Kursinnehåll

Som kvalificerad lekterapeut kommer du redan att vara medveten om vikten av självuttryck och kreativa medier i terapi. Oavsett om du strävar efter en kampanj inom ditt nuvarande område eller vill utforska ett visst spelterapiämne, kommer denna MA att förbättra dina befintliga terapikunskaper genom forskning, så att du ytterligare kan förbättra livet för utsatta barn.

Du kommer att studera de senaste teorierna i den här nya sektorn, utforska övergången från traditionella terapimetoder till modernare tekniker som rörelse, andning och sensoriska aktiviteter.

I början av din kurs kommer du att använda din erfarenhet för att välja ditt område av specialistforskning och utveckla ett förslag till praktikbaserad lektrafikforskning som kommer att ligga till grund för din uppsats.

Levereras av Akademin för lek och barnpsykoterapi (APAC) och valideras av universitetet som en del av ett samarbetspartnerskap, kommer du att genomföra kursen online, så att du kan passa din studie kring dina personliga och professionella åtaganden.

Observera att alla ansökningar och frågor till denna kurs kommer att behandlas av APAC, och startdatumen kan variera beroende på din studieplats.

Kursfördelar

Vi levererar vår kurs i samarbete med Akademin för lek och barnpsykoterapi (APAC), så att du studerar de senaste teorierna inom den här nya sektorn, inklusive vikten av neurobiologi för att förbättra effekterna av lekterapi för traumatiserade barn. När du avslutar kursen kommer du att ha en erkänd ackreditering.

Vi har också starka kontakter med Play Therapy UK (PTUK) och Play Therapy International (PTI), de ledande innovatörerna inom branschen, erbjuder dig expertkarriärrådgivning och en mängd kunskaper.

Vår flexibla online-kurs ger dig möjlighet att arbeta i din egen takt, så att du kan passa din studie kring dina personliga åtaganden. Du kommer att ha tillgång till en rad träningspassar som drivs av APAC på arenor i hela Storbritannien, tillsammans med support från våra engagerade lärare och möjlighet att debattera och dela med dig av dina erfarenheter i våra virtuella föreläsningsrum och chattrum. Du kommer att kunna gå med i forum där du kan posta dina tankar och lära av dina handledare och medstudenter.

Ingångskrav

Sökande bör ha genomfört PG Certificate Therapeutic Play Färdigheter och PG Diploma Play Therapy vid Leeds Beckett University , eller ha en motsvarande kvalifikation.

IELTS:

IELTS 6.0 med inga färdigheter under 5,5 eller motsvarande kvalifikation. Universitetet ger utmärkt stöd till alla sökande som kan bli skyldiga att genomföra ytterligare engelska språkkurser.

MATURE APPLICANTS

Vårt universitet välkomnar ansökningar från mogna sökande som visar akademisk potential. Vi brukar kräva några bevis på den senaste akademiska studien, till exempel slutförandet av en tillträde, men ny relevant arbetslivserfarenhet kan också övervägas. Observera att för vissa av våra professionella kurser måste alla sökande uppfylla de angivna behörighetskriterierna och i dessa fall kan arbetslivserfarenhet inte övervägas i stället.

Om du vill ansöka via den här rutten bör du se vår universitetserkännande av prior learning-politik.

Observera att alla sökande till vårt universitet är skyldiga att uppfylla vårt standard engelska krav på GCSE-betyg C eller motsvarande, varianter av detta kommer att anges på de individuella kurskraven.

Jobbmöjligheter

Efter avslutad kurs kommer du att vara väl rustad att sträva efter en kampanj på ditt område, utvecklas till en forskningsroll eller gå in i akademiskt arbete. Du kan också fortsätta att ta de kurser du behöver bli en PTUK-certifierad tränare och hjälpa framtida leksterapeuter att börja sin karriär inom detta allt viktigare område.

  • Spela terapeut
  • Barnpsykolog
  • Gemenskapsarbetare

Karriärrådgivning

Vårt dedikerade jobb och karriärteam erbjuder expertråd och en mängd resurser som hjälper dig att välja och få anställning. Oavsett om du är i ditt första eller sista år kan du prata med personal från vår karriärkontor som kan ge dig råd från att skriva ett CV för att söka jobb.

moduler

moduler

Utveckla en praxisbaserad spelterapiforskning

Utveckla din förståelse för vad som verkar vara "normalt" eller ett "taget för givet" antagande och undersöka paradigmskiftet som har uppstått i psykosocial och terapeutisk forskning där det traditionellt varit en skillnad mellan forskning och praktik.

Forskningsavhandling för övningsbaserad lekterapi

Du kommer att stödjas för att planera och hantera den forskning som krävs för att genomföra den plan som utvecklats i din tidigare modul för att producera en avhandling av yrkesrelevans och ha lämplig akademisk rigor.

Faciliteter

Bibliotek

Vårt bibliotek är öppet 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan, varje dag på året, vilket ger dig tillgång till specialböcker och tidskrifter, inlärningsutrymmen, datorer, multimediamöjligheter och uthyrning av mediautrustning. Tiotusentals av våra biblioteks digitala resurser, inklusive e-böcker, ejournals och databaser, kan nås online på en tid och plats för att passa dig.

Clinical Skills Suite

Paketet på 1 miljon dollar har utformats för att möta en rad hälsovårdspersoners behov av inlärning, med specialutrustning i specialbyggda rum, vilket gör att olika sessioner kan utföras i en lämplig och säker miljö.

Gym och sportanläggningar

Att hålla passformen är lätt vid Leeds Beckett - våra fitness-sviter är lätta att komma till, utrustade med all den senaste tekniken och tillgänglig för alla sportmedlemmar.

Program undervisas på:
Engelska

Se 5 fler kurser från Leeds Beckett University »

Denna kurs är Internet
Startdatum
Duration
1 år
Deltid
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum