Läs den officiella beskrivningen

AACSB Accredited

Ett program levererat i samarbete med Cambridge Digital Innovation på Hughes Hall, University of Cambridge.

MME-TIME WEBINAR

Våra nästa webinars kommer att meddelas inom kort. Handlingsportalen för icke-EU-studenter återupptas den 3 december 2018.

Under webinarerna presenterar vi dig för programmet i allmänhet, forskningsområdena och applikationsprocessen.

Efter online-presentationen får du chansen att ställa dina frågor i en Q

Vänligen följ den här länken: https://rwth-aachen.adobeconnect.com/mmetime/ för att gå med på webbseminariet.

INNOVATIV TIDDAG

Från och med oktober 2017 anordnar RWTH Aachen "Innovative Tuesdays" i samarbete med IHK Aachen, ett nytt nätverksforum om ämnet "Innovation" som involverar lokala företag, universitetspersonal och studenter. På andra och fjärde tisdagskvällen i månaden välkomnar värdarna Thomas Wendland (IHK), prof Stefanie Paluch och prof Frank Piller (RWTH) alla som är intresserade av innovations- och innovationshantering till RWTH-campus i den nya Cluster Produktionstechnik.

UTVECKLINGSMÖJLIGHETER

Flytta från teknisk expert till teknologisk ledare genom att delta i vårt prisbelönta tvärvetenskapliga Master of Science (M.Sc., RWTH Aachen University) -program. Det kombinerar inte bara det bästa av campus och digital utbildning i både Aachen och Cambridge, men det har också optimerats för heltid eller deltidstudie.

DIN ASPIRATIONER

Om du vill utveckla dig som professionell när du jobbar med ditt arbete eller andra uppgifter utanför universitetet, kommer detta flexibla distansprogram att vara perfekt för dig, förutsatt att:

 • Du har en STEM (Science, Technology, Engineering och Mathematics) bakgrund, minst ett års heltidsarbetslivserfarenhet och vill fördjupa din kunskap om toppmoderna teknologier och innovation och teknikhantering.
 • Du är passionerad för teknik och teknik, men vill gå utöver en smal teknisk roll och mot ledarskap i skärningspunkten mellan ledning och teknik.
 • Du vill lära dig att utnyttja nya teknologier till lönsamma och hållbara affärsmodeller som gör att du kan leda den tekniska omvandlingen i din bransch i stället för att bara följa den - antingen som chef i en etablerad organisation eller som företagare i ditt eget företag.
 • Du strävar efter flexibilitet i att lära dig på grund av ditt jobb, din familj eller andra arbetsuppgifter - men vill också samverka med medstudenter och instruktörer för att bygga och utöka ditt professionella nätverk.

Vårt prisbelönta distansprogram kombinerar rigorös digital utbildning och fascinerande bostadsveckor för att ge dig en mycket flexibel och intensiv inlärningsupplevelse.

DIN PROFESSIONELLA UTVECKLING

MME-TIME har blivit omsorgsfullt utformad för att utrusta ambitiösa proffs - som har en STEM-bakgrund som du - med en distinkt uppsättning färdigheter som behövs för att lyckas i en digitaliserad och globaliserad ekonomi. Registrering i programmet ger dig möjlighet att utveckla följande:

 • En djupgående managementutbildning fokuserar på innovation, entreprenörskap och marknadsföring som gör det möjligt för dig att förvärva de kunskaper som krävs för att utnyttja ny teknik och bygga framgångsrika affärsmodeller kring dem.
 • Utvalda teknologiväljare som levereras antingen online eller i form av bostadsveckor på campus, inklusive laserteknik, avancerad dataanalys eller datautvinning, ger dig möjlighet att uppleva det bästa av tysk teknik och hålla dig uppdaterad om den senaste tekniska utvecklingen inom ditt område.
 • Tillämpade projekt som fokuserar på verkliga ledarskaps- eller tekniska utmaningar hjälper dig att sätta din kunskap i bruk och utnyttja hela potentialen i tvärvetenskapligt tänkande.

Som en nyckelfunktion innehåller distansprogrammet två veckors veckor och tar dig till Aachen och Cambridge som två av de mest dynamiska innovationsekosystemen.

Dina karriärutsikter

Att slutföra MME-TIME-programmet kommer att förbereda dig för en framgångsrik karriär vid skärningspunkten mellan ledning och teknik. I programmet lär du dig att kombinera djup teknisk och ledande kunskap så att du kan bidra till att lösa de stora utmaningarna i vår tid på ett verkligt tvärvetenskapligt sätt. Som kandidat till ett av Tysklands mest prestigefyllda tekniska universitet och dess innovativa företagsskola kommer du att tala både för ingenjörer och chefer. Detta kommer att placera dig att arbeta på det spännande gränssnittet för ledning och teknik.

