AACSB Accredited

Ett program levererat i samarbete med Cambridge Digital Innovation på Hughes Hall, University of Cambridge.

Upplev utbildning i Tyskland, vart du än är och prova det bästa av teknikhantering och toppmoderna tekniska kunskaper. Förbered dig för ditt nästa karriärsteg när du fortsätter med ditt arbete eller andra uppgifter utöver dina studier.

Dra nytta av möjligheten att direkt tillämpa innehållet i klassen på jobbet och tillämpa dina insikter för att bidra till att lösa morgondagens utmaningar - underlättad av en fakultet som är engagerad i klassrumsinteraktion och toppmoderna digitala inlärningstekniker.

M. Sc. Förvaltning

Njut av en unik lärande upplevelse

Vårt pedagogiska tillvägagångssätt syftar till att utrusta dig med en integrerad förståelse för ledning, teknik och teknik som hjälper dig att bli teknologisk ledare - antingen i en ledande eller entreprenörsroll. Medan programmet tillåter dig att välja bland ett stort antal kurser, följer alla kurser en liknande undervisning och inlärningsfilosofi. Först och främst bygger den på den senaste blandade inlärningsteknologin där digitala tekniker och verktyg kombineras med fysiska sessioner för att ge en optimal lärandeupplevelse.

 • Praktisk erfarenhet: På de flesta kurser kommer du att få möjlighet att arbeta med verkliga ledarskap eller tekniska utmaningar, så att du kan tillämpa kunskapen som upptas i klassen och få praktiska erfarenheter.
 • Tvärvetenskaplig inriktning: De flesta kurser i programmet fokuserar på skärningspunkten mellan ledning och teknik, så att du kan ta itu med verkliga utmaningar från flera perspektiv och ge dig en verkligt tvärvetenskaplig tankegång.
 • Personlig utbildning: Programmet organiserar dina individuella behov, så att du kan studera heltid eller deltid och slutföra kurser från din hemort eller på campus i Aachen och Cambridge.
 • Interkulturella team: Eftersom arbeten i multikulturella lag är en given i dagens värld, kommer de flesta kurser att innehålla gruppprojekt där du kan lösa ledarskaps- och tekniska utmaningar i kulturellt olika grupper.
 • Deltagande-centrerad inlärning: Alla kurser är baserade på ett deltagarcentrerat tillvägagångssätt som betonar interaktion mellan lärare och studenter genom falldiskussioner, grupppresentationer, debatter eller laborationer.

DISTANCE LEARNING RESOURCES

Distansutbildningsresurserna kan nås var och när det passar dig bäst. Varje modul kombinerar en blandning av resurser för att ge en unik inlärningsupplevelse skräddarsydd för innehållet i respektive kurs. Alla material är tillgängliga på EdX Edge, en banbrytande plattform för online-lärande. Denna inlärningsplattform är mycket mer än en innehållsbelastad webbplats; det strömmar professionella föreläsningar och handledning, ger dig tillgång till undervisningsmaterial, möjliggör interaktiva föreläsningar och webinars, och underlättar samspelet med dina medstudenter, lärare och programledare. RWTH Aachen University gick samman med världens ledande universitet för att bidra till utvecklingen av denna ledande plattform, ursprungligen etablerad av Harvard University och Massachusetts Institute of Technology. Detta säkerställer ständig förbättring och införandet av de senaste funktionerna och teknikerna i online-lärande - och den allra bästa avlägsna inlärningsupplevelsen för dig!

De distinkta distansutbildningsresurserna som har kommit till dig på våra online-plattformar är:

 • Videoforeläsningar: Alla online-kurser inkluderar professionella videoföreläsningar av etablerade RWTH-professorer. I motsats till föreläsningar i klassrummet kan dessa videoföreläsningar ses när och var som helst för dig.
 • Screencasts: Idealisk för handledning och introduktion till verktyg och datorprogram, skärmdump (tal över bildspel eller annat innehåll i datorskärmen) överför praktisk kunskap.
 • Online-självbedömningar: För att hjälpa dig att övervaka dina egna framsteg, finns det i många kärnkurser korta självbedömningar tillgängliga efter videor eller screencasts.
 • Föreläsningsutskrifter: För flera kurser kommer fullständiga ordinarie videotransskriptioner i pdf-format att vara tillgängliga för att underlätta dina inlärnings- och examinationsförberedelser.
 • Interaktiva webbseminarier: Flera kurser inkluderar levande webinars mellan instruktörer och elever på nyckelkursmilstoler (t.ex. välkommen, halvtidsexamen, tentamen).
 • Peerinformation: För att underlätta interaktion och förlängning av ditt professionella nätverk erbjuder plattformen information och kontakt med dina kamrater.
 • Digital bokhylla: Kärnundervisningsmaterial, böcker, tidskriftsartiklar och videotransskriptioner finns tillgängliga online för att underlätta flexibel inlärning. Dessutom kan universitetsbibliotekets resurser inklusive e-böcker och vetenskaplig litteratur nås online.

