MSc Covert Investigation and Specialist Intelligence

Allmänt

Programbeskrivning

Undersök rollen som hemlig utredning och specialinformation för att bekämpa allvarlig organiserad brottslighet, terrorism och samhällshot

Det innovativa programmet Covert Investigation and Specialist Intelligence utforskar viktiga teman som involverar hemliga och underrättelsefrågor inklusive effektivitet, värde, laglighet, risker och etik. Kursen innehåller ett bredare utbud av ämnen inklusive HUMINT-insamling, framkallande av intelligens, undersökande intervjumodeller, dolda tekniker, underlag för lagstiftning, övervakningsmekanismer, delning av information och analys på lokal, nationell och global nivå.

Kursen levereras av allmänt publicerade akademiker och av erfarna utövare i fältet och undersöker också de etiska och juridiska frågor som tas upp av dold aktivitet och intelligenssamling och placerar dem inom aktuell akademisk litteratur.

133053_person-sunglasses-dark-hat.jpg

Nyckelinformation

PGCert / PGDip / MSc Covert Investigation and Specialist Intelligence

Alla kurshandledare arbetar inom Liverpool Center for Advanced Policing Studies (LCAPS) vid Liverpool John Moores University. De tar med sig en mängd praktisk och akademisk erfarenhet och täcker forskningsämnen inklusive människohandel för att tillhandahålla narkotikahandel; internationell terrorism; allvarlig och organiserad brottslighet; underrättelseanalys och terrorism; och många har lång erfarenhet av brottsbekämpande roller.

progression

Studenter kan anmäla sig till:

  • PGCert (60 hp)
  • PGDip (120 hp)
  • MSc (180 hp)

Studenter som anmäler sig till PGCert / PGDip-nivån kan komma att anmäla sig i kommande år för att öka nivån på deras akademiska utmärkelsen

Varaktighet

  • 11 månader (PGCert)
  • 22 månader (PGDip)
  • 27 månader (MSc)

Strukturera

60 hp (PGCert), 120 hp (PGDip) eller 180 hp (MSc) moduler levererade online med tillhörande multimediaresurser, diskussionsforum, teamsamarbete och handledningssupport

Tilldelas av

Liverpool John Moores University

Detta är ett LJMU-program och kvalifikation, med anmälan och leverans administreras av Informa Connect. Kursen undervisas, utvärderas, kvalitetssäkras och tilldelas av Liverpool John Moores University

Idealisk för

  • De som försöker ingå i eller främja sina säkerhets- eller underrättelserelaterade karriärer i den offentliga och privata sektorn.
  • Professionals som redan är engagerade i säkerhets- och underrättelsefält som försöker förbättra sina kunskaper, kritiska tänkande och karriärmöjligheter genom att utföra ytterligare kvalifikationer.
  • Individer som vill arbeta inom underrättelsetjänster, utredningar och säkerhetsorienterade karriärer eller få marknadsföring i offentliga, privata eller internationella organisationer. Det är idealiskt för dem vars karriärplaner handlar om att hantera allvarlig organiserad brottslighet, terrorism och internationella säkerhetsfrågor och skulle dra nytta av en solid akademisk grund i fältet.
  • Studenter som försöker utveckla en djupare förståelse för de viktigaste aspekterna av intelligens och hemlig utredning och om den värld vi lever i.

Om Liverpool John Moores University

Liverpool Mechanics Institute grundades av människor med makt och inflytande som erkände de transformativa effekterna av utbildning och den inverkan som lärande och ambition kan ha på individer, samhällen och samhället. Det var den första sådan institution som grundades i England.

Denna lilla banbrytande rörelse följdes av upprättandet av Liverpool Institute and School of Art och Liverpool Nautical College, och 1900 öppnade Irene Mabel Marsh campus IM Marsh. Dessa organisationer lägger tillsammans grunden för Liverpool John Moores University, en institution som har vuxit och blommat och fortsätter att ge möjligheter för alla.

Idag, med ett livligt samhälle med 25 000 studenter från över 100 länder världen över, 2500 anställda och 250-graders kurser, är Liverpool John Moores University ett av de största, mest dynamiska och framtidsinriktade universiteten i Storbritannien.

Programmet Security Studies levereras av Liverpool Center for Advanced Policing Studies vid Liverpool John Moores University. Universitetet kombinerar professionellt erkända kvalifikationer med innovativa och socialt inriktade kurser. Centrumet har ett enastående rykte för forskning, med akademisk personal som regelbundet bidrar till branschtidskrifter, rådgivande grupper, regeringspolitik, samt att regelbundet offentlig exponering genom press och sända media.

Om Liverpool Center for Advanced Policing Studies

Grundat 2015, Liverpool Center for Advanced Policing Studies (LCAPS) har en mängd professionell, praktisk och akademisk erfarenhet. LCAPS använder denna erfarenhet för att bedriva forskning och tillhandahålla utbildning inom områdena polisarbete, brottsförebyggande och allierade säkerhetsyrken.

Liverpool Center for Advanced Policing Studies samlar forskningsaktiv personal från hela universitetet.

LCAPS: s tvärvetenskapliga utbildningsportfölj utrustar studenter och utövare med de färdigheter de behöver för att svara på de komplexa kraven från samtida polisarbete.

Liverpool Center for Advanced Policing Studies 'portfölj av utbildade examina expanderar och LCAPS kommer snart att erbjuda en av de mest omfattande portföljerna för akademiska polisprogram.

avgifter

MSc £ 7995
Examensarbete £ 5995
Examensbevis £ 3495
Anmälningsavgift £ 400
Senast uppdaterad Apr. 2020

Om skolan

Informa is a leading international events, intelligence and scholarly research group.

Informa is a leading international events, intelligence and scholarly research group. Läs mindre