Read the Official Description

Denna gratis online kurs utforskar en rad kemibaserade ämnen som berör vår vardag, med tonvikt på den viktiga rollen organisk kemi - studien av kolhaltiga organiska föreningar. Aktiviteterna innefattar att experimentera "i köket" med praktiska projekt som sträcker sig från att extrahera en växtdoft, för att testa aktiviteten av kryddor mot mikrober. Kursen kommer att vara särskilt användbar för sjätte formgivare som är intresserade av att utveckla oberoende inlärningsförmåga för att hjälpa övergången till universitetet.

Använd egentliga exempel för att studera organiska föreningar

Under varje vecka av kursen kommer vi att använda exemplar i verkligheten för att visa dig hur en förståelse av struktur och form av organiska föreningar kan användas för att förklara deras reaktivitet och egenskaper.

Vecka 1: Den kemiska attraktionen av parfymer och feromoner

Vi identifierar en rad naturliga och syntetiska dragmedel; förstå aktuella teorier som hjälper till att förklara hur kemisk struktur är relaterad till lukt; och göra en molekylär modell.

Vecka 2: Loppet mot nya antibiotika

Vi beskriver hur antibiotika fungerar. förstå bakteriell resistens; identifiera lovande nya forskningsområden för att utforma smartare droger; och utforska mönsterigenkänning i struktur-aktivitetsrelationer.

Vecka 3: Kemien för bryggning

Vi beskriver bryggprocessen. identifiera viktiga smakämnen i öl, te och kaffe förstå rollen som moderna analysmetoder och analysera spektroskopiska data.

Vecka 4: Idrottens kemi

Vi ska utforska innovationer som förändrar spelet. identifiera moderna material som förbättrar prestanda och stödskydd och modellera strukturerna av polymerer.

Lär dig med organiska kemiexperter från University of York

University of York är ett centrum för excellens inom kemisk utbildning, som är hemmet för Salters Advanced Chemistry, A-level magazine Chemistry Review, och det har en anmärkningsvärd historia och rekord i utkik, huvudsakligen av vår CIEC-gruppen, inklusive The Essential Chemical Industry-webbplatsen.

Vilka ämnen kommer du täcka?

  • Kemisk attraktion - parfymer och feromoner
  • Loppet mot nya antibiotika
  • Förstå bryggning
  • Kemi inom idrott - innovationer som förändrar spelet

Vad kommer du att uppnå?

I slutet av kursen kommer du att kunna ...

  • Identifiera en rad naturliga och syntetiska dragmedel
  • Diskutera aktuella teorier som hjälper till att förklara hur kemisk struktur är relaterad till lukt
  • Beskriv antibiotikans verkningssätt och förstå bakteriell resistens
  • Beskriv lovande nya forskningsområden för att utforma smartare droger
  • Engagera sig i bryggningsprocessen och identifiera viktiga smakämnen
  • Diskutera rollen som moderna analysmetoder

Vem är kursen för?

Kursen är utformad för alla med intresse för kemi (en GCSE-nivå för vetenskap rekommenderas), men kommer att vara särskilt användbart för sjätte formgivare för att stödja övergången till studier på vetenskapen vid universitetet.

Du kan använda kursen för att stödja ditt UCAS personliga uttalande och förbereda för universitetsstudier, genom att bredda din kemikunskap och utveckla dina självständiga inlärningsförmåga.

Program taught in:
Engelska
FutureLearn

See 257 more programs offered by FutureLearn »

Denna kurs är Online
Startdatum
Open Enrollment
Duration
4 veckor
Deltid
Pris
Free
Deadline
By locations
By date
Startdatum
Open Enrollment
Slutdatum
Application deadline

Open Enrollment

Location
Application deadline
Slutdatum