Det mesta innehållet är nedladdningsbart för att du ska kunna arbeta flexibelt, till exempel när du reser. edX är tillgängligt på olika enheter, inklusive bärbara datorer, tabletter och smartphones. Förutom internetåtkomst behöver du bara ha en webbkamera, mikrofon och hörlurar för att delta i interaktiva sessioner.

Om du vill lära dig mer om våra digitala kurser inbjuder vi dig till en gratis provperiod av en av våra massiva öppna online kurser som ingår i RWTH MicroMasters på edx.

Bli en del av ledande innovationsekosystem

RWTH Aachen University

Kärndelen av läroplanen levereras av RWTH Aachen University.

Tyskland har ett världsomspännande rykte för teknisk excellens och RTWH Aachen University är synonymt med tysk teknik. Bli en del av Aachens forskningskultur och delta i kurser med fokus på ledning samt nyskapande utveckling inom laserteknik, digital och additivtillverkning, robotteknik, stordata och många fler.

Universitetet i Cambridge

Programmet tar dig till England där du kan slutföra en Cambridge Ecosystem Practicum levererad av Cambridge Digital Innovation (CDI) på Hughes Hall, University of Cambridge. University of Cambridge är ett av de äldsta och mest prestigefyllda universiteten i världen och ett kraftverk för innovation inom forskning. Denna modul ger dig möjlighet att uppleva historia, tradition och nyskapande vetenskap och teknik. Föreläsningar, seminarier och workshops om innovationsekosystem kommer att kombineras med campusutflykter och företagsbesök i Silicon Fen samt äkta klassiker i Cambridge-punkting och formell mat!

MME-TIME-programmet tar dig till några av de mest spännande innovationsekosystemen i världen och låter dig studera vid flera världsklassiga universitet och forskningsinstitut som arbetar på gränserna för den digitala omvandlingen.

Din karriärutsikter

Att slutföra MME TIME-programmet kommer att förbereda dig för en lyckad karriär vid skärningspunkten mellan ledning och teknik. I programmet lär du dig att kombinera djup teknisk och ledande kunskap så att du kan bidra till att lösa de stora utmaningarna i vår tid på ett verkligt tvärvetenskapligt sätt. Som examen från ett av Tysklands mest prestigefyllda tekniska universitet och dess innovativa företagsskola kommer du att tala både för ingenjörer och chefer. Detta kommer att positionera dig att arbeta på det spännande gränssnittet för ledning och teknik.

 • Engineering eller Management Consulting: Du ansvarar för planering och genomförande av komplexa konsultprojekt inom teknik eller förvaltningsområden.
 • Produktledning: Du är ansvarig för utvecklingen av tekniska produkter eller tjänstesystem.
 • Affärsutveckling: Du är ansvarig för utveckling och implementering av nya affärsmodeller och idéer.
 • Teknik- och innovationshantering: Du är ansvarig för R
 • Teknikmarknadsföring och försäljning: Du är ansvarig för skapandet av marknadsförings- och försäljningsstrategier för högteknologiska produkter och tjänster.
 • Projektledning: Du har tillsyn och ansvar för komplexa tekniska projekt.

M.Sc. grad beviljas av RWTH Aachen University kommer också att göra det möjligt för dig att driva en akademisk karriär och fortsätta studera till en doktorsexamen inom områden som teknik och innovation, marknadsföring eller entreprenörskap.

Oavsett vilken väg du väljer att följa efter examen kommer vår dedikerade expertgrupp i karriär- och entreprenörskapscentralerna att följa med dig på den resan och hjälpa dig att bestämma hur du bäst ska förverkliga dina ambitioner. Vi strävar efter att placera våra akademiker i globala tekniken blåchips, dolda tekniker, ledande teknik konsultföretag och snabbväxande teknikföretag. Entreprenörskapet på RWTH Aachen University har också en lång historia om att stödja innovativa nybörjare av våra studenter - mellan 70 och 100 varje år.