 • Engineering eller Management Consulting: Du ansvarar för planering och genomförande av komplexa konsultprojekt inom teknik eller förvaltningsområden.
 • Produktledning: Du är ansvarig för utvecklingen av tekniska produkter eller tjänstesystem.
 • Affärsutveckling: Du är ansvarig för utveckling och implementering av nya affärsmodeller och idéer.
 • Teknik- och innovationshantering: Du är ansvarig för R
 • Teknikmarknadsföring och försäljning: Du är ansvarig för skapandet av marknadsförings- och försäljningsstrategier för högteknologiska produkter och tjänster.
 • Projektledning: Du har tillsyn och ansvar för komplexa tekniska projekt.

M.Sc. grad beviljas av RWTH Aachen University kommer också att göra det möjligt för dig att driva en akademisk karriär och fortsätta att studera mot en doktorsavhandling inom områden som teknik och innovation, marknadsföring eller entreprenörskap *.

Oavsett vilken väg du väljer att följa efter examen kommer vår dedikerade expertgrupp i karriär- och entreprenörskapscentralerna att följa med dig på den resan och hjälpa dig att bestämma hur du bäst ska förverkliga dina ambitioner. Vi strävar efter att placera våra akademiker i globala tekniken blåchips, dolda tekniker, ledande teknik konsultföretag och snabbväxande teknikföretag. Entreprenörskapet på RWTH Aachen University har också en lång historia om att stödja innovativa nybörjare av våra studenter - mellan 70 och 100 varje år.

KURRIKULUMBESKRIVNING

Upplev utbildning i Tyskland och prova det bästa av teknikhantering och toppmoderna tekniska kunskaper. Skräddarsy ditt program till dina behov och bli en framtida teknikledare.

DIN KURRIKULUMSTRUKTUR

MME-TIME-programmet ger dig en djupgående ledarutbildning åtföljd av en utvald uppsättning valbara kurser om de senaste utvecklingen inom toppmodern teknik. Fjärrålningsprogrammet består av fyra viktiga byggstenar, som du kan anpassa för att designa din individuella profil.

TIME Essentials
(30 poäng ska slutföras under termin 1):
TIME Essentials består av sex erforderliga kurser som gör det möjligt för dig att förstå de ledande aspekterna av att utforma, utveckla och kommersialisera tekniska innovationer. Detta inkluderar ett teamprojekt som låter dig utöva ditt lärande. Vår online inlärningsplattform gör att du kan interagera och engagera dig med dina kollegor över geografiska avstånd och tidszoner.

Ledningsval
(20-25 poäng som ska fyllas i under terminerna 2 och 3):
Du kan välja fyra eller fem av sju ledningsvalider med två som tilldelas de tre specialiseringarna: "Teknikchef," "Teknikmarknadsdirektör" och "Teknik Entreprenör." Det återstående ledningsvalet, Cambridge Ecosystem Practicum, tar dig till universitetet av Cambridge för en vecka för att utforska ett världsledande tekniskt ekosystem första hand.

Tekniska val
(15-20 poäng som ska genomföras under termin 2 och 3):
Att dyka djupt in i utvalda teknikfält kan du välja mellan tre och fyra kurser från en noga utvald uppsättning teknologiväljare. Den fullständiga portföljen, inklusive valmöjligheterna för bostadsteknik, kan kategoriseras i åtta teknikområden: laserteknik, produktionsteknik, robotteknik, informationsteknik, mänsklig teknik, hållbar vattenteknik, hållbar energiteknik och materialteknik.

Master uppsats
(20 poäng som ska slutföras under termin 3):
Genom att skriva en masterprojekt i slutet av programmet demonstrerar du din förmåga att lösa en ledande eller teknisk utmaning med hjälp av den kunskap som förvärvats under programmet och metoderna för vetenskaplig utredning.

Tyska språkkurser:
Att lära sig ett annat språk är en viktig tillgång för att bli en framgångsrik chef och en global medborgare. Tyska språkkunskaper kommer att vara till hjälp för att etablera affärsrelationer med välkända tyska företag. Som en del av programmet erbjuder vi därför en kupong för att slutföra en intensiv tysk språkkurs med en valfri institution (du är ditt lokala Goethe-institut).

