Read the Official Description

Kursen är en del av god Brain, Bad Brain program som ger dig möjlighet att utforska den mänskliga hjärnan, för CPD eller som en inkörsport till fortsatta studier.

Denna gratis online kurs är en introduktion till de centrala begrepp i den mänskliga hjärnan och är avsedd för icke-specialist. Det ger dig grundläggande information och förklaringar, så att du kan bättre förstå din egen fantastiska hjärna.

Förstå din egen fantastiska hjärna

Vi kommer att titta på vad din hjärna är gjord av, hur dessa komponenter är organiserade och hur de fungerar.

Denna information hjälper neuroforskare över hela världen att förstå hjärnan - och hur det är möjligt att göra allt från att stoppa dig falla av din cykel, till att du känner dig ledsen att ditt fotbollslag förlorade sitt spel, att hjälpa dig att lära dig hur din hjärna fungerar.

Förstå terminologi neurovetenskap

Liksom alla specialistområden inom neurovetenskap har sin egen terminologi, och ofta ett ord eller en kort fras kan bära ett helt stycke mening. Denna kurs är utformad för att introducera dig till denna specialist lexikon och viktiga biologiska processer som ligger till grund hjärnans funktion.

Läs mer med god Brain, Bad Brain program

Denna kurs är den första av tre i Good Brain, Bad Brain program från University of Birmingham. Det kommer att hjälpa dig att bli bekant och trygg med grunderna, så att du kan gå vidare för att lära mer om Parkinsons sjukdom och drog ursprung.

När du är klar med alla tre kurser och köpa ett certifikat av prestationen för varje, kommer du att tjäna en FutureLearn Award som ett bevis på att slutföra utbildningen.

Vilka ämnen kommer du täcka?

  • Cellerna i nervsystemet: neuroner och glia
  • Grundläggande neuroanatomi i hjärnan och begreppet sambandet mellan struktur och funktion
  • Grundläggande egenskaper hos neuroner, däribland en introduktion till aktionspotentialen
  • En kort introduktion till funktion synapsen
  • Exempel på läkemedel (juridiska och terapeutiska) som förändrar funktionen hos neuroner och synapser
  • Exempel på sjukdomar i hjärnan som illustrerar hur vissa funktioner är mycket lokal, såsom sensoriska system, medan andra är fördelade över hela hjärnan, såsom emotion

Vad kommer du att uppnå?

  • Beskriv de viktigaste funktionerna i de celler som utgör det mänskliga nervsystemet som tillåter dem att utföra deras funktion
  • Förklara hur arrangemanget av dessa celler i den mänskliga hjärnan avser hjärnans funktion
  • Förklara hur läkemedel kan påverka den normala funktionen av neuroner i hjärnan
  • Diskutera hur sjukdomar i hjärnan kan påverka hjärnans funktion

Vem är kursen för?

Denna kurs vänder sig till alla som är intresserade av att ta reda på grunderna i hur den mänskliga hjärnan fungerar. Det förutsätter att du har grundläggande skolnivå biologisk kunskap.

Du kan göra din A-nivå och med tanke på en neurovetenskap relaterad grad; en datorforskare intresserade av neurala nätverk; eller i affärer och undrar hur arbetet i dina anställdas hjärnor påverkar kulturen i ditt företag.

Program taught in:
Engelska
FutureLearn

See 257 more programs offered by FutureLearn »

Denna kurs är Online
Startdatum
Jan. 2020
Duration
3 veckor
Deltid
Pris
Free
Deadline
By locations
By date
Startdatum
Jan. 2020
Slutdatum
Application deadline

Jan. 2020

Location
Application deadline
Slutdatum