Anpassa din inlärningserfarenhet

MME-TIME-programmet ger dig en djupgående ledarutbildning tillsammans med ett brett urval av valbara kurser om de senaste utvecklingen inom toppmodern teknik. 18-månadersprogrammet består av fyra viktiga byggstenar, som du kan anpassa för att designa din individuella profil. Dessutom kan du anmäla dig till tyska språkkurser utan extra kostnad.

TIME Essentials (30 CP)

TIME Essentials (30 poäng som ska slutföras under termin 1):

TIME Essentials består av sex obligatoriska kurser som gör det möjligt för dig att förstå de ledande aspekterna av att utforma, utveckla och kommersialisera tekniska innovationer. Detta inkluderar ett teamprojekt som låter dig få ditt lärande att träna i praktiken.

Tekniska val (15-20 CP)

Tekniska val (15-20 poäng som ska fyllas i under terminerna 2 och 3):

Att dyka djupt in i utvalda teknikfält kan du välja mellan tre till fyra kurser från en rik portfölj med mer än 20 distinkta teknologiväljare. Dessa kan kategoriseras i åtta teknikområden: laserteknik, produktionsteknik, robotteknik, informationsteknik, materialteknik, hållbar energiteknik, hållbar vattenteknik och mänsklig teknik.

Ledningsval (20-25 CP)

Ledningsval (20-25 poäng som ska slutföras under termin 2 och 3):

Du kan välja fyra eller fem av sju ledningsvalider med två som tilldelas de tre specialiseringarna märkta "Technology Manager", "Technology Marketer" och "Technology Entrepreneur". Resterande ledningsval, Cambridge Ecosystem Practicum, tar dig till University of Cambridge för att utforska första hand ett världsledande tekniskt ekosystem.

Magisteruppsats (20 CP)

Examensarbete (20 högskolepoäng som ska slutföras under termin 3):

Genom att skriva en masterprojekt i slutet av programmet demonstrerar du din förmåga att lösa en ledande eller teknisk utmaning med hjälp av den kunskap som förvärvats under programmet och metoderna för vetenskaplig utredning.

Tyska språkkurser

(en kurs som ska genomföras under termin 1 och 2):

Att lära sig ett annat språk är en viktig del av en framgångsrik karriär. Att bli skicklig på tyska är också en nödvändig förutsättning för att lyckas på den tyska arbetsmarknaden, både för praktik under studierna eller en permanent position därefter. Som ett extra erbjudande inom MME TIME-programmet erbjuder vi möjligheten att slutföra en intensiv tysk språkkurs (antingen i termin 1 eller 2) för att bredda din kulturella förståelse och förbättra dina karriärmöjligheter. Kostnaden för kursen omfattas av din studieavgift. Du kan eventuellt anmäla dig till ytterligare språkkurser i termin 3 och 4 på egen hand.

MME TIME är en vinnare av den nationella konkurrensen om digitalt aktiverad universitetsutbildning - "Curriculum 4.0 "

Dra nytta av personliga karriärtjänster

Att bygga och modellera våra elevernas framtida karriär är en av våra viktigaste styrkor. RWTH International Academy har satt sig som mål att ge eleverna möjlighet att få ett problemfritt jobb eller vidareutveckla sin karriär efter studier av vårt MME-TIME studieprogram.

"MME-TIME kandidater kommer att vara väl positionerade för att utmärka sig som företagare, chefer eller konsulter vid skärningspunkten mellan ledning och teknik."

 • Tillgång till ett starkt nätverk av olika branscher och affärsområden
 • Online jobbplattform som möjliggör matchning och direktkontakt med framtida arbetsgivare
 • Individuell karriärcoaching och professionell inriktning
 • Applikationsutbildning och workshops:
 • Hur man ansöker i Tyskland
 • CV och brevbrevsutbildning
 • Jobbintervjuutbildning
 • Studiebesök
 • Företagspresentationer och föreläsningar på campus
 • Nätverks- och rekryteringsevenemang

Akademiska krav

Ansökningsfrist för europeiska sökande: 15 juli 2019

För att ansöka om MME TIME Residential Track måste du bevisa olika akademiska och engelska krav.

Tekniskt fokus

RWTH Business School söker sökande som har en bakgrund inom ett tekniskt område och en kandidatexamen i ett STEM-fält (vetenskap, teknik, teknik och matematik). Sökande behöver minst 15 högskolepoäng i högre matematik och statistik samt 125 högskolepoäng matematik och naturvetenskap (t.ex. kemi och / eller fysik) och / eller datavetenskap och / eller teknik, vilka alla definieras i undersökningen föreskrifter.