LÄRANDE UPPLEVELSE

Fördjupas i två världsledande innovationsekosystem och upplever kraften i tvärvetenskapligt samarbete. Applicera dessa insikter för att bidra till att lösa morgondagens utmaningar - underlättad av en fakultet som är engagerad i klassrumsinteraktion och toppmoderna digital inlärningsteknik.

VÅRA UTBILDNINGSANVÄNDNING

Vårt pedagogiska tillvägagångssätt syftar till att utrusta dig med en integrerad förståelse för ledning, teknik och teknik som hjälper dig att bli teknologisk ledare - antingen i en ledande eller entreprenörsroll. Medan programmet tillåter dig att välja mellan olika kurser, följer våra kurser en liknande undervisnings- och inlärningsfilosofi.

 • Personlig utbildning: Programmet är organiserat kring dina individuella behov, så att du kan studera när och varhelst det passar dig bäst.
 • Praktisk erfarenhet: På de flesta kurser har du möjlighet att arbeta med verkliga ledarskap eller tekniska utmaningar, så att du kan tillämpa kunskapen som upptas i klassen och få praktisk erfarenhet.
 • Deltagare-centrerad inlärning: Alla kurser är baserade på ett deltagarcentrerat tillvägagångssätt som betonar inspirerande undervisning genom interaktionen mellan instruktörer och deltagare genom professionella föreläsningsvideor, vanliga webinarier och diskussionsforum och uppgifter som falldiskussioner, grupppresentationer, debatter eller virtuella lab sessioner.
 • Tvärvetenskaplig inriktning: De flesta kurser fokuserar på skärningspunkten mellan ledning och teknik, vilket hjälper dig att ta itu med verkliga utmaningar från flera perspektiv och ge dig en verkligt tvärvetenskaplig tankegång.
 • Blandat lärande: Programmet är baserat på den senaste blandade inlärningstekniken där digitala tekniker och verktyg kombineras med fysiska sessioner för att ge en optimal lärandeupplevelse.
 • Interkulturella lag: Eftersom de arbetar i multikulturella lag är en given i dagens värld, har de flesta kurser gruppprojekt där du kan lösa ledarskaps- och tekniska utmaningar i kulturellt olika grupper.

DISTANCE LEARNING RESOURCES

Distansutbildningsresurserna kan nås var och när det passar dig bäst. Varje modul kombinerar en blandning av resurser för att ge en unik inlärningsupplevelse skräddarsydd för innehållet i respektive kurs. Alla material är tillgängliga på EdX Edge, en banbrytande plattform för online-lärande. Denna inlärningsplattform är mycket mer än en innehållsbelastad webbplats; det strömmar professionella föreläsningar och handledning, ger dig tillgång till undervisningsmaterial, möjliggör interaktiva föreläsningar och webinars, och underlättar samspelet med dina medstudenter, lärare och programledare. RWTH Aachen University gick samman med världens ledande universitet för att bidra till utvecklingen av denna ledande plattform, ursprungligen etablerad av Harvard University och Massachusetts Institute of Technology. Detta säkerställer ständig förbättring och införandet av de senaste funktionerna och teknikerna i online-lärande - och den allra bästa avlägsna inlärningsupplevelsen för dig!

De distinkta distansutbildningsresurserna som har kommit till dig på våra online-plattformar är:

 • Videoforeläsningar: Alla online-kurser inkluderar professionella videoföreläsningar av etablerade RWTH-professorer. I motsats till föreläsningar i klassrummet kan dessa videoföreläsningar ses när och var som helst för dig.
 • Screencasts: Idealisk för handledning och introduktion till verktyg och datorprogram, skärmdump (tal över bildspel eller annat innehåll i datorskärmen) överför praktisk kunskap.
 • Online-självbedömningar: För att hjälpa dig att övervaka dina egna framsteg, finns det i många kärnkurser korta självbedömningar tillgängliga efter videor eller screencasts.
 • Föreläsningsutskrifter: För flera kurser kommer fullständiga ordinarie videotransskriptioner i pdf-format att vara tillgängliga för att underlätta dina inlärnings- och examinationsförberedelser.
 • Interaktiva webbseminarier: Flera kurser inkluderar levande webinars mellan instruktörer och elever på nyckelkursmilstoler (t.ex. välkommen, halvtidsexamen, tentamen).
 • Peerinformation: För att underlätta interaktion och förlängning av ditt professionella nätverk erbjuder plattformen information och kontakt med dina kamrater.
 • Digital bokhylla: Kärnundervisningsmaterial, böcker, tidskriftsartiklar och videotransskriptioner finns tillgängliga online för att underlätta flexibel inlärning. Dessutom kan universitetsbibliotekets resurser inklusive e-böcker och vetenskaplig litteratur nås online.

Det mesta innehållet är nedladdningsbart för att du ska kunna arbeta flexibelt, till exempel när du reser. edX är tillgängligt på olika enheter, inklusive bärbara datorer, tabletter och smartphones. Förutom internetåtkomst behöver du bara ha en webbkamera, mikrofon och hörlurar för att delta i interaktiva sessioner.

Om du vill lära dig mer om våra digitala kurser inbjuder vi dig till en gratis provperiod av en av våra massiva öppna online kurser som ingår i RWTH MicroMasters på edx.

Är du redo att tillämpa?

MME-TIME är en prisbelönt tvärvetenskaplig kandidatexamen (M.Sc., RWTH Aachen University) som bygger på det bästa av digital utbildning i kombination med bostadsveckor i Aachen och Cambridge. Det ger dig möjlighet att skräddarsy programmet och dess varaktighet till dina behov och intressen.

SÄRSKILDA ANSÖKNINGSKRAV

För att ansöka om MME-TIME Distance Learning Track, måste du bevisa olika akademiska och engelska krav.
Akademiska krav
Tekniskt fokus
RWTH Business School söker sökande som har en bakgrund inom ett tekniskt område och en kandidatexamen i ett STEM-fält (vetenskap, teknik, teknik och matematik). Sökande behöver minst 16 högskolepoäng i högre matematik och statistik samt 125 högskolepoäng matematik och naturvetenskap (t.ex. kemi och / eller fysik) och / eller datavetenskap och / eller teknik, som alla definieras i undersökningen föreskrifter.
Management Interest
MME-TIME har utformats för studenter som vill positionera sig i korsningen av ledning och teknik. Studenterna bör således ha viss grundläggande kunskaper inom förvaltning och ekonomi, vilket framgår av minst 10 poäng inom detta område. Studenter utan tidigare kurser inom detta område kan dock delta i online-kursen "Management Bootcamp" innan MME-TIME-programmet börjar.
Professionell arbetserfarenhet
Kurser inom MME-TIME-programmet behandlar också ett brett spektrum av tekniska och managementutmaningar från nuvarande praxis. Sökande måste således ha minst 12 månaders yrkeserfarenhet vid anmälningstillfället (6 månader vid ansökan)
Kunskaper i engelska
MME-TIME-programmet lärs helt på engelska. Därför krävs ett erkänt färdighetsbevis på engelska.
Blended Learning Experience
MME-programmet använder den senaste blandade inlärningsteknologin som kombinerar digitalt aktiverat och självständigt lärande med mycket interaktiva sessioner i klassrummet. Sökande måste omfamna denna innovativa inlärningsmetod som ett medel för att både fördjupa och anpassa lärarupplevelsen.
Engelska språkkrav
För alla våra masterprogram: Certifierat bevis på din kompetens på engelska genom att genomföra en av de godkända tentamina som anges nedan:
 • TOEFL Internetbaserat minimum 90 pts / Papperbaserat minimum 577 pts.,
 • IELTS (Academic) test minimalt övergripande band 5,5 poäng.
 • Cambridge Test - Certifikat i avancerad engelska (CAE),
 • Första certifikatet på engelska (FCE), färdigt med en B,
 • Placeringstest av RWTH Aachen Universitets språkcenter (B2).
 • För tyska sökande: Ein Zeugnis, englisch Sprachkenntnisse auf dem Level B2 des "Gemeinsamen europäischen Referenzrahmens (GeR)" ausweist. Dieser Nachweis wird zB durch die Vorlage eines deutschen Abiturzeugnisses erbracht, aus dem ersichtlich ist, dass Englisch bis zum Ende der Qualifikationsfase 1 (Jahrgangsstufe 11 av G8-Abitur, sonst Jahrgangsstufe 12) durchgängig belegt und mit mindestens ausreichenden Leistungen abgeschlossen wurde.
I allmänhet:
 • Poängrapporterna får inte vara äldre än två år senast den 1 augusti det år du vill söka på.
 • En kopia av poängrapporterna måste laddas upp till onlineapplikationssystemet. Vid inresa måste de ursprungliga poängen presenteras för inskrivning i augusti.
Undantag för språkkrav gäller endast för medborgare eller högskoleinnehavare från USA, Storbritannien, Kanada, Irland, Nya Zeeland och Australien.

ALLMÄNNA APPLIKATIONSKRAV

Nedan hittar du en checklista över alla dokument som behövs för att ansöka.
Lista över dokument för att slutföra din ansökan:
1. Curriculum vitae (CV): Ange ditt senaste CV (engelska, minst två sidor).
2. Avsiktsförklaring: Ange ett kortfattat och övertygande uttalande om syfte, dina mål och dina förväntningar som de avser MME-TIME-programmet (engelska, två sidor).
3. Universitetsexamensbevis och universitetsutskrift av journaler: Var god ge en kopia av ditt examensbevis och ditt utskrift av uppgifter om din kandidatexamen, om möjligt med angivande av antalet utdelade ECTS-poäng. Dessutom, om dina dokument inte utfärdades på engelska eller tyska, måste du skicka in en certifierad översättning. Observera att du kan ansöka innan du har fått ditt slutbetyg. Du måste dock presentera det som en del av den formella registreringsprocessen i september.
4. Två rekommendationsbrev: Vänligen ange två rekommendationsbrev på engelska. De kan utfärdas av en universitetsprofessor / föreläsare eller av din nuvarande eller tidigare arbetsgivare. Det finns ingen standardformulär eller format för rekommendationsbrevet som behöver användas. Men se till att varje rekommendationsbrev inte är längre än två sidor och innehåller följande uppgifter:
 • Ditt förhållande till författaren,
 • Din akademiska / professionella historia,
 • Dina kvaliteter / prestationer / ambitioner inom ditt respektive område,
 • Dina personliga drag och mål,
 • Författarens underskrift,
 • Institutionens / företagets brevhuvud (om möjligt) och
 • En stämpel från den utfärdande institutionen / företaget (om möjligt).
5. Professionell arbetslivserfarenhet: Professionell arbetslivserfarenhet på minst ett år vid anmälan förväntas. Beviset på arbetslivserfarenhet måste innehålla följande uppgifter på engelska:
 • Komplett adress och stämpel av företaget,
 • Kontaktuppgifter och referens till din handledare,
 • Datum för anslutning och, om tillämpligt, avgångsdatum,
 • Veckovisa timmar,
 • Jobbposition och
 • En kort beskrivning av din roll.

ANSÖKNINGSPROCESS

Ansökningsförfarandet kan beskrivas enligt följande:
 • Samla alla dokument i pdf-format från vår online checklista.
 • Skapa ett online-applikationskonto med vår webbportal: https://online.rwth-aachen.de/RWTHonline/
 • Ansökningsportalen öppnar 4 december 2017 och kommer att vara öppen till den 1 mars varje år för sökande från utanför Europa och fram till den 15 juli för europeiska sökande.
 • Svar på frågorna på vår onlineportal och ladda upp de nödvändiga dokumenten.
 • Slutför onlineapplikationen genom att klicka på "skicka".
 • Utvärderingen av ansökan är en pågående process. Du kommer att kunna spåra din ansökningsstatus.
 • Om du är antagen till programmet måste du bekräfta upptagandet.
 • När du har slutfört onlineapplikationsprocessen, skriv ut ansökningsformuläret och skicka det per post till adressen på omslagssidan av onlineapplikationen.
Mottagande
Vänligen vänta på bekräftelse på kvittot på dina dokument. Vänligen förstå att det kan ta tid innan du får ett bekräftelsemail. Du behöver inte kontakta oss, vi kontaktar dig så snart som möjligt via e-postadressen som du angav i onlineapplikationssystemet RWTHonline.
Tillträde
Brev av avslag / antagning kommer att skickas ut för varje program individuellt, vanligtvis i maj. Inträdesbrev kommer att skickas som ett mail och samtidigt med vanlig post. Avvisningsbrev skickas via e-post.

NYCKELFAKTA

 • Grad: Civilingenjör (Civilingenjör)
 • Fokus: Teknik, innovation, marknadsföring och entreprenörskap med djup exponering för spetsteknologier
 • Varaktighet: 3 terminer på heltid eller upp till sex terminer på deltid
 • Undervisning: En unik blandning av digitalt aktiverad undervisning och mycket interaktiva erfarenheter på campus
 • Målgrupp: Unga yrkesverksamma med STEM (vetenskap, teknik, teknik och matematik) bakgrund
 • Kreditpoäng: 90 hp
 • Undervisningsavgifter: 30 000 € (sociala avgifter till RWTH Aachen ca 225 € per termin)
 • Kontakt: time@business-school.rwth-aachen.de / 49 (0) 241 80 27616
Program undervisas på:
Engelska
Senast uppdaterad December 12, 2018
Denna kurs är Online
Startdatum
Okt. 2019
Duration
3 - 6 terminer
Deltid
Heltid
Pris
30,000 EUR
sociala avgifter till RWTH Aachen ca. 225 € per termin
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Okt. 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag

Okt. 2019

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum