Kurs i supply chain innovation: hur tekniken kan skapa en hållbar framtid

FutureLearn

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Kurs i supply chain innovation: hur tekniken kan skapa en hållbar framtid

FutureLearn

Varje produkt som vi använder i dag är resultatet av en försörjningskedja - en komplex serie steg som förvandlar råvaror till slutprodukterna vi använder och allt relaterade till detta. Hantera dessa försörjningskedjor har blivit mer och mer en utmaning, särskilt med alla moderna teknik och dagens trender. Den 24-timmars ekonomi, snabb leverans av varor till ditt hem, vill ha kundanpassade produkter och naturligtvis fokus på hållbarhet är några av dessa trender.

I den här kursen lär du dig varför hanteringen av försörjningskedjor är viktigt och utmanande. Det är en viktig aktivitet för både stora multinationella företag samt för små företag. Vi kommer att ta reda på hur man designar försörjningskedjor som uppfyller framtida ekonomiska, miljömässiga och sociala krav, att ställa frågor som:

  • Hur kom globala leveranskedjan bli vad de är idag?
  • Hur kan aktuell information och kommunikationsteknik (IKT) göra försörjningskedjor mer effektiv?
  • Vilka trender behöver vi känna igen och klara av?
  • Hur kan du implementera hållbara innovationer supply chain?
  • Och vilka konsekvenser kommer att känna tekniker, såsom användning av RFID, har på leveranskedjan?

Vi kommer att titta på exempel från livsmedelsindustrin. Dessutom kommer byggkedjan diskuteras eftersom den har en stor inverkan. En av tre lastbilar byggrelaterade så innovationer som tillämpas på denna kedja kan ha en enorm inverkan.

Du kommer att uppmuntras att tillämpa den kunskap du får din egen produkt eller bransch (eller ett företag och supply chain du är intresserad av). Du är inbjuden att dela dina idéer för att optimera din leveranskedja med andra elever.

Tillsammans med forskare från University of Twente och experter från industrin, lär du dig att förnya försörjningskedjor. Dessa instruktörer har stor erfarenhet av att integrera IKT och omfattande forskning inom supply chain processoptimering, innovation och ledning.

Vad kommer du att uppnå?

  • Beskriv de viktigaste trenderna i supply chain innovation.
  • Förklara med egna ord rollen av informations- och kommunikationsteknik i supply chain innovation.
  • Diskutera effekterna av innovativa informations- och kommunikationsteknik på ett tydligt och styrka sätt.
  • Reflektera över supply chain innovation inom olika tillämpningsområden, som till exempel logistiktjänsteleverantörer och byggbranschen.

Vem är kursen för?

Leveranskedjan är en tvärvetenskapligt område. I den här kursen ger vi en bred översikt snarare än att fokusera på detaljerade kvantitativa / matematiska eller IKT-kompetens. Även om vi utmanar dig att utföra vissa grundläggande modellering och teknisk verksamhet, ligger fokus på att tänka leveranskedjan och erkänna effekterna av IT så att du kan vara en innovatör inom detta område och en drivkraft för förändring. Nyckeln till en bra supply chain manager är hans / hennes förmåga att tänka över företagets gränser och funktionella domäner. Dessutom är intresserad av både affärer och teknik är viktigt.

Denna kurs vänder sig till yrkesverksamma och studenter i ämnen som IT, drift, marknadsföring, ekonomi, .. som vill lära sig mer om supply chain management. Supply chain management och drift yrkesverksamma och studenter som vill lära sig om nya trender och tekniker kan också dra nytta av kursen. Eftersom vi är alla slutkunder leveranskedjor och effekterna av försörjningskedjor på vår värld är enorm, många av oss vill veta vad som händer bakom scenen. Ni är alla välkomna att delta!

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska
FutureLearn
Varaktighet & Pris
Denna kurs är Online
Start Date
Startdatum
Jan. 2019
Duration
Varaktighet
6 veckor
Deltid
Price
Pris
Gratis
Information
Deadline
Locations
Storbritannien - UK Online
Startdatum : Jan. 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Jan. 2019
Storbritannien - UK Online
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan