Read the Official Description

Varför gå kursen?

Denna praktiska kurs kommer att lära dig hur man skriver egna datorprogram, en kodrad i taget. Du lär dig hur du öppnar öppna data, rengör det och analyserar det och producerar visualiseringar. Du kommer också att lära sig att skriva upp och dela dina analyser, privat eller offentligt. Du kommer att installera fri programvara (se Krav nedan) för att lära dig att koda i Python, ett allmänt använd programmeringsspråk på alla discipliner, tack vare sitt stöd för vetenskapliga och tekniska bibliotek och visualiseringsverktyg samt ett brett utbud av utvecklingsverktyg. Du kommer att skriva upp analyser och göra kodningsövningar med hjälp av populära Jupyter bärbara plattform, vilket gör att du kan se direkt resultat av att köra koden och hjälper dig att identifiera - och åtgärda - eventuella fel lättare. Du kommer att titta på verkliga uppgifter från Världshälsoorganisationen, Världsbanken och andra organisationer. Du kommer att uppmuntras att diskutera data och dina analyser med dina kolleger elever, och att bygga en gemenskap av forskare runt om dessa och andra datamängder.

Vad kommer du att uppnå?

Visa förståelse för grundläggande programmering begrepp. Utveckla en medvetenhet om öppna datakällor som en allmän resurs. Med hjälp av en programmeringsmiljö för att utveckla program. Producera och skriv enkla program för att analysera stora datatyper och ge användbara resultat.

Vem är kursen för?

Kursen tar inte tidigare erfarenhet av programmering eller dataanalys. Grundläggande kännedom ett kalkylprogram kommer att vara en fördel. Kursen kräver inte någon kunskap om statistik, men du måste ha grundläggande räknekunskaper färdigheter, som att skriva aritmetiska uttryck, med hjälp av procentsatser och förstå vetenskaplig notation. Om du vill fräscha upp dina räknekunskaper färdigheter, rekommenderar vi FutureLearn kursen Grundläggande Science: Förstå Numbers från The Open University. För att studera denna kurs kommer att använda specialiserade program. Du kan använda programvaran på nätet, via ett gratis konto på en webbplats eller offline, genom att ladda ner och installera en fri mjukvara. Du kommer att få instruktioner om båda alternativen via e-post före kursstart. Online lösning kräver en bra internetuppkoppling och har vissa begränsningar. Offline programvara har inga begränsningar och är det rekommenderade alternativet. Däremot behöver du tillgång till en stationär eller bärbar dator där du kan installera program. Programvaran är gratis och det finns versioner tillgängliga för Windows, Mac och Linux-plattformar. Du behöver cirka 3 GB ledigt diskutrymme för att ladda ner och installera programvaran och för att lagra dataset som kommer att tillhandahållas i kursen. Oavsett om du väljer online eller offline programvara alternativ, måste du ha goda kunskaper i grundläggande datoruppgifter, som att skapa mappar, ladda ner filer och kopiera dem till särskilda mappar, etc. När det gäller tillgänglighet, kommer du att bli ombedd att använda din webbläsare och skriva kod.

Diverse

  • GRATIS online kurs
  • Varaktighet: 4 veckor
  • 5 timmar pw
  • Certifikat tillgängligt
Program taught in:
Engelska
FutureLearn

See 257 more programs offered by FutureLearn »

Denna kurs är Online
Startdatum
Maj 2019
Okt. 2019
Duration
4 veckor
Deltid
Heltid
Pris
Free
FRI onlinekurs
Deadline
By locations
By date
Startdatum
Maj 2019
Slutdatum
Application deadline
Startdatum
Okt. 2019
Slutdatum
Application deadline
Startdatum
Nov. 2019
Slutdatum
Application deadline

Maj 2019

Location
Application deadline
Slutdatum

Okt. 2019

Location
Application deadline
Slutdatum

Nov. 2019

Location
Application deadline
Slutdatum