Kurs i hälsoteknikbedömning: välja vilka behandlingar som finansieras

FutureLearn

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Kurs i hälsoteknikbedömning: välja vilka behandlingar som finansieras

FutureLearn

Kursen hjälper dig att förstå hur och varför droger och behandlingar finansieras och upptäcka hur hälsovårdsorganisationer fattar beslut om huruvida vi ska ha tillgång till vissa behandlingar.

Du kommer att fokusera på en viktig del av den information som används för att fatta dessa beslut - HTA (HTA).

Vilka ämnen kommer du täcka?

I denna kurs tittade vi på:

 • Vilken hälsoteknikbedömning är och hur den tillämpas av vårdgivare för att informera de val de fattar om vilka läkemedel och behandlingar som ska ställas till förfogande för patienterna - det innebär att titta på både fördelarna eller effekterna av behandlingen och dess kostnader.
 • De typer av bevis som kan hjälpa oss att bestämma om en behandling är till nytta, och hur mycket av en fördel det ger.
 • Utbudet av bevistyper, med fokus på kliniska prövningar, vad de kan erbjuda, deras begränsningar och varför de är särskilt viktiga för HTA.
 • De metoder som används för att föra den befintliga forskningen och bevisen om en behandling tillsammans, så att vi kan få en klar bild av vilka fördelar behandlingen erbjuder. För att göra detta såg vi på en teknik som kallades "sytematisk granskning" som kombinerar bevisen i en enda rapport och använder statistiska tekniker för att samla data från ett antal studier för att skapa en enda uppskattning av effekterna av en behandling.
 • De sätt på vilka kostnaderna för droger och de ekonomiska effekterna kan jämföras med de befintliga behandlingarna. För att göra detta såg vi på hur en specifik forskningsteknik, ekonomisk modellering, används. Vi tittade på olika typer av modeller, deras värde i HTA och hur de kombineras med bevisen från vår systematiska granskning av klinisk effektivitet av en behandling för att producera uppskattningar av kostnader / nytta. Vi tittade också på den slutliga HTA-rapporten, för att ge en direkt inblick i den information som beslutsfattare presenteras med. Vi tittade på hur beslutsfattare använder HTA-rapporten, i kombination med ett bredare utbud av information och inmatning, för att fatta ett slutgiltigt beslut.
 • Vi avslutade genom att kortfattat titta på hur ett beslut att göra en behandling tillgänglig (eller inte) påverkar andra hälsovårdstjänster.

Vad kommer du att uppnå?

I slutet av kursen kommer du att kunna ...

 • Utforska utvärderingsprocessen för en ny hälsoteknik och hur det gäller ett eventuellt beslutsresultat.
 • Förklara processen bakom beslut om vilka vårdbehandlingar som finansieras till en patient eller medlem av allmänheten.
 • Undersök en hälsotekniska bedömning (HTA) och förstå de bevisning som presenteras.
 • Bidra till en informerad diskussion om huruvida en ny hälsoteknik är antagen eller finansierad av NHS eller ett annat nationellt hälsovårdssystem.

Vem är kursen för?

Kursen hjälper dig att förstå hur och varför val om droger och behandlingar har gjorts. Det kan inspirera dig att tänka på en karriär inom hälsovård, lokalt beslutsfattande eller akademi.

Fortlöpande yrkesutveckling

Om du för närvarande arbetar inom sjukvård, läkemedel eller medicinsk forskning kan denna kurs vara ett värdefullt tillskott för din fortlöpande yrkesutveckling och hjälper dig att bättre förstå beslutsfattande och ekonomi inom ditt yrkesområde.

Du kan bevisa din CPD genom att uppgradera kursen och tjäna ett certifikat som beskriver de timmar du tillbringade att lära dig, vilken kurs som ingår och kursens startdatum.

Ta din förståelse vidare: Lär dig om mätning och värdering av hälsa

HTA-processen beror på att många källor till information kommer samman för att ge en bedömning. Ta din kunskap om hälsovårdens beslutsfattande vidare och lär dig om hälsoutgångar med vår tidigare kurs Mät och värdera hälsa.

Kursen ser närmare på en av de faktorer som hjälper till att informera hälsovårdsbeslut. Kostnaderna är ganska enkla att beräkna men hur är fördelarna? Hur mäter och värderar vi dessa fördelar?

Du lär dig om hur patientrapporterade resultatåtgärder (PROM) utvecklas och implementeras. Du kommer också att lära dig vilka kvalitetsjusterade liv år (QALY) är och hur de genereras, inklusive att beskriva hälsotillstånd och hur de kan värderas genom metoder som Time Trade Off. Anmäl dig här.

Studie med University of Sheffield

Du kan till och med önska att ta din vidareutveckling, med University of Sheffields masters grader och korta kurser inom områden som hälsoekonomi, folkhälsa och internationell hälsovårdsteknikbedömning.

Denna skola erbjuder program i:
 • Engelska
FutureLearn
Varaktighet & Pris
Denna kurs är Online
Start Date
Startdatum
Öppen antagning
Duration
Varaktighet
4 veckor
Deltid
Price
Pris
Gratis
Information
Deadline
Locations
Storbritannien - UK Online
Startdatum : Öppen antagning
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Öppen antagning
Storbritannien - UK Online
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan