Kurs i utdöenden: förr och nu

FutureLearn

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Kurs i utdöenden: förr och nu

FutureLearn

Detta gratis online-kurs utforskar hur livet på jorden har formats av fem massutdöende händelser i det avlägsna förflutna. För närvarande är den biologiska mångfalden inför en kris, med utsikter om en sjätte utdöendet idag.

Utforska de fem mass utdöenden av det förflutna

Varje vecka finns det diskussioner med forskare om hur deras forskning informerar oss om den biologiska mångfalden i vår planet, inklusive de allra första livsformer; fisk och tetrapod diversifiering; strålningen från reptiler och dinosaurier; och uppkomsten av däggdjur.

Vi fokuserar på de fem tidigare massutdöende händelser som har format den biologiska mångfalden i vår planet. Fossila fynd visar tecken på arter som gick utdöd under dessa massförintelserna och de nya möjligheter som skapas för de överlevande biota att diversifiera.

Hotet om en "sjätte utrotning" idag

När det gäller nuvarande och Antropocen period, tittar vi på hur mänskligt beteende börjar nu påverka jordens ekosystem.

Vi anser att hotet om den så kallade "sjätte utrotning", ta reda på hur våra handlingar minskar den biologiska mångfalden och hotar överlevnaden för många arter.

Lär dig med en av världens ledande paleontologer

"Utdöenden: förr och nu" är skapad av University of Cape Town, och filmade på plats i Sydafrika Iziko Museum, West Coast Fossil Park, Kirstenbosch Nationals botaniska trädgårdar, och Table Mountain National Park.

Du kommer att lära med professor Anusuya Chinsamy-Turan - en hyllad paleobiologist, författare till en rad akademiska och barns böcker om fossil, och den tidigare sydafrikanska kvinna of the Year. 2013 tilldelades hon World Academy of Sciences söder om Sahara priset för Public Understanding och popularisering av vetenskap.

Vad kommer du att uppnå?

  • Identifiera effekterna av fem senaste massförintelse har haft på livet på jorden
  • Debatt utsikterna för en sjätte utrotning idag
  • Undersök hur förstå livets historia på jorden hjälper oss att hantera dagens miljöproblem

Vem är kursen för?

Kursen är lämplig för alla med ett intresse för vetenskap eller miljöfrågor. Ingen tidigare erfarenhet krävs. Medan vetenskapliga namn används för att till exempel identifiera utdöda livsformer, i vetskap om dessa inte är skyldig att följa kursen. Vi erbjuder ordlistor och förklara villkor som vi går tillsammans så att du kommer att kunna följa de teman i kursen.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska
FutureLearn
Varaktighet & Pris
Denna kurs är Online
Start Date
Startdatum
Nov. 2019
Duration
Varaktighet
Deltid
Price
Pris
Gratis
Information
Deadline
Locations
Storbritannien - UK Online
Startdatum : Nov. 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Nov. 2019
Storbritannien - UK Online
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan