Read the Official Description

Denna gratis online kurs kommer att sammanföra elever och utövare intresserade av hur sinnet fungerar. Det syftar till att bygga broar mellan traditionellt antagonistiska tillvägagångssätt för att förstå sinnet.

Vad är ett sinne?

Denna fråga har förvirrad filosofer, forskare, historiker och vanliga människor över tid och kulturer.

Medan framsteg i den medicinska förståelsen av hur hjärnfunktionerna kan kasta ljus över neurologiska funktioner och störningar är den väsentliga frågan om vad sinnet talar om ett annat problem.

Detta problem kan inte besvaras av en rent vetenskaplig förståelse av hjärnan, inte heller av en rent filosofisk eller psykologisk inriktning. Många discipliner har försökt att ta upp frågan ", vilket resulterar i flera och ibland antitetiska svar.

Nya förståelser av sinnet

På denna kurs kommer professor Mark Solms, ordförande i neuropsykologi vid University of Cape Town, att anta ett tvärvetenskapligt tillvägagångssätt.

Han kommer att ta fram perspektiv från en rad olika discipliner för att utforska fyra specifika aspekter av sinnets subjektivitet, intentionality, medvetenhet och agentur. Tillsammans kommer dessa att hjälpa oss att tänka på de grundläggande frågorna: vad det är att vara ett sinne, varför vi har ett sinne och vad det känns att ha ett sinne.

Du kan läsa mer om professor Mark Solms inlägg för FutureLearn-bloggen: "Vad är ett sinne? En av de stora mysterierna i vår tid "och" Tänkande och känsla: Vad är skillnaden? "

Vem är kursen för?

Kursen riktar sig till alla med intresse för psykologi och sinne. Kursen kommer också att vädja till utövare, studenter och forskare från en rad discipliner, vars arbete direkt eller indirekt tittar på sinnet och hjärnan. Detta inkluderar, men är inte begränsat till, neurovetenskap, psykologi, psykoanalys, filosofi, psykiatri och neurologi.

Program taught in:
Engelska
FutureLearn

See 257 more programs offered by FutureLearn »

Denna kurs är Online
Startdatum
Jan. 2020
Duration
6 veckor
Deltid
Heltid
Pris
Free
Deadline
By locations
By date
Startdatum
Jan. 2020
Slutdatum
Application deadline

Jan. 2020

Location
Application deadline
Slutdatum