Read the Official Description

Är du intresserad av andra länder? Vill du studera och förstå andra kulturer? Denna gratis online kurs tar dig med på en resa genom ett antal perioder från medeltida till nutida, från Ryssland till Europa och hela vägen till Latinamerika.

Utforska åtta länder

Tillsammans utforskar vi åtta länder genom att titta på några slagord, böcker, monument och bilder som framkom av dem under olika historiska perioder. Du kommer att lära dig om följande ämnen:

  • Slagord: Franco Basaglias La libertà è terapeutica; Dolores Ibárruri's ¡Nej pasarán !; Karl Marx och Friedrich Engels Proletarier aller Länder, vereinigt euch!
  • Böcker: Victor Hugo's Les Misérables; Dantes Inferno; Ladislav Fuks Cremator
  • Monument: Förintelsens Minnesmärke; Luxorens Obelisk; Bronze Ryttaren
  • Bilder: Bouabdellahs videokonstverk "Belly Dancing to Marseillaise: Fransk identitet i videokonst"; Shepherds karta över Habsburg-riket; Quauhquechollans tygmålning

Lär dig med 12 kulturexperter

Du lär dig med ett team med 12 akademiker från University of Bristols School of Modern Languages. De är experter på olika länder och passionerade för studier av kultur.

De kommer att ge dig en förståelse för hur språk och föremål / artefakter kan avslöja insikter i nationer. Du får chansen att diskutera dessa med andra elever online och njuta av ytterligare läsning, skrivning och forskningsmöjligheter.

Denna fyra veckors kurs ger dig en smak av universitetets BA i moderna språk där kulturstudier spelar en nyckelroll i graden bredvid studiet av främmande språk.

Kursen finansieras delvis av Rutt till Språk. Du kan läsa mer om vad du kan förvänta dig i Gloria Visintinis inlägg för FutureLearn-bloggen: "Vad berättar tre slogans om de kulturer de kommer ifrån?"

Vad kommer du att uppnå?

I slutet av kursen kommer du att kunna ...

  • Utveckla kunskaper om flera kulturer
  • Förstå förtrogenhet med olika typer av kulturella källor
  • Få en metodik för hur man förstår och läser kulturer
  • Förbättra forsknings-, analys- och skrivförmåga
  • Förbättra förmågan att lära av kamrater
  • Samarbeta och kommentera medarbetarnas arbete

Vem är kursen för?

Kursen är idealisk om du tänker på en examen på moderna språk, även om den är öppen för alla. Engelska är det enda språket som behövs.

Program taught in:
Engelska
FutureLearn

See 257 more programs offered by FutureLearn »

Denna kurs är Online
Startdatum
Nov. 2019
Duration
4 veckor
Deltid
Heltid
Pris
Free
Deadline
By locations
By date
Startdatum
Nov. 2019
Slutdatum
Application deadline

Nov. 2019

Location
Application deadline
Slutdatum