Filosofi, vetenskap och religion 1: Den fysiska världen
 • Filosofi, vetenskap och religion 2: Liv och själ

Alternativ kurser inkluderar:

 • Religionsfilosofi
 • Vetenskapsfilosofi
 • Vetenskap och Skrift
 • Vetenskaps- och religionshistoria

Dessutom kan eleverna ta alternativkurser från online-MSc i epistemologi, etik

 • epistemologi
 • Etik
 • Tankegrad och kognitiv vetenskap
 • Avancerad epistemologi
 • Avancerad etik
 • Avancerad filosofi för mening och kognitiv vetenskap

Studenter som tar hela MSc kommer också att skriva en avhandling (8 000 till 10 000 ord) om en forskningsämne under nära övervakning av fakultetsundervisning på programmet.

Strukturen säkerställer att du får en solid grund i kärnämnena inom vetenskap och religion, samtidigt som du kan specialisera dig på de områden du vill fortsätta på djupare.

Programmet lärs genom en kombination av korta videoföreläsningar, webbdiskussionsforum, videokonferenser och online-övningar, med regelbunden samverkan med lärare och med andra studenter.

Förutom videoföreläsningar från vår fakultet har du tillgång till seminarier från kända gästlärare från hela världen.

Varje kurs omfattar ett 2,500 ord bedömt uppsats; Andra former av bedömning, såsom bedömda diskussionsforum, frågesporter och korta diskussionshandlingar, kan också användas. Studenter som tar hela MSc kommer också att skriva en avhandling (8 000 till 10 000 ord) om en forskningsämne under nära övervakning av fakultetsundervisning på programmet.

Du kommer att stödjas i ditt arbete av fakultetsmedlemmar och av dedikerade lärarassistenter. Vårt team av lärande tekniker hjälper dig med alla tekniska frågor.

Du kan få tillgång till alla inlärningsfaciliteter du behöver via vår online-läromiljö som heter "Learn", och University of Edinburghs studentportal "MyEd". Genom dessa har du tillgång till videoföreläsningar, diskussionsforum, videokonferenser och elektroniska böcker och tidskrifter i Edinburghs omfattande online-bibliotek.

Detta program ger dig en rad kunskaper och färdigheter för att förbereda dig för olika karriärvägar

MSc / PgDip / PgCert i filosofi, vetenskap och religion har utformats för att:

Ge eleverna en verklig förståelse för nyckelområdena i det nuvarande vetenskapliga religionsgränssnittet - inklusive kosmologi, evolution och neurovetenskap - och förmågan att engagera sig med dessa områden filosofiskt.

 • Utveckla starka analytiska färdigheter och filosofiska anseende.
 • Utveckla förmågan att engagera sig kritiskt med nyckeltextkällor i fältet.
 • Utveckla forsknings- och skrivförmåga.
 • Främja förmågan att engagera sig konstruktivt i tvärvetenskapliga samtal.

Programmet syftar till att förbereda studenter för doktorsarbete inom relevanta områden inom filosofi och / eller teologi. Kunskaperna om analytiskt och kreativt tänkande, tydligt skrivande och förmågan att hantera viktiga forskningsprojekt och engagera sig i konstruktiva konversationer över disciplinära och kulturella gränser är alla mycket eftertraktade av arbetsgivare inom ett brett spektrum av områden.

Program undervisas på:
Engelska
University of Edinburgh - School of Philosophy, Psychology & Language Sciences

Se 1 fler kurser från University of Edinburgh - School of Philosophy, Psychology & Language Sciences »

Senast uppdaterad October 10, 2018
Denna kurs är På campus
Startdatum
Sep 9, 2019
Duration
1 - 2 år
Deltid
Heltid
Pris
17,100 GBP
Deadline
Juli 31, 2019
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Sep 9, 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Juli 31, 2019

Sep 9, 2019

Location
Sista anmälningsdag
Juli 31, 2019
Slutdatum