Management Interest

MME TIME har utformats för studenter som vill positionera sig i korsningen av ledning och teknik. Studenten borde således ha viss grundläggande kunskaper inom förvaltning och ekonomi, vilket framgår av minst 10 poäng inom detta område. Studenter utan tidigare kurser på detta område kan dock delta i online-kursen "Management Bootcamp" innan MME TIME-programmet börjar.

Professionell arbetserfarenhet

Kurser inom MME TIME-programmet tar också upp ett brett spektrum av tekniska och managementutmaningar från nuvarande praxis. Sökande måste således ha minst 12 månaders yrkeserfarenhet vid anmälningstillfället (6 månader vid ansökan).

Blended Learning Experience

Programmet använder den senaste blandade inlärningsteknologin som kombinerar digitalt aktiverat och självständigt lärande med mycket interaktiva sessioner i klassrummet. Sökande måste omfamna denna innovativa inlärningsmetod som ett medel för att både fördjupa och anpassa lärarupplevelsen

Engelska språkkrav

För alla våra magisterprogram krävs certifierat bevis på din kompetens på engelska genom att genomföra en av de godkända tentamina som anges nedan:

 • TOEFL Internetbaserat minimum 90 pts / Papperbaserat minimum 577 pts.,
 • IELTS (Academic) test minimalt övergripande band 5,5 poäng.
 • Cambridge Test - Certifikat i avancerad engelska (CAE),
 • Första certifikatet på engelska (FCE), färdigt med en B,
 • Placeringstest av RWTH Aachen Universitets språkcenter (B2).
 • För tyska sökande: Ett intyg om engelska färdigheter på nivå B2 i den gemensamma europeiska referensramen för språk (CEFR). Detta bevis ges till exempel genom inlämning av ett tyskt Abitur-certifikat, vilket visar att engelska kontinuerligt har underlättats fram till slutet av kvalifikationsfasen 1 (grad 11 för G8 A-nivåer, annars klass 12) och har slutförts med åtminstone tillräckliga märken.

I allmänhet:

Poängrapporterna får inte vara äldre än två år senast den 1 augusti det år du vill söka på.

En skannad kopia av poängrapporterna måste laddas upp till onlineapplikationssystemet. Skicka inte de ursprungliga TOEFL- eller IELTS-poängbladen till universitetet (även via ETS). Vid antagning måste de ursprungliga poängen presenteras för inskrivning i augusti.

Undantag för språkkrav gäller endast för medborgare eller examensinnehavare från USA, Storbritannien, Kanada, Irland, Nya Zeeland och Australien.

Ansökningsprocess

 1. Samla alla dokument från vår online checklista som PDF i förväg.
 2. Skapa ett online-applikationskonto på vår webbportal: www.rwth-aachen.de/ioam. Ansökningsportalen kommer att vara öppen fram till den 1 mars varje år för sökande från utanför Europa och fram till den 15 juli för europeiska sökande.
 3. Svar på frågorna på vår onlineportal och ladda upp de nödvändiga dokumenten.
 4. Fyll i onlineapplikationen genom att "skicka".
 5. Skriv ut, skriv och skicka det online genererade ansökningsformuläret via post till RWTH Aachen Business School.
 6. Du kommer att få ett bekräftelsemail så snart vi har mottagit dina postdokument.
 7. Vänta på posten tillträde eller avslag.

Vi rekommenderar starkt att du ansöker så tidigt som möjligt, eftersom ansökningarna granskas på rullande basis.

NYCKELFAKTA

 • Grad: Civilingenjör (Civilingenjör)
 • Fokus: Teknik, innovation, marknadsföring och entreprenörskap med djup exponering för spetsteknologier
 • Varaktighet: 3 terminer på heltid eller upp till sex terminer på deltid
 • Undervisning: En unik blandning av digitalt aktiverad undervisning och mycket interaktiva erfarenheter på campus
 • Målgrupp: Unga yrkesverksamma med STEM (vetenskap, teknik, teknik och matematik) bakgrund
 • Kreditpoäng: 90 hp
 • Undervisningsavgifter: 30 000 € (sociala avgifter till RWTH Aachen ca 225 € per termin)
 • Kontakt: time@business-school.rwth-aachen.de / 49 (0) 241 80 27616
Program undervisas på:
Engelska
Senast uppdaterad May 18, 2019
Denna kurs är Internet
Startdatum
Duration
3 - 6 terminer
Deltid
Heltid
Pris
30,000 EUR
sociala avgifter till RWTH Aachen ca. 225 € per termin
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Slutdatum
Sista anmälningsdag