Kurs i marken: att införa världen under våra fötter

FutureLearn

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Kurs i marken: att införa världen under våra fötter

FutureLearn

Jordar är en viktig del av vår planets funktion, men alltför ofta vi tar mark för givet. I detta gratis online-kurs, presenterar vi på mark och utforska världen under våra fötter.

Få en introduktion till markvetenskap

Jordar är ett fantastiskt komplex miljö, sjuder av liv och stödja våra mest grundläggande miljöprocesser. De är dock i allt högre grad hotas och vår jord resurs är en ändlig en.

Med utgångspunkt från vad marken är och hur marken bildar vi tar en resa genom jorden, inte bara lära sig om grunderna för markvetenskap, men också om livet i jorden.

Då kommer vi att titta på varför marken är så viktig och undersöka ämnet av jord säkerhet - ett ämne som är relevanta för det förflutna och nutid.

Slutligen kommer vi att lära sig om hur och varför jordar hotas både på lokal och global nivå. Under kursen kommer vi att ställa frågor såsom:

  • Vad jord gjord av?
  • Varför är jordmikrober så viktig?
  • Hur uppgång och fall av civilisationer beror på mark?
  • Hur klimatförändringen påverkar mark?

Du får också chansen att få händerna smutsiga med en rad aktiviteter som syftar till att ge dig praktisk erfarenhet av att bedöma egenskaper jord och villkor.

Förstå jord från en fysisk, kemisk och biologisk perspektiv

I slutet av den här kursen kommer du att ha en grundläggande förståelse för markvetenskap från en fysisk, kemisk och biologisk synvinkel.

Du kommer att ha träffat forskare, som kommer att berätta om banbrytande markvetenskap forskning vid Lancaster University och på andra ställen, och hade en inblick i hur några av hoten mot marken kan ställas i framtiden.

Vem är kursen för?

Denna kurs vänder sig till alla med ett intresse i jord, biologi, geografi och miljövetenskap. Inga förkunskaper krävs, men kommer att vara av särskilt intresse för sjätte opinionsbildare och studenter som studerar dessa ämnen.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska
FutureLearn
Varaktighet & Pris
Denna kurs är Online
Start Date
Startdatum
Öppen antagning
Duration
Varaktighet
4 veckor
Deltid
Price
Pris
Gratis
Information
Deadline
Locations
Storbritannien - UK Online
Startdatum : Öppen antagning
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Öppen antagning
Storbritannien - UK Online
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan