MA i kreativ skrivning

Allmänt

Programbeskrivning

Utnyttja kraften i språket och utveckla din distinkta röst som författare.

Kursinnehåll

 • Nästa startdatum: 27 januari 2020
 • Ansökningsfrist: 20 januari 2020
 • Varaktighet: två år (deltid)
 • Format: online, med valfria händelser till ansikte
 • Totala avgifter för den tvååriga kursen: 9 400 £

Ingångskrav

 • Minst 2,2 kandidatexamen eller internationellt motsvarande. Sökande som inte uppfyller detta krav kan fortfarande övervägas men kommer att behöva presentera exempel på relevant publicerat arbete med sin ansökan.
 • Ett kreativt skrivprov (fiktion eller icke-fiktion) på upp till 3 000 ord.
 • En IELTS 6.0-poäng (med minst 5,5 i varje färdighet) om ditt första språk inte är engelska (eller andra kvalifikationer i engelska som accepteras av University of Hull).
 • Två referenser, varav den ena måste vara en akademisk referens, och den andra kan vara en arbetsreferens.

Varför denna MA?

Det var Hull där Philip Larkin bodde och arbetade på universitetets Brynmor Jones-bibliotek i 30 år och skrev mest av sitt bästa arbete. En sjöfartsstad som anslöt sig utåt och förde några av de exotiska tillbaka till norra England.

Genom att ansluta sig till Hulls globala uppfattning beskriver MA-professorn och den färdiga författaren Martin Goodman universitetets MA Creative Writing som en inspirerande och kollegial miljö för onlinestudenter som vill utveckla sin distinkta röst som författare.

Lärt av akademiker som publiceras författare, kommer du att utöka din läsning av litteratur, navigera litterära kretsar och kritisera dina kamrater.

Det finns också möjlighet att delta ansikte-till-ansikte-evenemang, när du söker offentligt erkännande och blir en värderad, aktiv medlem i en livlig internationell skrivande gemenskap.

Vad du lär

Förvandla din passion för läsning till förmågan att producera prosa som är värda offentligt erkännande. Oavsett vilken genre du föredrar, oavsett om det är litterär skönlitteratur, facklitteratur eller liknande fantasi, mysterium eller romantik - kommer du att ha möjlighet att finslipa dina skrivfärdigheter och upptäcka de tekniker som skribenters författare har använt till en betydande effekt.

 • Tryck dina kreativa gränser och ge form till en stark och original kreativ röst.
 • Utöka din kunskap om den litterära kanonen och förvärva konsten att läsa som litterär författare.
 • Få en fördjupad kunskap om struktur som hjälper dig mot en djupare förståelse av din skrivprocess.
 • Bli bekant med en rad textelement som användning av dialog, synvinkel, perspektiv och sensoriska detaljer och tillämpa lärda tekniker på din önskade skrivgenre.
 • Ta din plats inom det internationella skrivarsamhället. Kritisera andras arbete och skapa synen på publicerade författare som kollegor som du kan lära dig.
 • Utveckla din praxis som författare, förstå redigerings- och omarbetningsprocessen som krävs för att producera prosa av en publicerbar standard.

Kursmoduler

Denna magisterexamen låter dig utveckla ditt förtroende och hantverk som författare i en stödjande, kreativ miljö.

Du studerar följande obligatoriska moduler.

Writers Craft (30 hp)

Eftersom skrivande tar eld i läsarnas sinne kommer du i denna modul att undersöka ett brett spektrum av litterära verk. Fokuserar främst på textuella element inklusive; meningslängd och flöde, perspektiv, val av spänd tid kommer du att utveckla en förståelse för hur författare uppnår sina effekter. Presenterad med avsnitt av exemplifierande skrivande, kommer du att gå från dina egna viscerala svar (t.ex. spänning, intriger, rädsla) för att spåra hur författaren distribuerar element av hantverk för att utlösa önskade känslor och atmosfär.

Skriva novellen (30 hp)

Korta historier gör det möjligt för framväxande författare att komplettera berättelser och skapa ett rykte genom publicerade verk innan de tar upp en längre form av en roman. I den här modulen kommer du inte bara att utveckla en uppskattning av noveller från en rad internationella författare, utan du kommer också att ta novellformen och göra den till din egen. Observera att den här modulen också kommer att täcka två undergenrer inom formuläret; mikro-fiktion och flash-fiktion.

Skrivande från livet (30 hp)

Den här modulen kommer att introducera dig för ett brett spektrum av sakprosa med särskilt fokus på reseskrivning, uppsatsen, memoarer, naturskrivning och sannbrott. Du kommer att producera din portfölj av arbete medan du utövar en rad berättelser nonfiction former i en stödjande, peer-driven miljö.

Att skriva romanen (30 hp)

Vad handlar det om ett öppningskapitel i en roman som gör det praktiskt taget omöjligt att lägga ner den? Under hela denna modul kommer du att förbättra dina nya skrivfärdigheter. Kritiken på ditt författande i en workshop-inställning hjälper dig att utveckla en stor medvetenhet om berättelse och berättelse tillsammans med en djup förståelse av arketyper som en väsentlig del av berättelsen. När du utvecklar plot och struktur kommer du att använda redigerings- och omarbetningstekniker för att producera arbete du är stolt över att publicera.

Writers Portfolio (60 poäng)

Kreativt skrivande är en givande process som kräver enorm personlig disciplin. I den här modulen får du vägledning om hur du strukturerar din skrivpraxis i detta avseende. Din prosaportefølje (upp till 16 000 ord) representerar kulminationen på ditt MA Creative Writing-program. Här demonstrerar du din originalitet av idéer, grepp om teknik och hantverk, presenterar en unik och fullbordad kropp av arbete till en publicerbar eller nära publicerbar standard.

Hur du är bedömd

Alla bedömningar för kursen är baserade på kurser och skickas in online. Ditt resultat på kursen kommer att utvärderas genom en rad metoder inklusive:

 • Praktiskt arbete, inklusive gruppprojekt och diskussionsforum;
 • Skriftligt arbete, inklusive fallstudier, rapporter och uppsatser.

Du kommer också att få handledare och kamrat-feedback för att hjälpa dig förbättra ditt arbete.

Karriärmöjligheter

Genom att studera den här kursen får du värdefulla överförbara färdigheter som är efterfrågade i de kreativa branscherna och därefter.

MA-kandidater inom kreativt skrivande går ofta in i framgångsrika karriärer inom ett brett spektrum av branscher, till exempel:

 • Professionell skrivning / författarskap
 • Marknadsföring och PR
 • Arv och turism
 • Journalism och sändningar
 • Museum curating
 • Banking
 • Utbildning
Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Looking for the inspiration and challenge to succeed in your degree? The University of Hull Online is the perfect choice. You get the teaching excellence and career-enhancing opportunities for which w ... Läs mer

Looking for the inspiration and challenge to succeed in your degree? The University of Hull Online is the perfect choice. You get the teaching excellence and career-enhancing opportunities for which we're renowned. Plus the flexibility of studying online. Läs mindre